Blockets nya vd satsar på podcast – för de anställda
I arbetet med att stärka engagemanget lyfter Blockets nya vd Pernilla Nissler in podcastformatet som intern kommunikationskanal.
Pernilla Nissler tillträdde som vd för Blocket i januari i år, och har sedan dess initierat en helrenovering av bolagets affärsstrategier och värderingar – ett arbete där stark internkommunikation och employer branding är viktiga ingredienser. Vid sidan av traditionella kanaler som intranät och veckobrev testas därför nu en podcast, riktad till de 250 anställda.
Podden, Blocket Talks, produceras i samarbete med de erfarna ledarskapskonsulterna Linda Hammarstrand och Anders Eriksson, som vanligtvis driver podden Passion Talks. I de första provavsnitten pratar Pernilla Nissler målstyrning, organisation och kundupplevelse tillsammans med duon Hammarstrand-Eriksson, men på sikt hoppas hon på att andra röster från bolaget också kan komma att höras.
”Vi vill att våra medarbetare ska känna sig engagerade. Helt enkelt känna att det är skoj att gå till jobbet. För att uppnå det så behöver man dels ha energi, dels ha förståelse för vart vi ska som företag och vad man själv ska bidra med under den resan”, säger Pernilla Nissler. ”Förhoppningen är att podden är ett av hjälpmedlen för att uppnå detta. I de inledande avsnitten är det jag som pratar, men vi ser fram emot att även ha med andra Blocketeers”.
Bland fördelarna med podcastformatet nämner Pernilla Nissler att det tillåter mer längre och mer ingående resonemang, samtidigt som de anställda själva kan välja när de vill ta del av inspelningen – till exempel på vägen till jobbet.
”En annan stor fördel med podd är att det är ett avslappnat format där det blir personligt med talarens röst, betoningar och skratt som kommer fram på ett sätt som är svårt i skrift”, säger hon.
Har du själv plockat upp något nyttigt i poddsamtalen?
”Massor! Utöver energin som samtalen i sig skapar, givet att samtalsämnena är så spännande, viktiga och roliga så tar jag med mig några saker som Linda ofta säger: Att när man involverar team och människor i organisationer i olika stora frågeställningar så går de från att känna sig som medarbetare till att känna sig som medansvariga. Att man ska jobba tillsammans, inte jobba samtidigt. Och att man kan prata om att man jobbar med förbättringar istället för förändringar”.
”Utöver det så tycker jag att det är himla roligt att Anders gång på gång lyfter att han tycker att det är så bra, men ovanligt, att vi involverar och bjuder in alla medarbetare till att vara med i arbetet kring ’stora’ saker, såsom bland annat omorganisationen”.
Fortsätt läsa kostnadsfritt!
Vi behöver bara en minut…
Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.
- Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!
Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.