Bild från ett av Chefs seminarium i Almedalen 2019, plus nomineringsmedalj för Tidskriftspriset från Sveriges tidskrifter

Chef nominerade till prestigefullt branschpris – igen!

I början av november är det återigen dags för mediebranschens årliga motsvarighet till Oscarsgalan – Tidskriftsgalan, arrangerad av Sveriges Tidskrifter. Chef är nominerade för ”Årets event”.

I dag stod det klart att Chef är en av fyra nominerade i kategorin ”Årets event” för sin ledarskapsscen i Almedalen, där Chef arrangerade nio fullsatta seminarier och ett mingel.

I motiveringen lyfter juryn fram den hårda konkurrensen:
”Att få sådan genomslagskraft under Almedalsveckan där konkurrensen är enorm är imponerande. Tydligt profilerade och aktuella seminarier väl paketerade med relevanta partners gav resultat i form av redaktionellt genomslag samt ökad omsättning och dessutom troligen ett av få event i Almedalen som gick med vinst.”

Fredrik Sventoft, evenemangschef på Chef, är stolt över nomineringen:
”Vi har tidigare varit nominerade för till exempel Chefgalan, där vi under festliga former delar ut pris till positiva förebilder. I Almedalen lyfte vi ganska tunga och allvarliga ledarskapsfrågor som hälsa, livslångt lärande och hur den framtida arbetsmarknaden kommer att se ut. Att juryn väljer att nominera även ett sådant typ av evenemang gör mig stolt och glad.”

Under Almedalsveckan stod nio seminarier och ett mingel vid Björkanderska magasinet i Visby på Chefs program. Seminarierna arrangerades i samarbete med aktörer som Samhall, Sodexo och Hypergene, och några av gästerna var bland andra Petter Stordalen, Katarina Berg och Cilla Benkö. Alla seminarier var fullsatta, och 90 procent av dem trendade i Almedals-appen, berättar Fredrik Sventoft.

”Att journalistiken och vår breda kunskap inom området kan ge ett så stort avtryck är faktiskt lite häftigt. Chef har ett starkt varumärke i sig själv, och vi jobbar ihop med samarbetspartners som har både intresse och kunskap som ligger i linje med vår vision om det goda ledarskapet. Det i kombination med vår vd Cissi Elwin– som är en fantastiskt uppskattad moderator – och vassa, relevanta ämnen, gör att vi lyckas hålla en genomgående hög nivå.”

Cissi Elwin, chefredaktör och vd på Chef, presenterar Chefakademin.

Läs också: Nu slår vi upp dörrarna till Chefakademin

Cissi Elwin framhåller det strategiska beslutet att resurserna finns internt:
”Vi har valt att göra alla våra event inhouse och jobbar stenhårt på att leverera hög kvalitet i alla led. Vår eventavdelning är sådana superproffs och jag är så glad att deras arbete uppmärksammas.”

Priset delas ut på Tidskriftsgalan den 6 november på Cirkus i Stockholm.

Fakta: Chef

  • Chef gör Nordens största ledarskapstidning på papper och webb.
  • Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning.
  • Chef anordnar flera stora evenemang varje år, exempelvis Chefdagen, Ny som chef-dagen och Chef i Almedalen.
  • I Chefboken erbjuds månadsvisa sammanfattningar av de viktigaste ledarskapsböckerna.
  • Chefakademin svarar på behovet av smarta och flexibla chefs-­ och ledarskapsutbildningar.
  • Tidigare priser (i urval):

Årets bästa tidskriftssajt, 2019, 2014
Topp 100 (Sveriges bästa på Internet), 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014
Årets digitala tidskrift, 2018
Årets utvecklare, 2017

Läs mer

Relaterade artiklar

Porträtt på Cecilia Norrby, vimplar och ballonger och siffrorna 100 000 och 4 000 i guld
Tidningen Chef

Chef ökar – både print och digitalt

Chef ökar sin räckvidd – både digitalt och i print. Tidningen har nu passerat över 100 000 följare på Linkedin och ökar samtidigt med 4000 printläsare.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

infinite-game-webb_collage-med-tva%cc%8a-bilder
Chefboken

Så bemästrar du spelet utan slut

Vad utmärker starka och flexibla organisationer i en tid av stor förändring och osäkerhet? Det är den stora fråga som författaren och ledarskapsgurun Simon Sinek tar sig an i sin synnerligen vältajmade bok "The Infinite Game" (Spelet utan slut).
content-boxen
Chefboken

Skapa en förändring som håller – var agil, flexibel och lyssna

Nu behöver många organisationer förändras och det snabbt. Ett hinder kan vara rester av hierarkiska strukturer som skapades för maskinåldern. Det är kontroll snarare än tillit och mer information än kommunikation. Nu befinner sig många i ett läge där man verkligen behöver tänka nytt – på riktigt.
installdgala
Om chef

Chefgalan ställs in på grund av coronakrisen

Chefgalan 2020 ställs in. Orsaken är den ökade risknivån för spridning av coronaviruset. ”Det här är ett tungt beslut”, säger Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef.

al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
cb-content-logarithmic
Chefboken

Framtiden med algoritmer

Känner du mest förvirring när du läser braskande rubriker om artificiell intelligens och hur den är på väg att förändra världen? I en hyllad bok riktad särskilt till chefer, "The Algorithmic Leader: How to Be Smart When Machines Are Smarter Than You", reder futuristen Mike Walsh ut hur AI, bortom programmering och teknik, kommer att påverka arbetsliv, ledarskap och kreativitet.