illustration-generationsvaxling

Jo, unga vill visst bli chefer

Nyfikenheten på chefskap bland unga är stor. Det visar ett utdrag om ledarskap, beställt av Scouterna, från Sveriges största attitydundersökning bland ungdomar (15-24 år), Ungdomsbarometern. Åtta av tio tror sig vilja testa någon form av chefsskap i framtiden. 51 procent kan tänka sig att vara chef på mer permanent basis. Att bli chef ligger därmed högst av alla yrkestyper som ungdomar vill bli. En fjärdedel ser sig som högsta ledare för ett stort företag eller en organisation.

”Vi ser tydligt att den allmänna uppfattningen om att unga inte vill bli chefer är en myt”, säger Erik Arroy, expert på utbildning och kompetensförsörjning på Ungdomsbarometern.

Främsta anledningen till att ungdomarna vill bli chefer är att de vill kunna påverka utvecklingen och därefter för att de anser sig duktiga på att leda andra och för att få mer ansvar. Pengarna är också viktiga, för 35 procent.

För dagens chefer är det kanske också intressant vad 90-talisterna tycker är de viktigaste egenskaperna hos en chef. Högst upp på listan kommer ”att vara rättvis”, vilket hälften har svarat. Därefter i turordning: att lära känna sina anställda, ge mycket feedback, inspirera, vara öppen och ärlig, att inkludera alla, att uppmuntra anställda att inte vara rädda för att begå misstag och att lyssna.

Och när det gäller vad som skulle få dem att tacka nej till ett jobb kommer miljöskadliga och oetiska produkter högt på listan. Men allra högst upp kommer en dålig arbetsmiljö, både fysisk och psykosocial.

Scouterna, som jobbar mycket med ledarskap bland unga, ville ta reda på om deras medlemmar skiljer sig från ungdomar i stort när det gäller tankar om ledarskap. Det gör de på vissa punkter. En ännu större andel bland scouter, nära nio av tio,  tror sig vilja testa på ledarskap. Åtta av tio vill göra det för att påverka utvecklingen och sex av tio för att de är duktiga på att leda andra. Scouterna har också en större drivkraft i att få hjälpa andra och är mer benägna att välja bort arbetsgivare som jobbar med oetiska produkter.

Ungdomsbarometern genomfördes under hösten 2014, på just denna delen av undersökningen har cirka 5 000 ungdomar som utgör ett statistiskt representativt urval av åldersgruppen 15-24 år svarat.

 

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
inspirator
Annonssamarbete Chef + LinkedIn

Quiz: Vilken nätverkstyp är du på Linkedin?

Ditt nätverk är en framtida karriärförsäkring. Så tänk till kring hur du vill bygga det. Ett första steg är att skaffa koll på din nätverkspersonlighet på Linkedin. Gör vårt quiz här!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Helen Remnås, affärsutvecklingschef på Experis. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis

Sprida värderingar – chefens nya viktiga roll

Trenden är tydlig: chefer som vågar ta med sina värderingar in i ledarskapet har bäst möjlighet att förändra.  "Ledare behöver våga prata öppet om problem. Ta ställning", säger Helen Remnås på Experis.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden