iwarsson-framsida
Foto: David Bicho

Anna Iwarsson: Våga byta bana när du är på topp

Hon stormtrivdes som generalsekreterare på Friskis och Svettis, men tog steget och lämnade tryggheten för en friare tillvaro. ”Jag ställde mig frågan: För vem var det jag ville bevisa något – mig själv eller andra?”, säger Anna Iwarsson.

Det här är en artikel ur Chefs undersökning ”Egen utveckling viktigare än jobbtrivsel”.

Chefs undersökning visar att chefer till största delen trivs på sina jobb, men att många ändå vill söka sig vidare. Anna Iwarsson kände precis så.

För tre år sedan slutade hon efter tolv år på Friskis och Svettis för att fördjupa sig i frågor hon fann intressanta: ledarskap, livsstil och värderingar.

Det resulterade i boken Omval: Hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig), som Chef tidigare har skrivit om.

Anna Iwarsson beskriver metoden som att inleda en strukturerad arbetsprocess med sig själv och se till att man blir chef i sitt eget liv.

”Jag upplevde att jag var på topp i mitt jobb. Jag var i en organisation som hade lyckats förändra sig, där jag dessutom med­verkade till att göra skillnad i samhällets syn på folkhälsa. Jag fick personlig utveckling och utmanades hela tiden.”

Anna Iwarsson

iwarsson-profil

Gör: Författare och föreläsare.
Ålder: 48.
Familj: Man och fyra barn.
Aktuell med: Boken Ram och kram – ledarskapets betydelse för organisationskulturen, som kommer i november.

För hennes egen del tog processen att sluta ungefär ett år från start till beslut. Det började med att hon inför sommaren 2011 kände att organisationen rullade på och fungerade, vilket ledde till att hon började fundera på hur den skulle se ut utan henne.

”På strategimöten märkte jag att oj, det här har jag ju gjort förut. Kanske var där något nytt ansikte, men samma frågor. Så jag hade en väldigt spännande sommar där jag började tänka mig utanför organisationen. På ett ’jag’ i stället för ett ’vi’.”

Det blev en tid av reflektion med många promenader och joggingturer. Mobiltelefonen fanns alltid med för att hon skulle kunna anteckna eller fotografera en vy som symboliserade en insikt.

”Det jag kom fram till var att jag egentligen inte ville lämna mitt jobb – men min längtan att göra något annat var starkare.”

När hon på hösten kom tillbaka till arbetsplatsen var beslutet redan fattat, men hon valde att hålla det för sig själv för att vara med och starta upp säsongen. Först i november berättade hon för sin ordförande, under ett medarbetarsamtal.

Annas metod – omval i tre steg

1. Analysera nuläget.
Vad gör att du trivs bra? Hitta dina framgångsnycklar. Vad gör att man blir bra? Vem?

2. Identifiera dilemman.
Om något ändå gnager – sätt det i relation till hur du trivs. Vad är dilemmat? Är det till exempel en allmän tidspress eller en specifik konflikt? En viktig poäng är att hitta hur du själv bidrar till det? Hur kan du förändra det?

3. Ompröva.
Skulle du välja om den situation du är i just nu eller skulle du välja något annat?

”Då lämnade jag fram lappen, alltså en skriftlig begäran att få sluta. Och vi hade ett jättebra samtal kring det, det var liksom inga konstigheter.”

Reaktionerna från omgivningen var positiva, om än varierade. Något egentligt ifrågasättande mötte hon aldrig.

”I omvärldens ögon skulle det kanske sett bättre ut att gå till ett annat toppjobb. Men för vem behöver jag egentligen bevisa något – är det för mig eller för andra? Det pratas mycket om att vi ska visa respekt för vår omgivning och lojalitet i vårt arbete. Att göra omval är att visa respekt för sig själv och ge sig tid att tänka på sin egen personliga utveckling.”

Hade du själv funderingar på om du skulle våga eller inte?

