Björn Frantzén i närbild, med Cissi Elwin i bakgrunden

Björn Frantzén: ”Skjut in en flaska champagne för att få dem att jobba hårdare”

När en deadline bara måste nås.
När du som chef måste pressa på.
Då är det viktigt att visa uppskattning för arbetet som görs, säger stjärnkocken Björn Frantzén.

I podden Chef Dilemma ställer Chefs chefredaktör Cissi Elwin toppchefer inför vanliga dilemman som många chefer runt om i Sverige brottas med. I det här avsnittet får Michelinkocken Björn Frantzén ge råd till en chef som måste pressa sina redan trötta medarbetare ytterligare lite till.

Veckans dilemma:
”Jag är chef för en grupp utvecklare. Nu är vi i slutfasen av ett väldigt komplext projekt som vi har jobbat med i två år. Alla är väldigt fokuserade och vi piskar på varandra. Det har inte blivit så mycket semester, men en hel del övertid de senaste månaderna. Jag vet att det här inte är ”by the book”, men vi måste bli klara i tid.  Jag ser att några är väldigt trötta och sega. Men nu är vi bara en månad bort. Det kommer bli så jävla bra! Jag hopas bara att alla orkar bita ihop lite till. Hur ska jag kunna motivera gänget att ge allt nu, den sista månaden?”

Björn Frantzéns svar:

”Det där händer ju ofta. Jag ser två saker som viktiga här. Dels är det: ”lead by example”. Om ni ska börja vid åtta, så se till att du är där tio i åtta, så att det ser ut som att du gör mest. Då är det svårare att klaga.”

”Dels kommunicera med gänget, en och en. Säg att du fattar att det är alldeles för mycket timmar just nu. Gör klart att ni vill kompensera för det och hitta fram till vad den kompensationen kan vara: tid, pengar? Är det något annat du vill göra? Gå ut och käka, ta med frugan?
Se till att det blir fett bra då. Skjut in en flaska champagne! Ring krogen själv och se till att det också kommer in en flaska champagne när de är där, som tack för bra arbete. Då är du klar! Visa uppskattning och ta inte jobbet de gör för givet.”

Björn Frantzén menar att han kanske inte hade tänkt på riktigt samma sätt förr.

”För tio år sedan hade jag tänkt: fan vad ni gnäller, kör nu! Men det är inte bra i längden att elda på så hårt, utan att uppmärksamma det personerna gör och visa respekt för det.”

”Vi har en liknande situation på en av restaurangerna nu, där en kille har hamnat i en olycka. Då frågar jag min köksmästare om vem det blir som täcker upp, så att jag kan gå in och prata med den personen och säga att: jag vet att det blir för mycket just nu, men jag föreslår att vi kompenserar dig på det här sättet. Känns det fair, känns det cool? Så gjorde jag inte förut, då tyckte jag inte förut, då tyckte jag bara att alla skulle köra.”

Har du varit med om att folk har blivit utbrända?

”Ja absolut. Det är tufft och svårt. Vi har gett dem proffshjälp. Det är ofta de som bryr sig mest som hamnar där. Det är ju också dem du vill ha, de som bryr sig om hur det ser ut i besticklådan och som blir stressade av alla smågrejer som inte är 100 procent. Det där stressade livet ur mig förut också, men det finns ingen arbetsplats där allt är 100 procent. Man måste välja sina grejer, du kan inte jaga på precis allting för då är det det enda du kommer att göra, och du missar andra mål.”

Björn Frantzén

Läs också: Stjärnkocken om tuffa ledarskapsskolan: ”Man blir hjärntvättad”

chef-dilemma-podd-1800-1
Chef Dilemma

Podd: Björn Frantzén

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin möter stjärnkocken Björn Frantzén. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

Jarno Vanhatapio och Cissi Elwin i Chefs poddstudio; Chef Dilemma
Karriär

Jarno Vanhatapio, vd Na-kd: ”Jag känner att jag är en bedragare”

”Det spelar ingen roll hur många miljardbolag jag skapar. Jag har alltid känt mindervärdeskomplex. Att jag är en lågt utbildad invandrare”, förklarar Jarno Vanhatapio, grundare och vd för miljardbolaget Na-kd, i nya avsnittet av podden Chef Dilemma.
Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso, berättar om arbetet med att återfå förtroendet efter en barnarbetesskandal hos en underleverantör i Pakistan.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

"Man är aldrig så bra som man tror"

Skandalrubriker om barnarbete orsakade en kris på Stora Enso.
Men ett par år senare utsågs de till Sveriges mest hållbara bolag. Sverigechefen Per Lyrvall berättar om vägen dit.

trendervecka44
Karriär

Veckans 3 viktigaste trender inom ledarskap

Varje vecka väljer Chefs redaktion ut tre trender inom ledarskap, arbetsliv och karriär. Den här gången handlar det om ett ledarskap som blir än viktigare i kris, en god digital jul och att vara svart kvinna på kontor. 
Vad gör vi av alla corona-valpar när vi återgår till kontoren?
Karriär

Veckans trendspaning: Vad ska arbetsgivarna göra med alla corona-valpar?

”Jaså har du också blivit med corona-valp?” frågar vi numera varandra på redaktionen. Och det är inte bara vi. Husdjursförsäljningen har gått upp så mycket att det till och med är smådjursbrist på vissa håll.
Övervakande ögon, två händer ocg Donald Trump
Karriär

De 3 viktigaste trenderna inom karriär och ledarskap – just nu

Varje vecka rapporterar Chefs trendredaktör Sanna Gustavsson om tre utvalda trender inom ledarskap, karriär och arbetsliv som du behöver känna till.
motiveramedarbetarelon
Karriär

Så motiverar du dina medarbetare – om löneökningarna uteblir

Avtalsförhandlingar pågår, men löneökningarna väntas bli små. Hur kan chefen motivera sina medarbetare om belöningen i lönekuvertet uteblir? Chefs experter svarar.
När företag jobbar med ansvarsfrågan på nya sätt så ökar innovationskraften, visar ny forskning.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

5 steg: Växla till det nya sättet att jobba med innovation

Ny forskning visar att det behövs en koppling till ansvarsfullt ledarskap om bolag ska lyckas med sin innovation på lång sikt.
Här är fem steg för chefer och företag som vill hamna på rätt spår.

Collage av en kalender, två barn som leker med jobba hemma-kit och studieböcker
Karriär

De 3 viktigaste trenderna inom ledarskap och karriär – just nu

Nytt på Chef! Varje vecka rapporterar Chefs trendredaktör Sanna Gustavsson om tre utvalda trender inom ledarskap, karriär och arbetsliv som du behöver känna till.