Så är du en bra chef över någon du ogillar
I ett intressant inlägg på Harvard Business Review hävdar ett helt gäng experter att chefer inte behöver känna dåligt samvete för att de ogillar någon av sina medarbetare. I själva verket har personliga preferenser rätt lite att göra med hur en organisation presterar.
”Det finns en lista över sådant som får dig att gilla personer och en lista på vad som gör en grupp effektiv – de listorna innehåller väldigt olika saker”, konstaterar till exempel Stanford-professorn Robert Sutton.
Enligt artikelförfattaren Amy Sutton finns det dock ett antal grundläggande principer att förhålla sig till. Några exempel:
– Var ärlig mot dig själv: Identifiera vad som triggar igång ditt ogillande.
– Bibehåll ett öppet sinne: Dina känslor gentemot en viss person kan komma att förändras.
– Det är inte dåligt att ogilla någon: Olika åsikter och motstånd är ofta nödvändigt för att en grupp ska nå framgång.
– Visa aldrig ditt ogillande: Alla vill att deras chef ska gilla dem.
Läs hela artikeln här: How to manage someone you don’t like (Harvard Business Review).
Fortsätt läsa kostnadsfritt!
Vi behöver bara en minut…
Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.
- Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!
Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.