Årets största utmaning: Behålla talangerna

Motivation
Text:
Publicerad
Illustration: Sofia Berry

40 procent av cheferna tycker att det är en mycket stor utmaning att behålla företagets nyckelpersoner inom företaget. Nästan lika många tycker samma sak om att motivera och skapa utvecklingsmöjligheter för medarbetarna, visar en undersökning från systemleverantören Workday.

I undersökningen fick över 300 hr-chefer fick svara på frågor om vad de ser som största utmaningar inför det kommande året.

LÄS OCKSÅ: Så ser du högpresteraren och får hen att stanna

Utöver de två utmaningarna, att behålla kompetensen och att motivera medarbetare, upplever över hälften av de hr-ansvariga att de lägger för mycket tid på administration.

55 procent uppger att det tar så mycket tid av arbetet att det hindrar dem från att vara effektiva och arbeta strategiskt. En tredjedel tycker att den goda stämningen är en mycket stor utmaning, liksom att rekrytera nya medarbetare.

Det anser hr-cheferna vara största utmaningarna inför nästa år:

Behålla nyckelpersonerna: 40 procent
Motivera och utveckla medarbetarna: 37 procent
Behålla den goda stämningen på arbetsplatsen: 32 procent
Rekrytera nya medarbetare: 32 procent
Anser att för mycket tid går till administration: 55 procent

Undersökningen är gjord av Easyrecruit på uppdrag av Workday. Den är baserad på svar från 315 hr-ansvariga på svenska företag. 185 av dessa arbetar på svenska företag med fler än 1 000 anställda. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden