Malin Skans, chef på Handelsbanken.
Malin Skans, chef på Handelsbanken.

Chef på Handelsbanken: ”Vi handspritar kodlåsen flera gånger om dagen”

Utspridda medarbetare, kodlås som tvättas med handsprit, Skypemöten med gråtande barn i bakgrunden och integritetsfrågor. Så här hanterar Malin Skans, chef på Handelsbankens avdelning för förebyggande av ekonomiska brottslighet, sina nya ledarskapsutmaningar.

Av 80 personer på Handelsbanken Financial Crime Prevention är det 10 till 15 personer som fortfarande behöver vara på kontoret. De sitter i telefonsupportslingor som inte går att hantera hemifrån. Medarbetarna går in genom olika entréer, dirigeras direkt till handtvättning så fort de kommer in samt har fått information om att koddosan till entréer tvättas med handsprit flera gånger om dagen.

”Sedan separerar vi medarbetarna och fördelar de platser som finns, så att de inte behöver sitta tätt ihop. Det är stora ytor som nu befolkas av få personer”, säger Malin Skans, Head Financial Crime Prevention.

Det har varit några röriga dagar. I fredags fick alla som kan jobba hemma hämta saker och uppdatera Skypelösningar. It-enheten har sedan dess varit nerringd av de som inte sedan tidigare är vana vid att arbeta på distans. Och ledningen på centralnivå jobbar för fullt med att få bandbredden att räcka.

videomote

Läs också: 5 tips för att leda team som är ovana att arbeta på distans

”Nätet är inte dimensionerat för att alla ska jobba hemifrån. Det är skakigt och tungt just nu”, säger Malin Skans som har fått jobba hårt för att försöka säkerställa att rätt personer får rätt info i rätt tid.

Ledningsgruppen har möte varje morgon. Varje gruppchef sammankallar sedan sina grupper en gång om dagen för att fånga upp hur folk mår och påminna om att de måste rapportera sjukdom som vanligt.

Malin Skans ångrar att hon inte plockade med sig sin stora skärm hem, men tycker att det är ett litet problem jämfört med alla de som inte har en hemmiljö som det funkar att jobba i.

”Våra skypemöten hittills har varit spännande. Någon fick byta rum två gånger för det var så mycket liv i bakgrunden, någons barn började gråta efter mamma mitt i samtalet.”

Collage: Petronella Barvaeus är digital strateg. Bild på hur verktyget Ideahunt ser ut.

Läs också: 7 digitala verktyg du behöver – för att jobba hemifrån

Den största ledarskapsutmaningen är att säkerställa att verksamheten får något arbete utfört, samtidigt som Malin Skans ger medarbetarna den uppmärksamhet och tid de behöver.

”Vissa tar den förändrade situationen som ett sätt att vara otroligt effektiva, men med de som inte presterar optimalt i vardagen ökar utmaningen.”

I vissa fall börjar det också närma sig integritetsfrågor.

”Det kan handla om medarbetare som inte vill tala om att de tillhör en riskgrupp eller har anhöriga som är det. Vi har valt att säga att det är upp till varje medarbetare att ha den dialogen med sin chef.”

Efter två dagar med hemmajobbande medarbetare tycker hon det ändå är förvånansvärt lugnt. Hon har fått signaler om att medarbetarna känner sig trygga med den information som gått ut samtidigt som vissa naturligtvis är oroligare än andra. Varje eftermiddag lämnas besked om vad som gäller nästa dag.

Beslut tas dag för dag om hur länge situationen ska fortgå, även om Malin Skans befarar att det kommer att bli långvarigt.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: Aldrig har behovet av goda ledare varit så stort som nu

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Porträtt av Håkan Lundstedt samt skiss av den nya fabriken i Ockelbo.
Beslutsfattande

Synsam flyttar produktionen till Sverige: ”Det här beslutet kräver mod”

Det är definitivt en trend vi ser, säger forskare och analytiker. Allt fler företag tar hem produktionen till Sverige.
Kavla upp ärmarna. Här är trenderna som chefer och arbetsgivare behöver hantera framöver, enligt hr-experterna på Simployer.
Annonssamarbete Chef + Simployer

5 stora skiften för chefer – förbered dig så här

Pandemin har förändrat våra arbetsplatser och rivstartat allt från ny lagstiftning till digitalisering. Nu måste chefer och arbetsgivare hänga med i allt det nya.  Hr-experterna på Simployer framtidsspanar – och ger dig möjlighet att ligga steget före.
Charlotte Forssander, arbetsrättsexpert på Vinge
Arbetsrätt

Las-förhandlingarna: så påverkas du som chef

Sedan förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare havererat är det nu politikerna som kan behöva göra upp om nya spelregler på arbetsmarknaden. Det liggande förslaget kan få stora konsekvenser – inte minst för chefer.
chefenfridahallgren
Beslutsfattande

Chefen i rampljuset i absurd och komisk pjäs

Nya teaterföreställningen ”Chefen” borrar djupt i det absurda och mörkt humoristiska i chefsrollen.
grafiker-till-webben-uppsa%cc%88gningar_rityta-1
Beslutsfattande

Nästan var femte chef säger upp på grund av corona

Nästan var femte chef har sagt upp, eller kommer att tvingas säga upp, medarbetare på grund av coronapandemin, visar Chefs undersökning.

Psykolog Liria Ortiz och en bild på två personer i ett svårt samtal
Beslutsfattande

Så lyckas du med svåra samtal – steg för steg

Många chefer vittnar om att svåra samtal är det tuffaste en ledare behöver göra. Psykologen och samtalsexperten Liria Ortiz guidar dig – ett steg i taget. 
Mathias Törnblom på Dustin har checklistan för bättre flyt på den digitala arbetsplatsen.
Annonssamarbete Chef + Dustin

Checklista för flow på din digitala arbetsplats

Kontor står tomma, samtidigt som flitens lampa lyser hos alla hemmajobbare. Den digitala arbetsplatsen, där vi jobbar tillsammans online, är här för att stanna. Med öppen-dörr-möten och annat nytänk kan chefer förbättra den nya arbetsvardagen.
Kikarsikte med fokus
Beslutsfattande

Från kaos till nyorientering – med tydliga vägar framåt

Arbetslivet fortsätter att präglas av covid 19-krisen även till hösten, med distansjobb och social distansering som det nya normala. Det visar en undersökning från Kairos Future.