Fem frågor till Nisha Besara, Chefs nya chefredaktör

Chefs nya chefredaktör Nisha Besara räds varken att kasta sig från flygplan eller anta utmaningar inom yrkeslivet. Med tidigare yrkeserfarenhet från bland annat Regeringskansliet och Unga Klara ser hon nu fram emot att fortsätta hålla tidningen relevant för målgruppen och inte backa för att ställa givna sanningar på ända.

Lär känna henne här genom fem frågor svar!

Tidningen Chef
Publicerad
Nisha Besara, Chefredaktör på tidningen Chef
Foto: Oskar Omne

1 Vem är du som chef och kollega?

Jag är eftertänksam och relationsinriktad. Jag ägnar mig hellre åt helhetsperspektiv och framåtrörelse än att vara experten som kan mest eller är inne i detaljerna. Jag kan uppfattas som reserverad, men har lätt för att vara i blickfånget om det förväntas av mig.


2 Vad har du för yrkesbakgrund?

Jag är utbildad statsvetare och har rört mig inom politik, medier och kultur under mina nu 20 yrkesverksamma år. Jag har bland annat jobbat i Regeringskansliet, som chefredaktör och ledarskribent samt som VD för nationalscenen för barn och unga, Unga Klara.

3 Något du ser fram emot särskilt i din nya roll?

I ett första steg ser jag fram emot att få lära känna tidningen Chef på djupet och därifrån sen att utveckla den tillsammans med redaktionen. Men också att få kliva tillbaka till mediebranschen i ett helt nytt landskap, det har ju hänt så mycket i och med digitaliseringen!


4 Vad gör du helst när du inte jobbar?

Förutom att umgås med barn, familj och vänner, så tränar jag mycket på gym på vinterhalvåret och hoppar fallskärm varje ledig stund på sommarhalvåret. Där emellan blir det en hel del läsande och scenkonst.


5 Vad ser du när du blickar framåt för Chef?

Att vi fortsätter att vara relevanta för vår målgrupp, men även att vi vågar utmana läsekretsen och inte räds att ställa givna sanningar på ända.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.