Årets Chef 2003 – Siw Wallin

Du har fått pris för ett hälsosamt ledarskap. Hur tar du hand om din egen hälsa som chef?
»Dels ser jag till att få tid över för mig själv, antingen jag simmar, tar en promenad eller på annat sätt får tid att tänka, dels har jag sett till att ha bra administrativt stöd för att få tid över för ledarskapet. Risken är annars stor att jag drunknar i pappershögarna. Ledningsgruppen ger också avlastning.
Dessutom har jag haft handledning i många år, en professionell person att prata med. Det borde verk­ligen alla chefer ha, både för sin egen och medarbetarnas hälsas skull. På så sätt får jag perspektiv på det som händer, det är livsnödvändigt.«

Vilka är de vanligaste misstagen chefer gör som bränner ut sig?
»De vågar inte delegera, och de har ingen att prata med. Samtidigt verkar många chefer ha ett oerhört behov av att bestämma själva. De går in i chefsrollen med hull och hår. De verkar inte bry sig om hur människor mår.
Kraven på handlingskraft är också höga. Arbetslivet präglas verkligen inte av de humanistiska värderingar som många predikar.
Det är klart att jag som chef måste sätta ned foten och ta beslut till sist. Men så långt det är möjligt ska medarbetarna vara med. Det går så mycket bättre då.«

Vad gör man med en chef som både stressar livet ur medarbetarna och sig själv?
»Den chefen måste man försöka prata med. Men man ska inte göra det ensam, helst några stycken, och det ska inte vara en konfrontation som bara föder försvar, utan en fråga hur man tillsammans kan lösa problemen.«

Facket har utvärderat ditt ledarskap och ligger också bakom nomineringen av dig till Årets Chef. Vad fick du för betyg?
»Det var faktiskt mest superlativer, omtänksam, kärleksfull, får saker gjorda. Jag har lagt en liten sten i fickan för att påminna mig om att ledarskapet måste erövras varje dag.
Men mitt motto är ju att avskaffa jantelagen, så jag vill inte sätta mitt ljus under skäppan. Det gäller att fira alla framgångar och tillåta sig att vila i det man uppnått, sedan orkar man ta nya tag igen.
Vi har pratat mycket om det på skolan, hur man ska orka med både arbete och liv. Att man ska orka ha ledigt också, inte vara helt slut när semestern kommer.«

Föds man till ledare?
»Nja, för en del tror jag det faller sig naturligt att ta ledningen. Det har nog varit så för mig. Jag var ungdomsledare inom IOGT som 15-åring och simlärare när jag var 16.«

Hur har du utvecklat ditt ledarskap genom åren?

»Jag har gått en massa kurser och jag har läst extra poäng på lärarhögskolan. Flera år arbetade jag fackligt inom Svenska lärarförbundet och det lärde jag mig mycket av.
Jag har bytt jobb med jämna mellanrum för att få nya utmaningar och provat ledarskap på flera olika nivåer. Hela tiden har jag haft handledning för min personliga utveckling och min utveckling som ledare, det går hand i hand. Dessutom tycker jag det är en merit inte minst för att jobba som rektor, att jag är mamma. Jag var mer kategorisk i mina kontakter med föräldrarna innan jag själv skaffade barn.
För övrigt är min inställning att man lär så länge man lever om man bara vill. Samtal med vänner kan också vara lärorika.«

Vad har du själv haft för chefer genom åren?
»Jag har haft en mycket bra chef som var positiv och stöttade mig, med härligt öppen stil och förtroende för människor. Hon såg hela mig och ville att jag skulle må bra, sådant smittar av sig.
Men jag har också haft en riktigt dålig chef, enbart fokuserad på resultatet, som ständigt körde över folk. Många slutade, men chefen fick ändå hålla på. Det saknas ofta civilkurage att ta tag i dåliga chefer.«

Tar du själv tag i obehagliga frågor?
»Ja, det tycker jag att jag gör. I mitt fall handlar det främst om lärare som inte visar respekt för eleverna, det tolererar jag inte. Om de inte ändrar sitt beteende efter att vi samtalat brukar jag rekommendera dem att se sig om efter ett annat arbete. Jag är tydlig med de grundläggande värderingar som måste styra arbetet i skolan.
Samtidigt är det viktigt att skapa delaktighet kring dessa värderingar, diskutera dem och leva efter dem, i stort som smått. Jag är ute i skolan och pratar med både elever och lärare så mycket jag hinner.«

Källa: Texten är hämtad ur Chef nr 3 2003

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden