”Min chef rundar mig!”

Chefs expert Leif E Andersson hjälper dig med en situation där du som chef blir ”rundad”.

Min chef rundar mig. Hur ska jag lösa det här?

Svar: Om din chef gör saker som ställer till det för dig behöver du agera. Ta upp ditt konkreta problem direkt med henne, vad hennes beteende ställer till med för dig.

Om hon fortsätter ska du sluta städa för henne, låt problemen som hennes rundning ställer till med för dig studsa tillbaka på henne.  Vill hon göra ditt jobb – visst, men då får hon ta konsekvenserna av det.

Riskerar jag en konflikt här, med min egen chef?

Svar: Ja. Eftersom det är din chef så är du i en utsatt position å kan förlora på att låta henne ta konsekvenserna av sitt agerande. Hon kan låta det gå ut över dig. Det är ett val du behöver fundera på. Börja med att dokumentera alla era samtal, för din skull. Fundera på om du ska välja att ta striden eller söka dig bort.

Relaterade artiklar

myter1
02:51 min
Beslutsfattande

5 myter om ledarskap som experten krossar

Video + Text Som chef är du högvilt för de som vill sälja på dig enkla lösningar på komplexa ledarskapsproblem. Men vad är myt och vad är sanning? Chefs ledarskapsexpert Leif E Andersson guidar dig förbi några vanliga fällor och missförstånd.