Malin Skans, chef på Handelsbanken.
Malin Skans, chef på Handelsbanken.

Chef på Handelsbanken: ”Vi handspritar kodlåsen flera gånger om dagen”

Utspridda medarbetare, kodlås som tvättas med handsprit, Skypemöten med gråtande barn i bakgrunden och integritetsfrågor. Så här hanterar Malin Skans, chef på Handelsbankens avdelning för förebyggande av ekonomiska brottslighet, sina nya ledarskapsutmaningar.

Av 80 personer på Handelsbanken Financial Crime Prevention är det 10 till 15 personer som fortfarande behöver vara på kontoret. De sitter i telefonsupportslingor som inte går att hantera hemifrån. Medarbetarna går in genom olika entréer, dirigeras direkt till handtvättning så fort de kommer in samt har fått information om att koddosan till entréer tvättas med handsprit flera gånger om dagen.

”Sedan separerar vi medarbetarna och fördelar de platser som finns, så att de inte behöver sitta tätt ihop. Det är stora ytor som nu befolkas av få personer”, säger Malin Skans, Head Financial Crime Prevention.

Det har varit några röriga dagar. I fredags fick alla som kan jobba hemma hämta saker och uppdatera Skypelösningar. It-enheten har sedan dess varit nerringd av de som inte sedan tidigare är vana vid att arbeta på distans. Och ledningen på centralnivå jobbar för fullt med att få bandbredden att räcka.

videomote

Läs också: 5 tips för att leda team som är ovana att arbeta på distans

”Nätet är inte dimensionerat för att alla ska jobba hemifrån. Det är skakigt och tungt just nu”, säger Malin Skans som har fått jobba hårt för att försöka säkerställa att rätt personer får rätt info i rätt tid.

Ledningsgruppen har möte varje morgon. Varje gruppchef sammankallar sedan sina grupper en gång om dagen för att fånga upp hur folk mår och påminna om att de måste rapportera sjukdom som vanligt.

Malin Skans ångrar att hon inte plockade med sig sin stora skärm hem, men tycker att det är ett litet problem jämfört med alla de som inte har en hemmiljö som det funkar att jobba i.

”Våra skypemöten hittills har varit spännande. Någon fick byta rum två gånger för det var så mycket liv i bakgrunden, någons barn började gråta efter mamma mitt i samtalet.”

Collage: Petronella Barvaeus är digital strateg. Bild på hur verktyget Ideahunt ser ut.

Läs också: 7 digitala verktyg du behöver – för att jobba hemifrån

Den största ledarskapsutmaningen är att säkerställa att verksamheten får något arbete utfört, samtidigt som Malin Skans ger medarbetarna den uppmärksamhet och tid de behöver.

”Vissa tar den förändrade situationen som ett sätt att vara otroligt effektiva, men med de som inte presterar optimalt i vardagen ökar utmaningen.”

I vissa fall börjar det också närma sig integritetsfrågor.

”Det kan handla om medarbetare som inte vill tala om att de tillhör en riskgrupp eller har anhöriga som är det. Vi har valt att säga att det är upp till varje medarbetare att ha den dialogen med sin chef.”

Efter två dagar med hemmajobbande medarbetare tycker hon det ändå är förvånansvärt lugnt. Hon har fått signaler om att medarbetarna känner sig trygga med den information som gått ut samtidigt som vissa naturligtvis är oroligare än andra. Varje eftermiddag lämnas besked om vad som gäller nästa dag.

Beslut tas dag för dag om hur länge situationen ska fortgå, även om Malin Skans befarar att det kommer att bli långvarigt.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: Aldrig har behovet av goda ledare varit så stort som nu

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

Hjärnforskaren Katarina Gospic förklarar hur hjärnan fungerar i kris. Foto Jenny Hammar/Brombergs
Beslutsfattande

Lär dig överlista din rädda hjärna

När vi behöver vara som mest handlingskraftiga har våra hjärnor gått in i krisläge. Hjärnforskaren Katarina Gospic förklarar hur den rädda hjärnan funkar och hur du får åtkomst till den klokare långsiktiga delen. Ett av de största problemen idag är att våra hjärnor inte förstår sig på exponentiell utveckling.
Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
Anna Almlöf, rektor på Solberga Förskolor. Bilden är ett montage.
Beslutsfattande

Rektorn Anna Almlöf: ”Min största oro är att föräldrarna inte ska orka hålla ut”

De yrkesgrupper som inte kan jobba på distans bär just nu ett tungt lass, till exempel vårdpersonal och pedagoger. Hur lyckas man leda och motivera i en sådan komplex situation? Anna Almlöf är rektor på Solberga förskolor i Lanna.
vargtopp
Beslutsfattande

”Varje människa måste få synas i krisen”

Hur balanserar man sin personliga oro med den stabilitet som krävs av en som ledare? Varg Gyllander, expert på kriskommunikation, svarade på frågor i Chefs nya facebookgrupp Chefa i coronakris.

krisledarskap-2
Beslutsfattande

Krisledarskap: ”Hellre ett felaktigt beslut än att vara feg”

Coronakrisen ställer ledarskapet på prov – sällan har svenska chefer tvingats till så svåra beslut på så osäkert underlag. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger råd om vägen framåt. ”Chefer måste visa mod”, säger hon.
vardchef
Beslutsfattande

Vårdjättens strategichef: ”Utmaningen handlar om att prioritera”

En av många vårdgivare som just nu pressas hårt är vårdjätten Capio som bland annat driver S:t Görans sjukhus i Stockholm. ”Utmaningen handlar främst om att prioritera för att balansera behov och resurser,” säger Henrik Brehmer, strategichef.

Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

stefanvilkman
Beslutsfattande

”Min uppgift – att förbereda oss mentalt”

På tisdagen kom rekommendationer från regeringen om distansundervisning på gymnasier och högskolor – en stor utmaning för skolchefer. ”Det som landar på mig är framförallt elevers och vårdnadshavares oro,” säger Stefan Vilkman, gymnasierektor och Årets chef 2019.