Arash Gilan i snölandskap
Foto Emil Nordin

Arash Gilan: ”Dilsa är en fantastisk förebild”

Arash Gilan är vd för Viva Media, en av norra Europas största digitala byråer. Han är författare till flera böcker om digitalisering och i höstas valde han att berätta om sjukdomen mg i en intervju i Chef. ”Hon har lärt mig så mycket – kanske det viktigaste är hur livet är en process med ständig utveckling,” säger han om mentorn och vännen Dilsa Demirbag-Sten, grundare av Berättarministeriet.

Berätta om en kvinna som varit viktig för dig i din karriär?

”Då vill jag lyfta min mentor, vän och förebild Dilsa Demirbag-Sten som grundat och är generalsekreterare för Berättarministeriet. Hon har lärt mig så mycket! Att vara nyfiken, ifrågasätta, alltid fråga varför och att det är helt okej att göra fel så länge man lär sig.”

”Men kanske det viktigaste är hur livet är en process med ständig utveckling. Att vi inte bör stå stilla utan alltid intellektuellt utmana oss själva och de omkring oss. För då växer vi som människor.”

Arash Gilan i snölandskap

Läs också: Arash Gilan: ”Vem vill ha en vd som knappt kan prata?”

Minns du någon särskild situation där hon gjorde intryck på dig?

”Det är många situationer där Dilsa gjort intryck, från scenframträdanden till intervjuer. Men största intrycket ger hon i vardagen och de enskilda samtalen jag haft förmånen att ha med henne genom åren. Hennes lugn, sättet att lyssna och ställa utmanande och kloka frågor. Det finns en grund där och en stabilitet som jag vill ha mer av, en skärpa och ett intellekt som alltid smittar av sig i hennes närvaro.”

Vad skulle du vilja säga för att tacka henne?

”Kära Dilsa, du är en fantastisk förebild för mig och många andra. Jag är så otroligt tacksam för allt du gjort och betytt för mig och många andra men framförallt så vill jag hylla dig för den du är. En rakt igenom äkta människa som alltid ser sina medmänniskor med värme och kärlek.”

#Honlyftemig

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Vill du också tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär? Skriv ett inlägg i sociala medier och använd taggen #honlyftemig!

startsida1

Läs också: Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Relaterade artiklar

Siri Wikander.
Mångfald

Siri Wikander: ”Använd din makt!”

“Jag känner nästan ingen som har så mycket vita privilegier som du har”. Orden träffade mig rakt i hjärtat. Med min väns kommentar klingande i öronen inser jag att att jag är ”mannen”. Jag är den med privilegiet. Frågan är vad jag gör med den insikten, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander. 

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Bild på personer som rör sig på en flygplats. Och en bild på Maija, som är intervjuad i artikeln.
Mångfald

Allbrightrapporten: Fler ojämställda börsbolag än på länge

Trots att kvinnorna tar allt större plats kommer börsbolagens styrelser med dagens tempo att bli jämställda först 2033. Men Maija Inkala, ansvarig för Allbright-rapporten 2021, är ändå positivt överraskad. ”Efter tappet förra året ökar nu antalet kvinnor som vd:ar och i ledningen, och det är ledningsgrupperna som står bakom förändringar neråt i organisationerna.”

Tecknena för kvinna och man i svenska flaggans färger. En kvinna som gör tummen ner.
Mångfald

Sverige i bottenligan för jämställdhet och mångfald

Sverige och svenska företag är sämre än flera andra europeiska länder när det gäller jämställdhet, mångfald och inkludering på arbetsplatsen, visar en ny studie utförd av Workday och Sapio Research. Sverige hamnar på plats 11 av 15 länder, enligt studien.

Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.
Mångfald

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.
Mångfald

Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Gärna etnisk mångfald, men inte på min gata. En färsk undersökning visar att det glappar mellan hur svenska chefer lever och de värderingar de säger sig ha.
”Näringslivet och cheferna kommer undan för lätt”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av The Global Village.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
En grupp personer håller upp gula skyltar med frågetecken på framför sina ansikten.
Mångfald

Två av tre chefer väljer bort fördomsfri rekryteringsmetod

Fördomsfri rekrytering är viktigt, uppger nio av tio chefer. Ändå frångår två av tre chefer fakta till förmån för sin egen intuition när de anställer. En kartläggning från TNG visar på ett stort glapp mellan vad man säger och vad man gör.