Bild från ett av Chefs seminarium i Almedalen 2019, plus nomineringsmedalj för Tidskriftspriset från Sveriges tidskrifter

Chef nominerade till prestigefullt branschpris – igen!

I början av november är det återigen dags för mediebranschens årliga motsvarighet till Oscarsgalan – Tidskriftsgalan, arrangerad av Sveriges Tidskrifter. Chef är nominerade för ”Årets event”.

I dag stod det klart att Chef är en av fyra nominerade i kategorin ”Årets event” för sin ledarskapsscen i Almedalen, där Chef arrangerade nio fullsatta seminarier och ett mingel.

I motiveringen lyfter juryn fram den hårda konkurrensen:
”Att få sådan genomslagskraft under Almedalsveckan där konkurrensen är enorm är imponerande. Tydligt profilerade och aktuella seminarier väl paketerade med relevanta partners gav resultat i form av redaktionellt genomslag samt ökad omsättning och dessutom troligen ett av få event i Almedalen som gick med vinst.”

Fredrik Sventoft, evenemangschef på Chef, är stolt över nomineringen:
”Vi har tidigare varit nominerade för till exempel Chefgalan, där vi under festliga former delar ut pris till positiva förebilder. I Almedalen lyfte vi ganska tunga och allvarliga ledarskapsfrågor som hälsa, livslångt lärande och hur den framtida arbetsmarknaden kommer att se ut. Att juryn väljer att nominera även ett sådant typ av evenemang gör mig stolt och glad.”

Under Almedalsveckan stod nio seminarier och ett mingel vid Björkanderska magasinet i Visby på Chefs program. Seminarierna arrangerades i samarbete med aktörer som Samhall, Sodexo och Hypergene, och några av gästerna var bland andra Petter Stordalen, Katarina Berg och Cilla Benkö. Alla seminarier var fullsatta, och 90 procent av dem trendade i Almedals-appen, berättar Fredrik Sventoft.

”Att journalistiken och vår breda kunskap inom området kan ge ett så stort avtryck är faktiskt lite häftigt. Chef har ett starkt varumärke i sig själv, och vi jobbar ihop med samarbetspartners som har både intresse och kunskap som ligger i linje med vår vision om det goda ledarskapet. Det i kombination med vår vd Cissi Elwin– som är en fantastiskt uppskattad moderator – och vassa, relevanta ämnen, gör att vi lyckas hålla en genomgående hög nivå.”

Cissi Elwin, chefredaktör och vd på Chef, presenterar Chefakademin.

Läs också: Nu slår vi upp dörrarna till Chefakademin

Cissi Elwin framhåller det strategiska beslutet att resurserna finns internt:
”Vi har valt att göra alla våra event inhouse och jobbar stenhårt på att leverera hög kvalitet i alla led. Vår eventavdelning är sådana superproffs och jag är så glad att deras arbete uppmärksammas.”

Priset delas ut på Tidskriftsgalan den 6 november på Cirkus i Stockholm.

Fakta: Chef

  • Chef gör Nordens största ledarskapstidning på papper och webb.
  • Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning.
  • Chef anordnar flera stora evenemang varje år, exempelvis Chefdagen, Ny som chef-dagen och Chef i Almedalen.
  • I Chefboken erbjuds månadsvisa sammanfattningar av de viktigaste ledarskapsböckerna.
  • Chefakademin svarar på behovet av smarta och flexibla chefs-­ och ledarskapsutbildningar.
  • Tidigare priser (i urval):

Årets bästa tidskriftssajt, 2019, 2014
Topp 100 (Sveriges bästa på Internet), 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014
Årets digitala tidskrift, 2018
Årets utvecklare, 2017

Läs mer
chefdagen-egenannons-3
Chefdagen 14 november

Så blir du en klimatsmart chef

Hur gör chefen när klimatfrågan blivit affärskritisk? Kom och ta del av toppchefernas bästa tips för en lyckad omställning till en mer hållbar verksamhet.

Relaterade artiklar

Pär Lager föreläser på Chefakademins frukostseminarium.
Chefakademin

Framtidens lärande i fokus

Det var fullt hus och hög stämning när Chefakademin fick sin officiella invigning. Pär Lager bjöd frukostpubliken på insikter om framtidens nödvändiga lärande – en angelägenhet för alla.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

itsthemanager_content
Chefboken

Gallups nycklar till ökat engagemang

Ledare och organisationer har misslyckats med att maximera människors potential och möta nya behov hos arbetskraften. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson It's the manager – resultatet av en omfattande studie från Gallup. 
nya-numret-chef-september
Tidningen Chef

I nya numret av Chef

Septembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.

contentartikel_1
Chefboken

Här är din guide till digital överlevnad

Vad krävs av ledare för att deras företag eller organisationer ska klara sig — och blomstra — i en tid när många går under? Det är den grundfråga som genomsyrar en ny och på förhand omtalad bok, "Digital transformation", av den visionära Silicon Valley-profilen Tom Siebel. Chefbokens redaktör, Björn Hedensjö, har läst och sammanfattat boken. 
Chef söker mediesäljare.
Jobba på Chef

Chef söker mediesäljare

Chef söker en engagerad, nyfiken och målinriktad mediesäljare som kan skapa långsiktiga relationer och hjälpa våra kunder att kommunicera med Sveriges chefer genom print och display. 
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

grafisk
Jobba på Chef

Grafisk formgivare sökes till Chef

Chef söker en grafisk formgivare med erfarenhet av både print och webb som har jobbat både redaktionellt och med marknadsföring.