biljanastor
Foto: Kungsleden

”Att bli börs-vd fanns inte på kartan”

Hört talas om ”Biljanaeffekten”? En kombination av tillfälligheter och hårt arbete har fört Biljana Pehrsson till vd-stolen för börsnoterade Kungsleden, efter en spikrak karriär i fastighetsbranschen. ”Jag har haft tur i livet, men inte åkt på någon räkmacka”, säger hon.

Biljana Pehrsson föddes i Belgrad i dåvarande Jugoslavien och kom till Sverige när hon var fyra månader gammal, sedan hennes pappa fått jobb som fräsare på företaget Mikrotolerans i Trångsund. Uppväxten skedde i Jordbro och Haninge söder om Stockholm. Mamma var montör av kretskort på en verkstad i Sundbyberg.

”Jag är den första akademikern i släkten. Att jag en dag skulle bli börs-vd, nej, det fanns inte på kartan när jag växte upp”, säger Biljana Pehrsson som sedan 2013 leder det börsnoterade fastighetsbolaget Kungsleden.

Hårt arbete, tillfälligheter och tur – så vill Biljana Pehrsson beskriva omständigheterna bakom sin närmast spikraka karriär i fastighetsbranschen.

Ett tidigt exempel på hur de faktorerna samverkat var när hon som trettonåring och bäst i klassen på matte valdes ut till en veckas praktik på Kungliga tekniska högskolan, KTH. Biljana Pehrsson förälskade sig omedelbart i de magnifika gamla byggnaderna, all häftig teknik (det var första gången hon mötte en dator) och den akademiska miljön överhuvudtaget:

”Jag tänkte: Wow! Där och då bestämde jag mig. Jag skulle studera på KTH.”

Så blev det också. Fast inte på el-linjen som hon ursprungligen hade tänkt, till detta räckte inte betygen. Biljana Pehrsson tog sig i stället in via fjärdehandsvalet lantmäteri-linjen.

”Jag hade dålig koll på vad lantmäteri egentligen var för något. Men ämnet visade sig oerhört intressant, så jag höll mig kvar och tog en examen med fastighetsekonomisk inriktning.”

happy-2

Läs också: Happy happy-metoden: Fem steg till lyckligare förhandling

Mitt under brinnande fastighetskris var det så dags för Biljana Pehrsson att skaffa sig ett jobb inom det som lite av en slump blivit hennes specialområde. Problem: Det fanns inga. Efter att ha tjatat sig till ett möte med fastighetsprofilen Håkan Karlsson blev hon ändå erbjuden en projektanställning som snart kom att växa till något betydligt större.

Efter några år antog Biljana Pehrsson rollen som vice vd och blev sedermera uppgraderad till vd för Karlssons bolag Centrumutveckling. Så här i efterhand kan hon fråga sig hur hon vågade.

”Jag var ju så ung, bara 28 år, och visste knappt vad jobbet som vice vd innebar. Men tänkte ändå att jag testar väl. Vilket jag förmodligen inte gjort om jag varit lite äldre”, säger Biljana Pehrsson som lyfter fram Håkan Karlssons stora betydelse som mentor.

harksare

Läs också: 10 sätt att bemöta härskartekniker – på jobbet

År 2007 gick flyttlasset till Moskva där Biljana Pehrsson tog över ledarskapet för fondbolaget East Capitals fastighetsdel. Det blev inledningen till en av de mest intressanta och färgstarka perioderna i hennes liv och karriär. I sin nya roll fick Biljana Pehrsson röra sig över hela det väldiga Ryssland, i skruttiga flygplan och längs dåliga vägar, från brusande storstäder av närmast New York-karaktär till avkrokar i djupaste Sibirien.

”Största kulturkrocken var nog den ryska respekten för chefer. I våra medarbetarundersökningar fick jag alltid högsta betyg – ingen ville någonsin uttrycka att en chef kunde ha dåliga sidor.”

Efter drygt ett år på jobbet var det dags för nästa fastighetschock, Lehman-kraschen. Rysslands-satsningen grusades men bolaget landade ändå på fötterna efter en tuff period tack vare en hyfsat bra verksamhet i Baltikum som Biljana Pehrsson också ansvarade för.

I samråd med familjen valde hon ändå bort erbjudandet om en omlokalisering till Tallinn, och återvände till Stockholm.

nyajobb

Läs också: 8 säkra tecken på att du bör byta jobb

Som ny vd för Kungsleden inledde Biljana Pehrsson en strategiförändring för att få bättre fart på verksamheten, med målet att göra fastighetsbolaget till ett av Sveriges största och mest framgångsrika.

Strategin gick hem och resulterade i vad som i branschen har kallats för Biljanaeffekten, som ser ut att hålla i sig – fjolårsresultatet var det starkaste på tio år.

”Jag har haft tur i livet. Hamnat i rätt skola, fått uppmuntran och det stöd jag behövt. Samtidigt har jag inte åkt på någon räkmacka eller fått några jobb via kontakter, utan alltid fått jobba hårt för det”, säger Biljana Pehrsson.

illus1

Läs också: Forskning: Skippa kontoret – effektivare att jobba hemma

Biljana Pehrssons tre karriärtips

1  Jobba hårt. ”Min pappa sa alltid att det är upp till mig om jag vill komma någon vart i livet. Redan i grundskolan var jag ambitiös.”

Våga. ”Jag hade ju kunnat tacka nej till svåra uppdrag också. Att våga göra sådant jag till en början inte behärskade till fullo har varit avgörande för min karriär.”

Ha kul. ”Som ledare har jag verkligen upplevt kraften av glädje, öppenhet och transparens på jobbet. Jag har alltid nära till skratt.”

Relaterade artiklar

Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.
Karriär

Chefer inom IT hyllas - offentlig sektor i botten

I Netigates nationella undersökning bland medarbetare får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.
maria-content3
Karriär

Böckerna chefen ska läsa 2019

Böcker som riktar sig till chefer blir allt fler. Samtidigt får chefer allt mer att göra. Vilka böcker ska du egentligen välja och varför? Chefs expert på ledarskapsböcker Maria Gerlofson väljer ut sex aktuella och kommande böcker som hjälper dig i din roll på olika sätt.
3 skäl till att sommaren är rätt tid att söka jobb.
Karriär

3 skäl: Därför ska du söka jobb under sommaren

Det är mitten av juli och de svenska företagen hänger upp stängt-skylten för klassisk industrisemester. Inte är det någon idé att leta nytt jobb nu? Jo – här är tre skäl.
Svenska vd:ar läser mer än genomsnittet enligt en ny undersökning
Karriär

Viktigt med bildning för svenska vd:ar

Enligt en ny undersökning läser svenska börs-vd:ar mer böcker än folket i genomsnitt. Tre av fyra säger också att bildning är en viktig egenskap vid rekrytering.