blocketmotivation1800
Blockets vd Pernilla Nissler och några av Blockets medarbetare på en "Blocket meetup" utomhus.

Blocket håller igång motivationen – med dans och virtuella spelkvällar

Medan många just nu kämpar för att hålla uppe energin hos sina distansjobbare går det som en dans för Blocketmedarbetarna – tack vare de motivationshöjande åtgärder som rullats ut från dag 1. ”Vi har aldrig haft så högt engagemang”, säger vd Pernilla Nissler.

Segt att jobba hemifrån? Inte för Blockets cirka 250 anställda.

Medan andra kämpar med att inte förgås av leda i mer eller mindre påtvingad isolering i coronasmittan och hemmasittandets spår, går distansarbetet som en dans för Blocket-medarbetarna tack vare de motivationshöjande åtgärder som rullats ut från dag 1.

Trots att medarbetarna på huvudkontoret i Stockholm för närvarande inte samlas i verkligheten, har de nog aldrig dansat så mycket tillsammans som nu. Virtuellt, förstås, och under devisen #JoinTheBlocketMovement som poppar upp i företagets interna kanaler som en återkommande påminnelse om att det är hög tid att lätta från stolen, röra på sig och gärna shaka loss till musik.

”Det blir ju annars lätt att man blir sittande framför datorn där hemma medan tiden bara tickar iväg”, säger Blockets vd Pernilla Nissler om de digitala påminnelserna om fysisk aktivitet som levereras två gånger dagligen, utöver en liknande påstötning som talar om när det är dags för lunch.

Som danslokal fungerar företagets digitala konferenssystem, där medarbetarna turas om att leda övningarna framför videokameran.

”Någon har till exempel dragit igång Macarena-låten och så har vi kört dansrörelserna som hör till den”, säger hon och syftar på Los del Ríos oförglömliga hitlåt från 90-talet som visat sig fungera alldeles utmärkt även i coronatid, trots att texten knappast går i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering (den handlar om en ung kvinna som bedrar sin stackars värnpliktige pojkvän med två andra killar).

Även lite lugnare tongångar förekommer under de peppande dansavbrotten, som barnvisan Honky Tonk där det ju gäller att sträcka fram händer och fötter och skaka bara litegrann.

Lisa Gunnarsson, Nordenchef på Linkedin

Läs också: Linkedin-chefens 11 tips: Så lyckas du med möten på distans – i coronatider

Måste man dansa?
”Nej. Deltagande är helt frivilligt”, säger Pernilla Nissler som för egen del gärna passar på att ta en promenad när aktivitets-påminnelserna poppar upp. En stegräknar-app i vilken medarbetarna kan jämföra hur långt de har gått under dagen ingår i Blockets arsenal av motivationshöjande åtgärder under coronakrisen, liksom interna plattformen Blocket Remote Social där medarbetarna ges särskilda möjligheter att nätverka och bryta eventuell ensamhet och isolering även bortom arbetstid.

”Via den kan man föreslå att exempelvis spela online-spel ihop, gå på virtuella konstmuseum och väldigt mycket mer”, säger Pernilla Nissler.

Även om det långvariga distansarbetandet onekligen kan upplevas som tröttande ju mer tiden går, är det uppenbart att satsningen på pepp och aktivitet under coronakrisen givit resultat, menar hon.

”I en medarbetarundersökning från i påskas finns bevis på att det funkar. Vi har aldrig haft så hög svarsfrekvens tidigare, och aldrig uppnått så goda resultat vad gäller engagemang, samarbete och stolthet”, säger Pernilla Nissler

Motivation under distansarbetet – så jobbar Blocket

  • Program med uppmuntran till fysisk rörelse två gånger per dag.
  • Program som minskar risken för social isolering, bland annat genom förslag på aktiviteter som gemensamt online-spelande och virtuella museibesök.
  • Stegräknarapp för tävling och jämförelse mellan medarbetarna.
  • En företagsgemensam Google-karta som markerar var medarbetare bor, för underlättande av gemensamma utomhusaktiviteter som jogging och cykelturer.
  • Ergonomiska stolar, skrivbord etcetera levereras från kontor till hemmiljön vid behov.
  • Betald tjänstledighet vid frivilligtjänstgöring inom vården.
Collage: Siri Wikander och Anders Tegnell

Läs också: ”Tegnell utbildar Sverige i modernt ledarskap”

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

Kvinna som har händerna vid tinningarna
Ledarskap

Forskning: Övermäktiga krav får chefer att sluta

Chefsuppdraget har svällt och kraven blivit övermäktiga, menar Linda Corin, doktor i arbetsvetenskap, som studerat anledningen till att chefer i offentlig sektor slutar på sina jobb.
Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

spritmuseum1800
Ledarskap

”Förlåt, jag är museichef egentligen!”

På Spritmuseum i Stockholm får cheferna rycka in i kassa, disk och servis sedan medarbetarskaran krympt med en tredjedel. ”Ett sätt att ta sig igenom en svår period”, säger museichefen Ingrid Leffler.

Greta Thunberg, Micael Bydén, Mona Sahlin
Ledarskap

Cheferna och ledarna som sommarpratar i år

Årets sommarpratare i P1 är presenterade, och inleder gör Greta Thunberg – som yngsta sommarvärd någonsin. Men även många andra chefer och ledare finns med på listan.
sja%cc%88lvledarskap-webb2
Ledarskap

7 steg till självledarskap för ditt team

Det har aldrig ställts så höga krav på självledarskap som nu – när så många jobbar hemifrån och chefen är på avstånd. Här är 7 steg för hur du kan främja självledarskapet i ditt team.
Collage: Siri Wikander och Anders Tegnell
Ledarskap

”Tegnell utbildar Sverige i modernt ledarskap”

”Tegnell tillämpar ett modernt agilt ledarskap”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”Han vet att han måste agera på begränsade beslutsunderlag, så han tar beslut, men han lyssnar noga på data och experter och justerar sedan.”