Malin Skans, chef på Handelsbanken.
Malin Skans, chef på Handelsbanken.

Chef på Handelsbanken: ”Vi handspritar kodlåsen flera gånger om dagen”

Utspridda medarbetare, kodlås som tvättas med handsprit, Skypemöten med gråtande barn i bakgrunden och integritetsfrågor. Så här hanterar Malin Skans, chef på Handelsbankens avdelning för förebyggande av ekonomiska brottslighet, sina nya ledarskapsutmaningar.

Av 80 personer på Handelsbanken Financial Crime Prevention är det 10 till 15 personer som fortfarande behöver vara på kontoret. De sitter i telefonsupportslingor som inte går att hantera hemifrån. Medarbetarna går in genom olika entréer, dirigeras direkt till handtvättning så fort de kommer in samt har fått information om att koddosan till entréer tvättas med handsprit flera gånger om dagen.

”Sedan separerar vi medarbetarna och fördelar de platser som finns, så att de inte behöver sitta tätt ihop. Det är stora ytor som nu befolkas av få personer”, säger Malin Skans, Head Financial Crime Prevention.

Det har varit några röriga dagar. I fredags fick alla som kan jobba hemma hämta saker och uppdatera Skypelösningar. It-enheten har sedan dess varit nerringd av de som inte sedan tidigare är vana vid att arbeta på distans. Och ledningen på centralnivå jobbar för fullt med att få bandbredden att räcka.

videomote

Läs också: 5 tips för att leda team som är ovana att arbeta på distans

”Nätet är inte dimensionerat för att alla ska jobba hemifrån. Det är skakigt och tungt just nu”, säger Malin Skans som har fått jobba hårt för att försöka säkerställa att rätt personer får rätt info i rätt tid.

Ledningsgruppen har möte varje morgon. Varje gruppchef sammankallar sedan sina grupper en gång om dagen för att fånga upp hur folk mår och påminna om att de måste rapportera sjukdom som vanligt.

Malin Skans ångrar att hon inte plockade med sig sin stora skärm hem, men tycker att det är ett litet problem jämfört med alla de som inte har en hemmiljö som det funkar att jobba i.

”Våra skypemöten hittills har varit spännande. Någon fick byta rum två gånger för det var så mycket liv i bakgrunden, någons barn började gråta efter mamma mitt i samtalet.”

Collage: Petronella Barvaeus är digital strateg. Bild på hur verktyget Ideahunt ser ut.

Läs också: 7 digitala verktyg du behöver – för att jobba hemifrån

Den största ledarskapsutmaningen är att säkerställa att verksamheten får något arbete utfört, samtidigt som Malin Skans ger medarbetarna den uppmärksamhet och tid de behöver.

”Vissa tar den förändrade situationen som ett sätt att vara otroligt effektiva, men med de som inte presterar optimalt i vardagen ökar utmaningen.”

I vissa fall börjar det också närma sig integritetsfrågor.

”Det kan handla om medarbetare som inte vill tala om att de tillhör en riskgrupp eller har anhöriga som är det. Vi har valt att säga att det är upp till varje medarbetare att ha den dialogen med sin chef.”

Efter två dagar med hemmajobbande medarbetare tycker hon det ändå är förvånansvärt lugnt. Hon har fått signaler om att medarbetarna känner sig trygga med den information som gått ut samtidigt som vissa naturligtvis är oroligare än andra. Varje eftermiddag lämnas besked om vad som gäller nästa dag.

Beslut tas dag för dag om hur länge situationen ska fortgå, även om Malin Skans befarar att det kommer att bli långvarigt.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: Aldrig har behovet av goda ledare varit så stort som nu

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Kikarsikte med fokus
Beslutsfattande

Från kaos till nyorientering – med tydliga vägar framåt

Arbetslivet fortsätter att präglas av covid 19-krisen även till hösten, med distansjobb och social distansering som det nya normala. Det visar en undersökning från Kairos Future.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
elisabethbackteman1800
Beslutsfattande

Hon är doldisen som leder regeringens krisgrupp

Elisabeth Backteman, 53, syns nästan aldrig på bild men har ett blytungt ansvar i Sveriges hantering av coronasmittan.
forsvarsmaktensocialstyrelsen
Beslutsfattande

Militärt ledarskap på Socialstyrelsen

Nu tar myndigheterna militärt ledarskap till hjälp i kampen mot den osynliga fienden coronaviruset. På Socialstyrelsen finns en särskild stab för krisledning där militär personal ingår.
Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna
Beslutsfattande

Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Johan Szymanski är räddningschef för Brandkåren i norra Dalarna och har redan ryckt ut på flera skogsbränder. Nu stålsätter han sig inför en sommarsäsong med både torka och coronakris.
uppsagd
Beslutsfattande

Uppsägningar? Så gör du som chef

Är du tvingad att säga upp medarbetare på grund av coronakrisen? Risken är stor att du trampar snett och gör folk onödigt arga och besvikna. Här är 4 tips på hur du som chef bäst går till väga vid uppsägningar för att få ett bra avslut med dina medarbetare. 
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Petter Wåhlberg, anstaltschef för Storboda. Foto: Martina Huber
Beslutsfattande

Anstaltschefen: ”Man kan inte pausa ett fängelse”

Coronakrisen har skruvat upp pressen på chefer inom Kriminalvården. Ett tufft läge har blivit tuffare. ”Vi alla klarar av lite mer än vi tror”, säger anstaltschefen Petter Wåhlberg.