Här finns nya lösningarna i rekryteringskrisen

Chefakademin Talks Ständiga rekryteringsluckor. Olösliga schemapussel. Chefer och medarbetare går på knäna. Många branscher är så hårt pressade av kompetensbrist att verksamheter har svårt att leverera. Men måste det vara så här?

Chefakademins vd Cissi Elwin i samtal med Ulrika Sundquist och Paula Björnstjerna
Chefakademins vd Cissi Elwin i samtal med Ulrika Sundquist och Paula Björnstjerna.

Gör vi kanske något fel? Letar vi kompetens på fel sätt? På fel ställen? Är vi för stressade och (omedvetet) fördomsfulla för att ha möjlighet att se kompetens och potential på nya sätt? För fega och fantasilösa för att våga prova nya vägar?

Chefakademins vd Cissi Elwin tar hjälp av en drake, Linkedins AI och huvudstadens HR-mäktigaste, för att ringa in de vanligaste rekryteringsproblemen och hitta konkreta lösningar i den senaste delen av samtalsserien Chefakademin Talks.

Gäster:

Ulrika Sundquist är HR-direktör för Region Stockholm som är en av Sveriges största arbetsgivare med 45 000 medarbetare, främst inom sjukvården. Hon var tidigare HR-direktör för Region Norrbotten.

Shervin Razani är grundare och vd för Jurek Rekrytering & Bemanning, entreprenör och investerare. Han är en av drakarna i SVT:s Draknästet och utsågs till Årets Mångfaldschef av Chef år 2020.

Paula Björnstjerna är Director of Nordics Linkedin Talent Solutions, med full koll på hur rekryterings- och kompetensbehoven ser ut i Sverige just nu. Linkedin ser direkt nya trender som visar vad arbetsgivare behöver anpassa för att lyckas med rekryteringar.

Skräddarsy utveckling för just er organisation

Få en utbildning som tar hänsyn till din organisations specifika utmaningar och målsättning. Att företagsanpassa utbildningar skapar bättre kunskapsdelning internt – med nöjdare och effektivare medarbetare som resultat.

Ta reda på mer!