Vill jobba på kontoret – för att minska elkostnaderna

Hur håller du ekonomin stabil i kämpiga tider? Enligt en ny undersökningen är svenskarna duktiga på att komma på fiffiga – och arbetsrelaterade – sätt att spara pengar.

Ekonomi
Publicerad

Många bäckar små…

I Randstads globala undersökning Workmonitor, med 1 000 medverkande från Sverige, framgår det att vi svenskar har ett gäng olika knep för att hålla hårt i pengarna i tider av ekonomisk kris. Och flera av knepen är arbetsrelaterade.

En av tio svenskar undviker exempelvis att jobba hemifrån, och åker in till kontoret för att minska sina elkostnader. Ett helt annat sätt att spara på kronorna är å andra sidan att jobba hemifrån för att slippa kostsamma pendlingsavgifter, svarar en av sex.

Och det stannar inte där. Undersökningen visar att svenskarna har fler konkreta idéer när det gäller att spara på slantarna eller få in fler.

Närmare en av fyra (23 procent) svarar att de söker efter ett nytt och mer välbetalt jobb för att minska den privata finansiella påfrestningen. Cirka en av fem (22 procent) vill arbeta mer för att dryga ut lönen, och ungefär lika många (21 procent) uppger att de söker en extra tjänst vid sidan av sin nuvarande.

Här är det viktigt att arbetsgivare är lyhörda och uppmärksamma på sina medarbetares livssituationer, säger Camilla Campelo, HR-direktör på Randstad, i ett pressmeddelande:

”Det bästa är en transparent kommunikation där medarbetare och arbetsgivare kommer överens om en hållbar lösning.”

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.