Cecilia Rönn, Ung chef 2012: »Jag får inspiration från hundträning«

Hur vill du beskriva det svenska ledarskapet under det senaste decenniet?
»För mig är delaktighet ett nyckelord i dagens ledarskap. Hela organisationen blir så bra som man gör den när ansvarsfördelningen fungerar. Det betyder att alla deltar och kan påverka sitt eget arbete. Men det är fortfarande viktigt med ett tydligt ledarskap och tydliga beslutsvägar, det är en förutsättning för att verksamheten ska vara effektiv.«

Har ditt ledarskap påverkats av ledarskapstrender under den här tiden?
»Mitt ledarskap har formats av den omgiv­ning som jag har befunnit mig i. Carlsberg satsar mycket på att utveckla sina anställda, bland annat ledarskapet. Jag har fått mycket kunskap, inspiration och tips genom de ut­bildningar jag deltagit i. Bland annat en utbildning i kommunikologi som fått mig att reflektera mycket kring hur jag kom­municerar.«

Vad är du mest nöjd med i ditt eget ledarskap?
»Att jag utmanar mina medarbetare till att tänja gränser, tänka, pröva nytt och ta ännu fler initiativ. Eftersom verksamhetens förutsättningar ändras hela tiden måste också sättet att göra saker för­ändras.«

Vad är du minst nöjd med eller skulle vilja utveckla?
»Jag har en tendens att gå lite snabbt fram när jag blir entusiastisk. Jag behöver – och har som tur är – bra bollplank i ledningsgruppen som ger mig feedback så att jag stannar upp ibland.«

Hur tror du att ledarskapet kommer att förändras under de närmaste tio åren?
»Jag tror att delegering kommer att bli ännu viktigare, att varje individ får ett större eget ansvar för det dagliga arbetet. Cheferna blir möjliggörare, ser till att det finns rätt förutsättningar och rätt resurser. Samtidigt måste de ha överblick och ansvar för  strategin. På Carlsberg har vi det senaste året fokuserat mycket på värdekedjan, bland annat hur beslutsvägarna ska kortas. Vi har in­fört nya roller där operatörerna i högre grad lägger upp sitt eget arbete för att bli så effektiva som möjligt.«

Vilka är de viktigaste inspirations­källorna för dig i ditt ledarskap?
»Jag plockar hela tiden beteenden och tips som jag gillar från människor jag möter, inte minst mina medarbetare. Och jag hämtar faktiskt inspiration från hundträning, den handlar mycket om disciplin, glädje, motivation, engagemang och tydlighet. Och av mina barn lär jag mig tålamod och att prioritera.«

Relaterade artiklar

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
Victoria Ödlund, hr-expert på Simployer, guidar till en lyckad onboarding.
Annonssamarbete Chef + Simployer

Lyckas med onboarding – på plats eller digitalt

En strukturerad introduktion av nya kollegor viktigare än någonsin. Oavsett om onboarding görs på plats eller digitalt.

4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

Andreas Kind, driftchef på Ohlssons AB
 

Driftschefen Andreas räddade medarbetarens liv

Driftschefen Andreas Kind fick en dålig magkänsla när medarbetaren uteblev från jobbet. Han åkte hem till kollegan – och räddade hans liv.
makthavare1800x1013
Ledarskap

Världens makthavare – här är deras 7 ledarstilar under corona

Coronaviruset ställer höga krav på chefer. Inte minst om de leder ett helt land. Chef reder ut hur världens makthavare har agerat i krisen så här långt.
cissidavid1
 

Bildspecial: Så var årets Chefdagen

Krispiga gräshoppor som snacks på scen och en massa annat matnyttigt. Se alla bilder och hela direktrapporten här!

Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.