Chefen som springer Varvet med dunk på ryggen

Okategoriserade
Publicerad
Cecilia Chatterjee Martinsen, generalsekreterare på Water aid, på besök i Konso, Etiopien.

Hej, Cecilia Chatterjee Martinsen, generalsekreterare på Water Aid, varför ska du ha en dunk fylld med 25 liter smutsigt vatten på ryggen när du springer Göteborgsvarvet den 17 maj?
”De flesta vet inte att över 748 miljoner människor inte har tillgång till rent vatten, att över 1 400 barn dör dagligen av diarée, och att många kvinnor släpar cirka 25 liter smutsigt vatten varje dag i flera kilometer i dessa dunkar. Jag vill lyfta den frågan, men också samla in pengar för att fler människor får rent vatten. För varje 200 kronor som skänks , häller jag ut 1 dl vatten. På det sättet blir dunken lite lättare att springa med. 200 kronor är även den genomsnittliga kostnad som WaterAid behöver för att förse en människa med rent vatten och sanitet. ”

Hur har du laddat?
”Jag är inte någon van löpare, men det finns människor som går den här sträckan varje dag i hela sitt liv med dunken på ryggen, då ska väl jag klara det en enda gång.”

Om man vill lätta din börda, hur ska man göra?
”Då ska man gå in på sidan www.betternow.org/dunken. Där kan man ge sitt bidrag och glada tillrop. När vi samlat ihop 50 000 kronor är dunken tom, jag kommer att ha det lättare runt Varvet och vi kan hjälpa 250 människor till rent vatten.”

Fotnot: I dag, den 15 maj, har Cecilia Chatterjee Martinsen och Water aid samlat in drygt 36 000 kr. Dunken är just nu 7 kilo tung och Cecilia ska bära den med rep på ryggen under hela Göteborgsvarvet.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden