katarina-webb
Foto: Caroline Andersson

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Hur kan jag som ledare hjälpa mina medarbetare att skapa goda relationer till varandra?
Goda och trygga relationer med varandra är grunden för att bygga upp resiliens  inför förändringar, det lägger grunden för att vi enklare ska våga prova nya beteenden, det sänker sjukfrånvaro och ökar kreativiteten. Här kan man som chef reflektera: Hur värdesätts det sociala kapitalet i organisationen? Finns det mål i organisationen som handlar om relationerna mellan kollegor? Avsätts tid i vardagen för att främja relationer? Finns rutiner för att alla ska känna sig inkluderade? Hur ser on-boarding processen ut utifrån ett socialt perspektiv? Finns det en positiv feedback-kultur som uppmärksammar och uppmuntrar allas bidrag? 

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1

Läs också: Boken som gör dig till mästare på problemlösning

Hur kan vi främja våra relationer när vi jobbar hemma alltmer och inte träffas? 
”Prioritera sociala rutiner i arbetsvardagen, oavsett om vi jobbar hemifrån eller på kontoret. Har vi en social check-in i starten av veckan? Prioriterar vi att vara hövliga och inkluderande mot varandra i möten, digitalt såväl som när vi ses? En konflikt kommer höras lika högt i hjärnan oavsett om den sker digitalt eller face to face. En studie jag skriver om i boken visar att endast en ohövlig kommentar kan sänka vår produktivitet med hälften, då hjärnan prioriterar att försöka hantera det sociala hotet istället för att fokusera på arbetsuppgiften.” 

Du skriver också om relationen till sig själv. Kan chefen göra något för att stärka medarbetarnas relation till sig själva? 
”Många av oss blir självkritiska vid motgångar, samtidigt som forskning visar att vi både mår och fungerar bättre när vi visar oss själva förståelse och omtanke vid motgångar. Ett sätt att jobba med detta i grupp är att odla det som kallas ’psykologisk trygghet’, som professor Amy Edmonson vid Harvard University forskat på. Genom att uppmuntra varandra till att dela motgångar och ställa många frågor, även ’korkade’ frågor, och ha ett uttalat fokus på att lära sig från misstag kan kunskapen i gruppen delas bättre. Därmed kan både beslut och innovationer förbättras. Men att dela motgångar och få ett varmt bemötande från sitt team kan kännas ovant och otryggt. Här kan ledaren kliva in och föregå med gott exempel. Ledaren kan inte förvänta sig ett beteende från en medarbetare, som denne själv inte är villig att utföra.” 

orkester_1800
Utbildning

Utveckling av grupp och ledare

Denna klassiska utbildning ger dig djupgående insikter om dig själv och en konkret upplevelse av gruppdynamik och hur en grupp utvecklas med tiden. Alla borde gå den!

Relaterade artiklar

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Illustration med en dubbelsäng där en kvinna sitter med dator och pratar i mobiltelefon, en sur man som ligger bredav med rosor och en champagneflaska i bakgrunden.
Hälsa

Chefs under­sökning: Trötta chefer ligger sällan

Det kostar på att vara chef. Och det finns en överhängande risk att det går ut över kärlekslivet. Varannan chef uppger att de inte har tillräckligt med tid för sin partner. Det visar Chefs undersökning.

Pigge Werkelin tillsammans med hustrun Monika Möller Werkelin.
Hälsa

Pigge Werkelin: ”Med ett aktivt sexliv får du energi”

För entreprenören Pigge Werkelin finns det en självklar koppling mellan hans prestation som chef och hans privatliv. ”Det är grunden för ditt företagande. Ungefär som när du bygger ett hus behöver du en stadig grund, och den grunden är ditt privatliv. Du behöver se till att hela hemmadelen funkar, alltifrån ungarnas skolgång till ditt sexliv.”
Vilhelm Hanzén framför en tegelvägg.
Hälsa

Chefen som satt kärleken på vänt

Som ensamstående pappa och vd för en pr-byrå tycker inte Vilhelm Hanzén att han hinner med en relation. Men visst drömmer han om att möta kärleken igen.

En dagbok på ett bord. Bild på
Hälsa

Dr Mounas 5 tips för att bli lyckligare

På Chefdagen fick Dr Mouna alla deltagarna att så väl hoppa jämfota som att rodna rejält. Allt i syfte att öka sitt välmående.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
En grupp yngre medarbetare tränar på kontoret.
Hälsa

”Skulle kunna bli maxtider för hur länge man får sitta still”

Vilken typ av fysisk aktivitet är bäst för tankemässiga förmågor och psykisk hälsa? Forskare vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, har fått 120 miljoner kronor i ett åttaårigt projekt för att söka efter svaret. På sikt kan det leda till rekommendationer för arbetsgivarna.