Intervjupersonen framför ett fönster in mot ett kontor.

Arkitekten: ”Ryktet om kontorets död är överdrivet”

Jonas Falk, arkitekt och partner på byrån Strategisk Arkitektur och expert på kontorsutformning, menar att ryktet om kontorets död är betydligt överdrivet. Här berättar han varför.

”Under pandemin har vi sett en strid ström av tidningsartiklar som mer eller mindre förutspår kontorens död post corona. Det som slår mig är att det mest är individerna som hörs: Att jobba hemifrån går ju jättebra, för mig! Nu – väl sent, kan jag tycka – börjar företag och verksamheter inse att individens upplevelse av funktion och produktivitet inte nödvändigtvis överensstämmer med organisationens.

Ta bara det här med ledarskap. Mellanchefer har inte haft det lätt under pandemin. För hur leder man folk på distans? Att vara på ett kontor och pejla stämningen bland medarbetarna, betrakta människors ansiktsuttryck och kroppsspråk, känna av om det verkar gå bra eller om folk ser lite frågande ut – det finns en mängd värdefulla aspekter i det där. Som riskerar att gå förlorade vid distansarbete.

Det finns förstås stora fördelar med att vara lite friare när man jobbar, jag menar inte att vi ska välja bort det ena eller andra. Men våra arbetsuppgifter har inte förändrats. Vi behöver fortfarande kontor. Rätt kontor. Kanske mer nu än någonsin. Kontoret är en viktig kulturbärare.

Jag tror inte på dem som säger att kontoret i framtiden bara ska vara till för möten. Inte en sekund. Kontoret är en arena för en mängd olika uppgifter, från ostörda individuella till dynamiska gemensamma.  Du träffar människor. Någon ställer en fråga, en kollega säger något oväntat vid kaffemaskinen – då uppstår saker. Det där är väldigt viktigt, något det måste finnas utrymme till i en organisation. 

Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.

Läs också: Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor”

Lika viktigt är smårum där man kan jobba ostörd eller ta det där känsliga telefonsamtalet. Därför tror jag mycket på rätt utformade, riktiga aktivitetsbaserade kontor. De kommer klara sig väldigt väl. Alltså kontor med miljöer som funkar, inte sådana där man enbart tömt det gamla kontorslandskapet på hälften av skrivborden. 

För vissa kan det i dag handla om ett ökat behov av kontorsyta. Tänk bara på alla företag som hårdtrimmat sina nyckeltal, så ytorna hamnat under gränsen för vad ett väl fungerande kontor behöver. Under pandemin har många upptäckt att de kan slopa tjänsteresorna och hålla möten på distans. Det skapar behov av fler rum för små och stora möten, med rätt teknik. Mer organiserat samarbete i olika former kommer också att kräva fler rum, teamytor och utrymmen för kreativ innovation.”

Illustration.

Läs också: Efter slopade restriktioner: Bara hälften vill ha det som före pandemin

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Illustration på en person och två stora händer som ser ut att fånga personen.
Arbetsmiljö

Övervakning vanligare på jobbet – också i Sverige

Ju mer vi jobbar digitalt, desto lättare blir vi att övervaka. En färsk undersökning visar att många globala företag planerar att i ökad utsträckning mäta medarbetarnas välmående, vilket reser frågetecken om metoderna.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.
Arbetsmiljö

Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor hos oss”

Peter Laurin, chef för Ericsson-koncernens affärsområde Managed Services, berättar om kontorens framtida roll i ett av världens största företag.

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

arbetsmiljo1-2
Arbetsmiljö

Gör arbetsmiljö till årets heta utvecklingsfråga

Mer stress. Skyhöga sjukskrivningstal. Och nya regler som ställer höga krav på chefer när det kommer till arbetsmiljön. Deppa inte. Byt synsätt och ta tag i årets hetaste utvecklingsfråga istället.
sjobb
Arbetsmiljö

Chefer jobbar oftare sjuka

Sju av tio svenskar går till jobbet trots att de är sjuka. Det visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket – som pekar på chefer som en särskilt utsatt grupp.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

stressfyrfalt
Arbetsmiljö

Enkla metoden: Ta tempen på jobbstressen

Karaseks och Theorells krav-, kontroll- och stödmodell, känns den igen? Om du inte är bekant med den – bli det nu. Den kan vara till hjälp för att ta reda på vad som orsakar stress på din arbetsplats – och i ditt arbete med att tillämpa de nya arbetsmiljöföreskrifterna.