Arash Gilan i snölandskap
Foto Emil Nordin

Arash Gilan: ”Dilsa är en fantastisk förebild”

Arash Gilan är vd för Viva Media, en av norra Europas största digitala byråer. Han är författare till flera böcker om digitalisering och i höstas valde han att berätta om sjukdomen mg i en intervju i Chef. ”Hon har lärt mig så mycket – kanske det viktigaste är hur livet är en process med ständig utveckling,” säger han om mentorn och vännen Dilsa Demirbag-Sten, grundare av Berättarministeriet.

Berätta om en kvinna som varit viktig för dig i din karriär?

”Då vill jag lyfta min mentor, vän och förebild Dilsa Demirbag-Sten som grundat och är generalsekreterare för Berättarministeriet. Hon har lärt mig så mycket! Att vara nyfiken, ifrågasätta, alltid fråga varför och att det är helt okej att göra fel så länge man lär sig.”

”Men kanske det viktigaste är hur livet är en process med ständig utveckling. Att vi inte bör stå stilla utan alltid intellektuellt utmana oss själva och de omkring oss. För då växer vi som människor.”

Arash Gilan i snölandskap

Läs också: Arash Gilan: ”Vem vill ha en vd som knappt kan prata?”

Minns du någon särskild situation där hon gjorde intryck på dig?

”Det är många situationer där Dilsa gjort intryck, från scenframträdanden till intervjuer. Men största intrycket ger hon i vardagen och de enskilda samtalen jag haft förmånen att ha med henne genom åren. Hennes lugn, sättet att lyssna och ställa utmanande och kloka frågor. Det finns en grund där och en stabilitet som jag vill ha mer av, en skärpa och ett intellekt som alltid smittar av sig i hennes närvaro.”

Vad skulle du vilja säga för att tacka henne?

”Kära Dilsa, du är en fantastisk förebild för mig och många andra. Jag är så otroligt tacksam för allt du gjort och betytt för mig och många andra men framförallt så vill jag hylla dig för den du är. En rakt igenom äkta människa som alltid ser sina medmänniskor med värme och kärlek.”

#Honlyftemig

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Vill du också tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär? Skriv ett inlägg i sociala medier och använd taggen #honlyftemig!

startsida1

Läs också: Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Relaterade artiklar

Tre män iförda arbetskläder står och diskuterar på en byggarbetsplats.
Mångfald

Var femte byggchef har utsatts för rasism

Trots att 16 procent av byggcheferna själva har varit utsatta för rasism uppger endast sex procent att de tror att etnisk diskriminering förekommer på deras arbetsplats idag. Det kan bero på dålig kunskap och att endast fyra av tio chefer gör mätningar, säger branschföreningen Byggcheferna.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Ahmed Abdirahman utanför stiftelsens kontor.
Mångfald

Ny kartläggning: Chefer dåliga på etnisk mångfald

Gärna etnisk mångfald, men inte på min gata. En färsk undersökning visar att det glappar mellan hur svenska chefer lever och de värderingar de säger sig ha.
”Näringslivet och cheferna kommer undan för lätt”, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av The Global Village.

En grupp personer håller upp gula skyltar med frågetecken på framför sina ansikten.
Mångfald

Två av tre chefer väljer bort fördomsfri rekryteringsmetod

Fördomsfri rekrytering är viktigt, uppger nio av tio chefer. Ändå frångår två av tre chefer fakta till förmån för sin egen intuition när de anställer. En kartläggning från TNG visar på ett stort glapp mellan vad man säger och vad man gör. 

Sofia Falk och omslaget till Mångfaldsparadoxen
Mångfald

Magin med mångfald

Mångfaldsarbete i organisationer handlar inte om att leva upp till diskrimineringslagen utan om att ta tillvara en mångfald av perspektiv för bättre affärer. Det menar inkluderingsaktivisten Sofia Falk, aktuell med boken Mångfaldsparadoxen.
Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.