Intervjupersonen framför ett fönster in mot ett kontor.

Arkitekten: ”Ryktet om kontorets död är överdrivet”

Jonas Falk, arkitekt och partner på byrån Strategisk Arkitektur och expert på kontorsutformning, menar att ryktet om kontorets död är betydligt överdrivet. Här berättar han varför.

”Under pandemin har vi sett en strid ström av tidningsartiklar som mer eller mindre förutspår kontorens död post corona. Det som slår mig är att det mest är individerna som hörs: Att jobba hemifrån går ju jättebra, för mig! Nu – väl sent, kan jag tycka – börjar företag och verksamheter inse att individens upplevelse av funktion och produktivitet inte nödvändigtvis överensstämmer med organisationens.

Ta bara det här med ledarskap. Mellanchefer har inte haft det lätt under pandemin. För hur leder man folk på distans? Att vara på ett kontor och pejla stämningen bland medarbetarna, betrakta människors ansiktsuttryck och kroppsspråk, känna av om det verkar gå bra eller om folk ser lite frågande ut – det finns en mängd värdefulla aspekter i det där. Som riskerar att gå förlorade vid distansarbete.

Det finns förstås stora fördelar med att vara lite friare när man jobbar, jag menar inte att vi ska välja bort det ena eller andra. Men våra arbetsuppgifter har inte förändrats. Vi behöver fortfarande kontor. Rätt kontor. Kanske mer nu än någonsin. Kontoret är en viktig kulturbärare.

Jag tror inte på dem som säger att kontoret i framtiden bara ska vara till för möten. Inte en sekund. Kontoret är en arena för en mängd olika uppgifter, från ostörda individuella till dynamiska gemensamma.  Du träffar människor. Någon ställer en fråga, en kollega säger något oväntat vid kaffemaskinen – då uppstår saker. Det där är väldigt viktigt, något det måste finnas utrymme till i en organisation. 

Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.

Läs också: Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor”

Lika viktigt är smårum där man kan jobba ostörd eller ta det där känsliga telefonsamtalet. Därför tror jag mycket på rätt utformade, riktiga aktivitetsbaserade kontor. De kommer klara sig väldigt väl. Alltså kontor med miljöer som funkar, inte sådana där man enbart tömt det gamla kontorslandskapet på hälften av skrivborden. 

För vissa kan det i dag handla om ett ökat behov av kontorsyta. Tänk bara på alla företag som hårdtrimmat sina nyckeltal, så ytorna hamnat under gränsen för vad ett väl fungerande kontor behöver. Under pandemin har många upptäckt att de kan slopa tjänsteresorna och hålla möten på distans. Det skapar behov av fler rum för små och stora möten, med rätt teknik. Mer organiserat samarbete i olika former kommer också att kräva fler rum, teamytor och utrymmen för kreativ innovation.”

Illustration.

Läs också: Efter slopade restriktioner: Bara hälften vill ha det som före pandemin

Relaterade artiklar

En illustration på en hjärna som sitter på en tron med en krona på
Arbetsmiljö

3 tips: Så skapar du en hjärnvänlig arbetsplats

Genom att skapa en stöttande arbetsmiljö kan du se till att hjärnkapaciteten inte går åt till fel saker under arbetsdagen. Här är 3 tips på hur du gör, från arbetslivs- och organisationsforskaren Gisela Bäcklander.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
En grupp kollegor sitter och diskuterar vid ett bord.
Arbetsmiljö

Ny önskelista från medarbetarna efter pandemin

Coronakrisen sätter sina spår – hälften av alla medarbetare är utbrända och en lika stor andel chefer ser verksamheten hotad av svårigheterna att rekrytera. Det visar en ny global studie som även listar vad dagens kandidater önskar allra mest av en arbetsgivare.

Illustration på en person och två stora händer som ser ut att fånga personen.
Arbetsmiljö

Övervakning vanligare på jobbet – också i Sverige

Ju mer vi jobbar digitalt, desto lättare blir vi att övervaka. En färsk undersökning visar att många globala företag planerar att i ökad utsträckning mäta medarbetarnas välmående, vilket reser frågetecken om metoderna.

Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.
Arbetsmiljö

Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor hos oss”

Peter Laurin, chef för Ericsson-koncernens affärsområde Managed Services, berättar om kontorens framtida roll i ett av världens största företag.

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
arbetsmiljo1-2
Arbetsmiljö

Gör arbetsmiljö till årets heta utvecklingsfråga

Mer stress. Skyhöga sjukskrivningstal. Och nya regler som ställer höga krav på chefer när det kommer till arbetsmiljön. Deppa inte. Byt synsätt och ta tag i årets hetaste utvecklingsfråga istället.