Bild från ett av Chefs seminarium i Almedalen 2019, plus nomineringsmedalj för Tidskriftspriset från Sveriges tidskrifter

Chef nominerade till prestigefullt branschpris – igen!

I början av november är det återigen dags för mediebranschens årliga motsvarighet till Oscarsgalan – Tidskriftsgalan, arrangerad av Sveriges Tidskrifter. Chef är nominerade för ”Årets event”.

I dag stod det klart att Chef är en av fyra nominerade i kategorin ”Årets event” för sin ledarskapsscen i Almedalen, där Chef arrangerade nio fullsatta seminarier och ett mingel.

I motiveringen lyfter juryn fram den hårda konkurrensen:
”Att få sådan genomslagskraft under Almedalsveckan där konkurrensen är enorm är imponerande. Tydligt profilerade och aktuella seminarier väl paketerade med relevanta partners gav resultat i form av redaktionellt genomslag samt ökad omsättning och dessutom troligen ett av få event i Almedalen som gick med vinst.”

Fredrik Sventoft, evenemangschef på Chef, är stolt över nomineringen:
”Vi har tidigare varit nominerade för till exempel Chefgalan, där vi under festliga former delar ut pris till positiva förebilder. I Almedalen lyfte vi ganska tunga och allvarliga ledarskapsfrågor som hälsa, livslångt lärande och hur den framtida arbetsmarknaden kommer att se ut. Att juryn väljer att nominera även ett sådant typ av evenemang gör mig stolt och glad.”

Under Almedalsveckan stod nio seminarier och ett mingel vid Björkanderska magasinet i Visby på Chefs program. Seminarierna arrangerades i samarbete med aktörer som Samhall, Sodexo och Hypergene, och några av gästerna var bland andra Petter Stordalen, Katarina Berg och Cilla Benkö. Alla seminarier var fullsatta, och 90 procent av dem trendade i Almedals-appen, berättar Fredrik Sventoft.

”Att journalistiken och vår breda kunskap inom området kan ge ett så stort avtryck är faktiskt lite häftigt. Chef har ett starkt varumärke i sig själv, och vi jobbar ihop med samarbetspartners som har både intresse och kunskap som ligger i linje med vår vision om det goda ledarskapet. Det i kombination med vår vd Cissi Elwin– som är en fantastiskt uppskattad moderator – och vassa, relevanta ämnen, gör att vi lyckas hålla en genomgående hög nivå.”

Cissi Elwin, chefredaktör och vd på Chef, presenterar Chefakademin.

Läs också: Nu slår vi upp dörrarna till Chefakademin

Cissi Elwin framhåller det strategiska beslutet att resurserna finns internt:
”Vi har valt att göra alla våra event inhouse och jobbar stenhårt på att leverera hög kvalitet i alla led. Vår eventavdelning är sådana superproffs och jag är så glad att deras arbete uppmärksammas.”

Priset delas ut på Tidskriftsgalan den 6 november på Cirkus i Stockholm.

Fakta: Chef

  • Chef gör Nordens största ledarskapstidning på papper och webb.
  • Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning.
  • Chef anordnar flera stora evenemang varje år, exempelvis Chefdagen, Ny som chef-dagen och Chef i Almedalen.
  • I Chefboken erbjuds månadsvisa sammanfattningar av de viktigaste ledarskapsböckerna.
  • Chefakademin svarar på behovet av smarta och flexibla chefs-­ och ledarskapsutbildningar.
  • Tidigare priser (i urval):

Årets bästa tidskriftssajt, 2019, 2014
Topp 100 (Sveriges bästa på Internet), 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014
Årets digitala tidskrift, 2018
Årets utvecklare, 2017

Läs mer

Relaterade artiklar

cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
rocket
Jobba på Chef

Utbildningsansvarig sökes till Chef

Chef förstärker teamet med en initiativrik och självgående utbildningsansvarig. I denna nya roll leder du arbetet med att utveckla Chefs erbjudande, samt ansvarar för rådgivning och försäljning av utbildningar gentemot Chefs kunder.
content-cb11
Chefboken

Generalister vinnare i en specialiserad framtid

Månadens Chefboken är David Epsteins Range. I en snabbt föränderlig värld med agila arbetssätt och ett ständigt lärande har generalisterna bättre förutsättningar att lyckas än specialisterna. Här är Chefbokens redaktör Björn Hedensjös tankar om boken. 
rocket
Jobba på Chef

Kundrelations- och CRM-ansvarig sökes till Chef

Chef förstärker teamet med en initiativrik crm-ansvarig och teamledare. Du kommer att ansvara för att bygga långsiktiga, väl fungerande relationer med våra kunder med hjälp av smarta system.
Pär Lager föreläser på Chefakademins frukostseminarium.
Chefakademin

Framtidens lärande i fokus

Det var fullt hus och hög stämning när Chefakademin fick sin officiella invigning. Pär Lager bjöd frukostpubliken på insikter om framtidens nödvändiga lärande – en angelägenhet för alla.
Förmågan att pressa sig lite till är en stressfälla för chefer.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Lär dig undvika chefens förrädiska stressfälla

Chefers stress ökar. Samtidigt som vi vet riskerna med att bita ihop och kämpa på. ”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp vid varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg på Skandia.
itsthemanager_content
Chefboken

Gallups nycklar till ökat engagemang

Ledare och organisationer har misslyckats med att maximera människors potential och möta nya behov hos arbetskraften. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson It's the manager – resultatet av en omfattande studie från Gallup.