”Absolut. ’Går det rent praktiskt, är det säkert att jag får jobb sen?’ Men jag känner mig trygg i att det kommer att lösa sig. Jag är ju i botten legitimerad fysio­terapeut, det finns ju jobb.”

Ibland sägs det att man när man börjar ett jobb ska ha ett slutdatum för det. Planerar du så?

”Det där kommer från 90-talet, när man pratade om att man skulle vara vd i max tre år och inte fastna i en organisation. Men det handlar mycket om vilken miljö man befinner sig i. Det är en kultur att vi ska vara framåt och drivande och tillgängliga och öppna. Jag tror mer på stanna upp, fokusera och ha tillit till sig själv.”

Relaterade artiklar

Liten hund på ett kontor
Arbetsmiljö

Husdjur på jobbet? Här är reglerna som gäller

Hemmajobb och ökad isolering har gjort att många skaffat husdjur under pandemin. Vad händer med dem när vi går tillbaka till arbetsplatserna? Chef reder ut vad som gäller kring att ha husdjur på jobbet.
Vetenskapligt grundade strategier, metoder och teorier från Executive MBA-programmet på Stockholms universitet lyfter Pernilla Medsons förändringsledarskap. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Studierna ger riktning och driv in i framtiden

Ledarskapsstudierna på universitetet ger extra energi och visar vägen – precis när det behövs som mest. "Lektionerna är ett tillfälle att lyfta blicken och tänka framtid", konstaterar Pernilla Medson, svensk vd på det digitala hälsobolaget ResMed.
Collage av vaccination/människor i kö
Beslutsfattande

Chefer som går före i vaccinationskön bryter mot lagen

Rubrikerna har varit många och svarta om ledare som gått före i vaccinationskön eller gett familjemedlemmar vaccin. Att som chef gå före eller göra avsteg från rangordningen strider mot svensk rätt, menar Niklas Juth, docent vid Karolinska Institutet.
Spargris som sjunker ner i vatten
Beslutsfattande

Ny forskning: Därför misslyckas mångmiljardprojekt

Lars Löfgren, forskare vid Försvarshögskolan, går i en avhandling till botten med varför prestigefyllda jätteprojekt så ofta misslyckas. ”Den här typen av projekt tenderar att styras av individer med starka maktambitioner som inte är mottagliga för riskanalyser”, säger han. 
Cecilia Beck Friis, vd för Hemnet
Beslutsfattande

Veckans dilemma: ”Jag vet saker de andra i min ledningsgrupp inte vet – hur ska jag göra?”

Ställ krav uppåt och var tydlig med att ett icke-beslut också är ett beslut. Det rådet ger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis till en chef som måste hålla information hemlig i sin egen, allt mer frustrerade, ledningsgrupp.
Cecilia Rosquist, distriktschef på Kone
Beslutsfattande

Cecilia Rosquist: ”Jag har fått driva många spännande förändringsprojekt”

Att distriktschefen Cecilia Rosquist skulle hamna i hissbranschen var inget hon räknat med. Eller att hissar kunde framkalla så starka känslor.
Åsa Paborn är direktor på Stockholms Stadsmission och träffade Cissi Elwin i senaste avsnittet av Chef Dilemma
Beslutsfattande

Chefen för Stockholms Stadsmission: ”Vi ser nya grupper som behöver ökat stöd”

Pandemin drabbar Stockholm hårt, med ökande utslagning och matfattigdom. Åsa Paborn, ny direktor för Stockholms Stadsmission, har fått en tuff jobbstart med distansjobb och slutkörda medarbetare. ”Men ljuset överväger”, säger hon i podden Chef Dilemma.
Porträtt av Håkan Lundstedt samt skiss av den nya fabriken i Ockelbo.
Beslutsfattande

Synsam flyttar produktionen till Sverige: ”Det här beslutet kräver mod”

Det är definitivt en trend vi ser, säger forskare och analytiker. Allt fler företag tar hem produktionen till Sverige.