bok-3

Boktips: 50 tips för feedback

Chefen som kom ut ur sitt rum 

Författare: Nicolas Jacquemot

Förlag: Natur & Kultur

jaquemotTrött på medarbetare som snackar skit och motarbetar varandra? Trött på deras oengagemang? Att inte ta tag i problemet kan stå dig dyrt. I sin bok kopplar Nicolas Jacquemot samman relationsproblem med organisationsproblem. Genom att jobba med relationerna kan du skapa en bättre arbetskultur – och nå ett bättre resultat.

Vem ska läsa? Du som inser att du kanske borde närma dig dina medarbetare.

Korruption i Sverige

Författare: Per Kornhall

Förlag: Leopard förlag

korruptionPengar smyger sig in i verksamheter där tidigare människans behov varit prioritet. På vägen har beslutsfattandet förflyttats. Per Kornhall, som har en bakgrund i skolvärlden, beskriver hur den politiska makten flätas ihop med den ekonomiska. En brandfackla, men framför allt en bok om att återvinna förtroende.

Vem ska läsa? Du som undrar hur du kan förbättra chefsrollens rykte.

The Feedback Book

Författare: Dawn Sillett

Förlag: LID Publishing

feedbackAtt många förstår vikten av feedback betyder inte att det är lätt. Ofta är det rädslan som gör att feedback levereras i klump vid utvecklingssamtalet hellre än att vara en pågående konversation. Här får du 50 tips som hjälper dig att överbrygga rädslan.

Vem ska läsa? Du som vill bli en tydligare chef.

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.