Didier Lombard (i mitten) anländer till rätten fredag den 20 december.
Foto Michel Euler/AP/TT BIldDidier Lombard (i mitten) anländer till rätten fredag den 20 december.

Chefer dömda för självmordsvåg i Frankrike

Nu har domen fallit i den kanske mest uppmärksammade rättegången i ett arbetsmiljöfall någonsin. Tre höga chefer på före detta  France Télècom döms till ett års fängelse, varav åtta månader villkorligt, och 15 000 euro i böter.

Rättegången har kallats historisk.

Nu döms tre chefer, däribland France Télécoms tidigare vd Didier Lombard, för ”moraliska trakasserier” mot anställda, vilket resulterade i en våg av självmord på det tidigare statliga bolaget. Dessutom ska bolaget betala 75000 euro, skriver SvD.

Det var för mer än tio år sedan som en självmordsvåg skakade telekombolaget, som efter privatiseringen 2003 går under namnet Orange.

Efter att marknaden för fast telefoni föll kraftigt drabbades bolaget av mångmiljardskulder 2005, vilket följdes av stora nedskärningar under 2006 – 22 000 frivilliga avgångar skulle lösa problemen.

En av de åtalade, vd:n Didier Lombard, ska ha sagt att han ”ska få ut dem, antingen via fönstret eller dörren”.

En medarbetare tog senare sitt liv just genom att kasta sig ut genom fönstret inför kollegor – en annan, som överlevde och nyligen har intervjuats av Svenska Dagbladet, högg sig själv med kniv under ett möte på jobbet.

Cheferna på France Télécom står åtalade för medarbetares självmord.

Läs också: Chefer kan fängslas för våg av självmord

Totalt tog 35 anställda sitt liv under åren 2008 och 2009. Flera av dem lämnade självmordsbrev där de angav företaget och dess chefer som orsak till att deras liv blivit outhärdligt.

Åtalet omfattar 19 av självmorden och 12 försök till självmord, som sju chefer ställdes till svars för under rättegången.

Förutom Lombard anklagades även hr-chefen Olivier Barberot för systematiska trakasserier med syfte att få anställda att sluta självmant. Bland annat ska en medarbetare ha fått sina arbetsuppgifter förlagda till en ort 45 mil från hemmet – men utan någon arbetsbeskrivning.

chef-prenumerera-1800
Satsa på ditt ledarskap

Redo för nästa kliv?

Fyll på ditt ledarskap med nya insikter och djupare förståelse. Inspireras av modiga chefer som går före. Få en tydligare bild av din ledarstil och hitta din karriärväg framåt.

Relaterade artiklar

toalett
Arbetsmiljö

Lutande toalett ska korta anställdas besök

En toalettstol med 13 graders lutning har uppfunnits för att minska tiden som anställda lägger på toabesök. Men den lär knappast ha någon framtid på svenska arbetsplatser.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
metoo-2
Arbetsmiljö

Kvinnliga chefer blir oftare sextrakasserade

Kvinnliga chefer blir oftare utsatta för sextrakasserier än vad deras medarbetare blir, visar ny svensk forskning. Förövarna är både underordnade och högre chefer. Och följderna kan bli ödesdigra för karriären.

cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Mobbad kvinna med mörkt hår
Arbetsmiljö

Mobbning på jobbet påverkar hälsan – mer än man trott

Att bli mobbad på arbetsplatsen påverkar inte bara den psykiska hälsan, utan kan även ge allvarliga fysiska konsekvenser, visar forskning.
Det finns inga bevis för att kvinnor konkurrerar mer sinsemellan än vad män gör på jobbet.
Arbetsmiljö

Så lever myten om kvinnlig konkurrens vidare

Det finns en livskraftig myt om att kvinnor inte kan jobba ihop – eller att kvinnliga chefer har svårt att leda kvinnliga medarbetare. Men förklaringen ligger snarare i diskriminering på arbetsplatsen, menar författarna till en ny bok.

skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
skypemote
Arbetsmiljö

Distansarbete ökar mest i storstäder

Var tredje svensk distansarbetar mer i dag än för två år sedan. Det råder skillnader mellan könen och distansarbete är klart vanligast i storstäderna, enligt en ny undersökning. Ett resultat som tycks gå i linje med andra rön om en tilltagande polarisering av arbetsmarknaden.