Chefen är smartast

Chefer är bra på att kunna se helheten och detaljer på samma gång. Och de är bra på att koncentrera sig och att agera snabbare. Mycket bättre än medarbetarna.

Det visar en undersökning som forskarna Harald Harung och Fred Travis har gjort på tjugo norska chefer. Resultatet förvånar Harald Harung.
»Vi hade förväntat oss en skillnad mellan chefer och kontrollgruppen, men blev förvånade över att den var så stor. Det visar att vår metod kan vara ett användbart instrument för att identifiera och rekrytera blivande chefer.«

Metoden, ja. Forskarna har tagit fram vad de själva kallar för Brain Integration Scale, vilket kan beskrivas som ett sätt att mäta hur bra hjärnan är på att integrera information och upplevelser.

Olika delar av hjärnan har olika uppgifter. En del aktiveras när vi lyssnar på musik, en annan när vi ska lösa ett matematiskt problem.

Det är hjärnans förmåga att kunna integrera de olika uppgifterna till en enhetlig upplevelse som avgör var på integrationsskalan vi hamnar.

Förutom ett test av hjärnans aktivitet under problemlösning, intervjuades också deltagarna. Cheferna sa att de upplever så kallade toppupplevelser när de jobbar, det vill säga intensiva känslor av lycka, styrka och ro.

Harung ser detta som ett bevis för att chefen öppnar alla sinnen så att han eller hon ser både helhet och detaljer samtidigt, i stället för att bara fokusera på den uppgift de har framför sig.

Är det kvaliteter som går att träna upp?

»Tyvärr är det sällsynt med självutveckling hos människor efter tjugoårsåldern. Men det finns undersökningar som visar att regelbunden meditation kan främja hjärnans integration, självutveckling och moralisk utveckling«, säger Harald Harung.

Har högre chefers hjärnor lättare att stå emot stress?
»Vid stress svarar hjärnan med att kämpa eller fly, vilket symboliserar en mindre mogen form av utveckling. Under det stadiet dominerar de omedelbara sinnesintryck som finns i hjärnans bakre delar. De främre delarna av hjärnan är ansvariga för den breda medvetenhet som är viktig för framgång i ledarskap. De som får många poäng på integrationsskalan har hög kreativitet och etik och är öppna inför upplevelser, sådant som motverkar stress på hjärnan. Man kan alltså anta att de är bättre på att hantera stressiga situationer.«

Ni har också undersökt elit­idrottsmän. Vad finns det för likheter mellan dem och chefer?

»Hög integrering av olika delar av hjärnan var vanligt både hos idrottsmän och högre chefer. Men cheferna hade fler fall av tur än atleterna.«

Tur?
»Ja, testpersonerna angav till exempel att de ofta är förvånade över hur saker faller på plats, att de har haft tur i affärer eller att de har en känsla av att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle.«

Är tur en ledaregenskap, menar du?
»Vi ser inte tur som något slumpmässigt, utan som en del av en högre utveckling. Tur är ett uttryck för förmågan att spontant utföra rätt handling.«
Travis och Harungs undersökning ger inget svar på om det finns någon skillnad mellan chefer i olika branscher.
»Det kan finnas skillnader mellan hjärnans funktion hos vd:ar i olika branscher, precis som det kan finnas ett samband mellan verksamhetens storlek och vd:ns bildning. Det är ett intressant område för vår framtida forskning.«

Relaterade artiklar

Illustration med en liten stuga med skylten kontor framför ett fjäll.
 

5 nya arbetssätt i hybridvärlden

Har du hört talas om hybrid 3:2, on demand- och scaleup-kontor? Det är några av de allra senaste arbetssätten i framtidens ännu mer flexibla arbetsliv. 
Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
tomtkontor-2
Ledarskap

Äntligen tillsammans, eller?

Tomma kontor trots att restriktioner lyfts? Under pandemin väntade många på att saker och ting skulle bli som vanligt igen. Nu när det börjar ljusna kring pandemin väntas det fortfarande på att det ska bli som vanligt. Förgäves menar ekonomiprofessorn Nicholas Bloom i ett uttalande till BBC:  ”Komma tillbaka till kontoret-dagen är död”.

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576-2
webbcaxton
Karriär

Världsmästaren i mentorskap: Så ska du göra som chef

Det stod mellan sex finalister från olika delar av världen. Nu har Caxton Njuki tagit hem den globala vinsten i Mentor of the Year Award 2021. Chef ställde frågan om vilka tips han vill dela med Sveriges chefer för att de ska bli bättre mentorer och hur han vill fortsätta med sitt mentorskap.

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.