digital-averktyg

9 av 10 rekommenderar Chefs webbkurser

Vad behöver du lära dig mer om? Chef erbjuder kompetensutveckling för chefer i form av webbkurser inom aktuella ämnen. Formatet är perfekt för dig som vill få snabb överblick och tillgång till nyttiga verktyg i din egen takt – och uppskattas av tidigare deltagare.

Sedan lanseringen våren 2018 har Chefs webbkurser blivit en succé. Att i sin egen takt, på den plats och på den enhet som passar bäst för tillfället kunna tillägna sig nya kunskaper värdesätts av dagens chefer – som kanske har ont om tid, är i farten men samtidigt behöver orientera sig inom nya områden.

”Många chefer är tidspressade och kan behöva stöd i att träna på utmanande situationer. Webbkurser är ett utmärkt alternativ för de som av olika skäl inte kan eller vill gå på mer traditionella ledarskapsutbildningar eller seminarier”, säger Calle Fleur, vice vd på Chef och ansvarig för satsningen på webbkurser.

Läs också: Chef är Årets bästa tidsskriftssajt 2019

Att kurserna hittat rätt speglas i de kundnöjdhetsundersökningar som gjorts bland tidigare kursdeltagare. Den senaste enkäten visar att hela nio av tio deltagare skulle rekommendera kursen till en vän eller kollega. I de lämnade omdömena ges beröm för den pedagogiska uppbyggnaden, lättillgängligheten och kursplattformens flexibilitet.

”Vi har vunnit flera priser för Chef.se och Chefs webbkurser det senaste året, vilket är roligt. Men att kunderna är nöjda är det enda som verkligen betyder något. Chefs vision är att göra Sveriges chefer bättre, och därför fortsätter vi att utveckla plattformen och utbudet hela tiden. Dialogen med användarna är helt avgörande för att vi ska kunna hitta rätt ämnen och tonträff”, säger Calle Fleur.

Så tycker deltagarna

Så tycker deltagarna om Chefs webbkurser.

Den senaste deltagarenkäten visar att hela 93 procent skulle rekommendera Chefs webbkurser till en vän eller en kollega. En majoritet upplever köpet av kurserna som enkelt och snabbt, och innehållet som varken för svårt eller för lätt. 46 procent uppger att de har haft stor eller mycket stor nytta av kunskaperna som förmedlats genom kursen, och 75 procent ger kursen betyget sju eller bättre på en tiogradig skala.

Sagt om Chefs webbkurser:

  • ”Skönt med webbkurs, att sitta med i lugn och ro. Lagom längd för att hinna klämma in den”
  • ”Jag kan gå den när jag vill och får mycket nytta för nedlagd tid”
  • ”Gav en ny ’verktygslåda’ och eftertanke”
  • ”Innehållet var bra, jag fick med mig en del tips som jag direkt kunde tillämpa”
  • ”Konkreta verktyg”
  • ”Enkelt och snyggt paketerat”
  • ”Relevant och användbar”
  • ”Bra! Skapa gärna fler!”
ca-marknadsbit2_cissi
Chefakademin

Ta ansvar för ditt lärande

Chefakademin är den självklara startpunkten när du söker chefs-och ledarskapsutbildningar. Ta ansvar för ditt lärande – det har aldrig varit enklare.

Relaterade artiklar

guldfisk2
Webbkurser

Forskning: Kunskap i små portioner passar digitala hjärnan

Det påstås att den digitala livsstilen har gjort vårt uppmärksamhetsspann kortare än en guldfisks. Även om detta inte stämmer så visar forskning att vi har lättare att ta till oss kunskap i kortare stötar.
Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

webbkurs_egenannons
Webbkurser

Webbkurser – här för att stanna?

När gamla sanningar byts ut förändras också sättet som vi tar till oss ny kunskap på. Interaktivitet och flexibilitet efterfrågas i allt högre grad som komplement till den klassiska skolbänken. Chefs webbkurser har brutit ny mark i Sverige med kompetensutveckling som passar just dina behov - där och då de uppstår.
globe
Hållbarhet

Agenda 2030: 17 mål för en hållbar värld

Det kommer att krävas intensivt arbete för att uppnå en hållbar värld till år 2030. Därför har FN:s utvecklingsprogram UNDP formulerat en plan med 17 områden som omfattar alla aktörer i samhället – även ditt företag. Känner du till målen?
bretan_webbkurs_fullsize_1800x1013_1
Webbkurser

Så gör de bästa – lär dig sätta lön och hålla lönesamtal

Snart dags för lönesamtal? Lär dig sätta lön på bästa möjliga sätt – med Chefs populära utbildning i lönesättning och lönesamtal.

deal-2
Sätta lön

Experten: 7 ovärderliga tips inför lönesamtalet

Lönesamtalet närmar sig med stormsteg, och du undrar nervöst om du har tänkt på allt. Men var lugn – Chefs löneexpert ger dig checklistan du behöver.
kompass-2
Annonssamarbete Chef + Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

moten-4
Motivation

Kaos i kalendern – här är 8 knep för att skapa ordning

Kalendern och att göra-listan ska leva ihop, menar Chefs effektivitetsexpert Petra Brask. Det är så du får saker gjorda och slipper den där övermäktiga känslan av att ha fler uppgifter än du kan hantera.