Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Sköna boktips för sensommaren

Har du fortfarande semester kvar? Här kommer några sköna boktips för sensommaren, om allt från padel och sönderfallande parallellsamhällen till pirrigt kärlekstrassel i småstad. Chefsinsikterna får du på köpet.

Motivation
Publicerad
Kvinna med solhatt ligger på gräsmatta och läser en bok.

Konferensen
Mats Strandberg
Som chef är du välbekant med upplägget: Hela avdelningen far på konferens och nu ska gruppen svetsas samman. Du känner också till persongalleriet: gnällspiken, karriärdåren, den utbrända, den inställsamma påläggskalven, och så vidare. Men aldrig har väl en konferenshelg gått så fullständigt åt helsike som i skräckmästaren Mats Strandbergs nya skildring av teambuilding med förhinder och ett Sverige i förändring.
Chefsinsikt: Baksidan med teambuilding.

Lejonburen
Ulrika Kärnborg
Dramatiserad skildring av drottning Kristinas stormiga liv som ensam monark, hennes väg till makten och beslutet att överge den. Vad hon själv vill är det ingen som tänker på, förrän hon tillträder tronen och själv börjar fatta beslut om hur hon vill leva sitt liv. Det blir en maktkamp på liv och död.
Chefsinsikt: Även en drottning kan våndas.

Härlig är framtiden
Ewa Klingberg
Sjätte och avslutande delen i feelgood-serien om företagaren Sandra, förvecklingarna på den egna begravningsbyrån Tranan och livet i en svensk småstad. Nu börjar Sandra få nog av moster Majkens alla tokiga infall, samtidigt som en mystisk portfölj dyker upp i husets källare. Och inte nog med det: Pojkvännen Christoffer har plötsligt huvudet fullt av egna företagsplaner. Hur ska det gå?
Chefsinsikt: Entreprenörskap är mysigt.

Dom meddelas redan i natt
Dag Öhrlund
Tredje delen i serien om den psykopatiska hovrättsdomaren Suzanne Eriks, som knappt står ut på grund av alla mördare och våldtäktsmän som förstör vårt fina land, tar lagen i egna händer och ”städar upp”. Men polisen börjar komma henne på spåren …
Chefsinsikt: Tack och lov för kontrollfunktionerna inom statsförvaltningen.

Svartjobbsfabriken
Johan Fyrk
Konkurrens från oseriösa företag är ett jätteproblem, inte minst inom byggbranschen. Men att läget är så här allvarligt visste du kanske inte. I Svartjobbsfabriken visar Johan Fyrk hur id-kapningar, människohandel och automatvapen är ingredienser i en brottshärva som håvar in enorma belopp varje år, med kopplingar till prestigeprojekt och svenska byggjättar.
Chefsinsikt: Illegal konkurrens en jättefråga.

Kristi Bruds slav: mitt liv i sektens hjärta
Josefine Frankner och Cecilia Gustavsson
Gemenskapen i den lilla byn verkade idyllisk men urartade totalt. Josefine Frankner var Kristi Bruds närmaste tjänarinna i den ökända Knutby-sekten, på pass dygnet runt och tillsagd att sköta allt från ledarens kroppsvård till hushållsarbetet. Blev misshandlad, nedbruten och hjärntvättad. För första gången berättar hon nu sin historia.
Chefsinsikt: Karismatiskt ledarskap kan gå överstyr.

Draksådd
Christian Daun
Ilsket och roligt om hur fel det kan bli när kommunansvariga försöker sätta det egna samhället ”på kartan”. Christian Daun besöker några av de mest spektakulära fiaskona: Kinesiska hotellkomplexet Dragon Gate i Älvkarleby, hundramiljonersfloppen Medeltidens värld i Götene, projekterade älgmonumentet Stoorn utanför Glommersträsk och många fler. Syftet är inte att sparka på dem som redan ligger utan att förstå mekanismerna bakom alla desperata initiativ till ökad uppmärksamhet.
Chefsinsikt: Därför misslyckas megaprojekten.

Padel: historien, spelet, profilerna
Johan Håkansson
Om hur den nya sporten padel kom från ingenstans och på bara tio år erövrade hela Sverige. En fantastisk framgångssaga skildrad av en av sportens främsta insiders. Boken innehåller en djupdykning i själva spelet, med åtskilliga tips för spelare på alla nivåer. Samt möten med några av svensk padels största profiler som berättar om sporten från just deras perspektiv. Från toppspelarna Baharak Soleymani och Calle Knutsson till elittränaren Andréas Johansson och padelentreprenören Jonas Björkman.
Chefsinsikt:
”Mellanchefstennisens” historia, oväntat spännande.

Familjen
Johanna Bäckström Lerneby
Omskakande skildring från verklighetens Angered om hur klanen Al Asim med patriarkal ålderman i spetsen kontrollerat en hel Göteborgsförort med 50 000 invånare. Genom våld och brottslighet hålls invånarna i schack medan myndigheterna har uppenbara problem med att lagföra de ansvariga. Högaktuellt om hur ett parallellsamhälle fungerar i praktiken.
Chefsinsikt: Så fungerar en klanstruktur.

Livet i hundraåttio
Tina Thörner
Tina Thörner bröt ny mark när hon slog igenom i den mansdominerade rallyvärlden. Hon har navigerat genom livet i full fart, alltid valt sin egen väg och följt sin inre karta. Vilket både gett resultat och kostat på. Lett till kraschade relationer såväl som kraschade bilar. En berättelse om att alltid våga, alltid gasa och alltid försöka igen.
Chefsinsikt: Snabba beslut får oväntade följder.

Flocken
Johan Anderberg
Den första rejäla fackboksgenomlysningen av spelet kring Sveriges omdiskuterade coronastrategi och en beslutsprocess som i mycket präglats av Anders Tegnell och dennes mentor Johan Giesecke. Två ledargestalter som enligt författaren hittills fått rätt i det mesta. Kommer omdömet att stå sig? Klart är emellertid redan att boken ska bli film.
Chefsinsikt: Så tänker Tegnell.

Expedition Sverige
Linda Åkerberg
På fyra månader tog sig Linda Åkerberg till fots, i kajak och på cykel 486 mil genom alla våra 25 landskap, från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr. Boken är en skildring av äventyrets utmaningar och höjdpunkter: Vad är drivkraften och hur gör man när ingenting går som planerat? Hur hanterar man sina rädslor och hur klarar man av att ta sig flera mil om dagen, månader i sträck? En inspiration till egna äventyr, och en berättelse om Sverige.
Chefsinsikt: Självledarskap bra förmåga i fält.

Moneyland
Oliver Bullough
Varför tjuvar och bedragare styr världen och hur man gör för att få tillbaka den, lyder underrubriken på denna internationellt mycket uppmärksammade granskning av en dold värld av globala bedragare och kleptokrater. Superrika miljardärer som undergräver demokratier, försvagar institutioner och förstör livet för miljontals människor. Det handlar om offentliga pengar som är stulna, om pengar som tvättats och om företag som inte betalar någon skatt.
Chefsinsikt: Så roffar korrupta bossar åt sig.

Catfight: nidbilder av kvinnor i grupp
Johanna Wester
”Tjejer klarar inte av att samarbeta”— det finns många idéer om kvinnor som missunnsamma rivaler. Varifrån kommer alla förutfattade meningar? Och vilken effekt får de? Johanna Wester söker svar genom att granska allt från nöjesvärlden till medierna och politiken – även hennes eget beteende sätts under lupp.
Chefsinsikt:
Jobbfördomar lever kvar.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden