Allt fler tycker att jobbet är meningslöst.

Allt fler tycker att jobbet är meningslöst

Allt färre svenskar ser betydelsen av vad de gör på jobbet – och allt färre tycker också att deras jobb är meningsfullt. Det visar en ny undersökning från Jobbhälsoindex. ”Det finns ett samband med psykisk ohälsa,” säger Lars Hjalmarsson, vd för Jobbhälsoindex.

Vill du känna att du ser betydelsen av vad du gör på ditt jobb? Välj ett yrke inom vård, omsorg eller utbildning. Det är den sektor som i minst utsträckning upplever sitt arbete som betydelselöst, visar Jobbhälsoindex nya undersökning.

På andra håll är det värre. Ungefär 14 procent av de tillfrågade i undersökningen upplever att de inte ser betydelsen av vad de gör på sitt jobb. Och det är dubbelt så många som 2013.

Vad beror den här ökningen på?

”Ja, det skulle ju vara kul att kunna svara på den frågan. Vi kan inte se någon orsak, men det finns många spekulationer,” säger Lars Hjalmarsson.

 

Hélène Barnekow

Läs också: Microsoft-vd:n: ”Det går inte att jobba som förr”

En är att den ekonomiska utvecklingen gått bra de senaste åren och att man då har möjlighet att fundera över värden som meningsfullhet. I svårare tider blir istället sådant som mat och husrum betydelsefullt.

”Utvecklingen  i arbetslivet går i en ökad grad mot specialisering – möjligen skulle man kunna tänka sig att det leder till att fler känner sig som en mindre kugge i ett större maskineri,” säger Lars Hjalmarsson.

Det resonemanget ligger nära teorin i antropologen David Graebers bok om bullshit-jobb – yrken som är skapade för att hålla folk sysselsatta – som Chef skrev om härom året.  

Graeber argumenterade med att upptill 40 procent upplever sitt jobb som meningslöst – inte minst chefer. I synnerhet hr-konsulter, kommunikatörer, finansstrateger och bolagsjurister pekades ut.

 

chef_170228_faglar

Läs också: Syftet med ditt jobb – viktigare än någonsin

I Jobbhälsoindex undersökning är det de som jobbar inom handel och transport som har det värst på den punkten. Att personer som jobbar nära andra människor inom vård, omsorg och utbildning har lättast att hitta mening i jobbet innebär också att fler kvinnor än män upplever sitt jobb som meningsfullt.

Undersökningen visar också att yngre upplever sitt jobb som mindre meningsfullt jämfört med sina äldre arbetskamrater.

”Man bör komma ihåg att det bygger på självskattning, det finns ju ingen objektiv måttstock på vad som är meningsfullt,” säger Lars Hjalmarsson.

Ett tydligt samband kan man se i undersökningen: De som drabbats av psykisk ohälsa upplever i högre grad en betydelselöshet på sina arbeten. Likaså de som upplever ett psykiskt obehag av att gå till jobbet. Men vad som är hönan och ägget där går inte att säga.

 

ingmaritopp

Läs också: ”En chef är till för att bråkas med”

Det talas ju ofta om syfte som ett sätt att attrahera kompetens – vad kan chefen eller arbetsgivaren göra för att få jobbet att kännas mer meningsfullt?

”Man kan ju föreställa sig att det ligger i det här med ökad delaktighet, vara med och påverka. Men det behöver inte nödvändigtvis vara så. Om man tar det här med vård och omsorg, är det snarare antagligen i mötet med en sjuk eller gammal människa och upplevelsen i att kunna göra något för den som man upplever betydelse,” säger Lars Hjalmarsson.

Undersökningen, gjord i samarbete med Svenskt kvalitetsindex, grundar sig på 10200 intervjuer med ett slumpvis urval i åldersgruppen 20-65, där deltagarna minst arbetat halvtid.

bullshit

Läs också: 5 tecken på att du har ett poänglöst ”bullshit-jobb”

Relaterade artiklar

tacksamhetsutmaning
Arbetsmiljö

Starta en tacksamhetsutmaning – på jobbet

Människor som känner tacksamhet är bättre på att hantera stress, återhämtar sig snabbare från sjukdom och har ofta bättre hälsa sett till bland annat blodtryck och immunförsvar. Så varför inte dra igång en tacksamhetsutmaning på jobbet?
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
20-coronainitiativ
Motivation

20 positiva initiativ under coronaveckorna

Mitt i en av de största globala kriserna i modern tid har fantasi och viljan att hjälpa på många håll lett till stordåd. Som ett enormt fyrverkeri av goda idéer, samarbeten och innovationer. Vi har samlat 20 av de bästa.
blocketmotivation1800
Ledarskap

Blocket håller igång motivationen – med dans och virtuella spelkvällar

”Vi har aldrig haft så högt engagemang som nu”, säger vd Pernilla Nissler.

Collage: Siri Wikander och Anders Tegnell
Ledarskap

”Tegnell utbildar Sverige i modernt ledarskap”

”Tegnell tillämpar ett modernt agilt ledarskap”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”Han vet att han måste agera på begränsade beslutsunderlag, så han tar beslut, men han lyssnar noga på data och experter och justerar sedan.”
Svart tavla, äpple och glasögon
Motivation

Experten: ”Coronakrisen tydliggör chefers behov av kunskap”

Medan beredskapslagren gapar tomma avslöjar coronakrisen även brister i ledarskapet bland svenska chefer. Dags att fylla på med ny kunskap, råder kompetensspecialisten Pär Lager.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
leifchef
Motivation

”Chefen är extra viktig i det här läget”

Vad kan man lära sig som chef av att folk bunkrar toapapper? Hur mycket betyder chefen just nu? Och hur säger man upp någon via videosamtal? Det är några av frågorna ledarskapsexperten och psykologen Leif E Andersson svarade på i Chefs Facebookgrupp.