Skrivmaskin vs laptop

8 tecken på att du slänger bort din talang på fel jobb

Vissa arbetsgivare är värda att kämpa för. Men är du ensam om att vilja ta steg framåt kan din personliga utveckling och karriär bromsas upp.

Nya idéer välkomnas inte och ledningen kör mer än gärna i gamla hjulspår. Känner du igen dig? Då kan du befinna dig på en arbetsplats som är förändringsfientlig – vilket kan bli ett problem i en värld som förändras snabbt.

För din del kan det hämma utvecklingen och i förlängningen även karriär om du stannar för länge hos en arbetsgivare där du inte utvecklas. Forbes karriärexpert Liz Ryan har listat ett par tecken som kan avslöja om du befinner i en sådan situation.

Kolla in listan nedan:

1) Företaget hänger inte med

Världen förändras – kanske till och med snabbare än någonsin. Men om din arbetsgivare står och stampar finns risken att du också gör det. Fundera om dina arbetsuppgifter förändrats senaste året och om det hindrat din utveckling.

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

 

2) Ledningen är förändringsfientlig

Ett högt ansvar vilar på ledningen. Om de inte är förändringsbenägna eller rent utav motsätter sig innovation på arbetsplatsen kan det bli ett slöseri av dina idéer.

3) Du får inget gehör för dina idéer

Du kanske har idéer om hur ni kan effektivisera eller utveckla verksamheten. Men om du märker att du får lite gehör för dina förslag kan det vara ett tecken på att din omgivning inte är särskilt mottaglig.

4) Du känner dig ensam i arbetsgruppen

När vädrar missnöje med dina medarbetare eller kolleger om arbetsplatsens obefintliga utveckling får du en liten respons. Kanske är de nöjda med sakernas tillstånd.

Åre Chokladfabriks grundare och ägare Marie Söderhielm, Eva-Lena Grape och Marina Hansson har ingen enskild vd

Läs också: Åre Chokladfabrik: ”Vi behöver ingen vd”

5) Dina kolleger lär dig inte saker

Ta en titt runt dig: Vilka kolleger lär dig nya saker? Om du inte kommer på någon kan det både vara ett tecken på att ni är dåliga på att lära av varandra och att du kan arbetsuppgifterna i sömnen.

6) Du drömmer om andra jobb

Kanske dagdrömmer du om jobb med större kreativ frihet och där du belönas för dina initiativ. Se det som ett tecken på att något kanske är fel med din nuvarande arbetssituation.

7) Du bävar redan för hösten

Snart är det semestertider och för många en välbehövlig semester. Men om du redan nu bävar för den kommande jobbhösten kan det vara tecken på att din motivation är körd i botten. Ett sätt att få upp motivationen är att anta nya utmaningar.

8) Du har söndagsångest

Att helgen ska fortsätta kan kännas lockande. Men om jobbmåndagarna känns som ett oöverskådligt ångestberg är det ett tecken om något ett tecken på att du inte trivs med ditt jobb och bör arbeta aktivt för att förändra situationen. Antingen genom att be om nya arbetsuppgifter eller börja leta efter en ny arbetsgivare.

spakad

Läs också: Expertens 3 råd: Ta dig ur mitt-i-karriären-krisen!

poddpremia%cc%88r
Nytt avsnitt

Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I senaste avsnittet möter Cissi Elwin Microsofts vd Hélène Barnekow. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

Tusenkronorsedel som klipps itu
Karriär

Börs-vd:arnas lön: 6,3 miljoner om året

Medianlönen för den totala ersättningen till en börs-vd var 6,3 miljoner kronor för helåret 2019, visar en ny rapport från Novare Pay Consulting.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Hand med skursvamp tvättar av LinkedIns logotyp
Karriär

9 tips för att fräscha upp din Linkedin-profil

Oavsett om coronakrisen fått dig att spana efter nytt jobb eller ej, kan det vara klokt att regelbundet uppdatera din profil på Linkedin.
Teckning av en fylld plånbok
Karriär

Lönen viktigare för kvinnor än för män

Vill du rekrytera kvinnor? Se då till att erbjuda ett större lönekuvert.
Person som ser glad ut efter att ha fått feedback digitalt
Karriär

Så ger du feedback – som boostar karriär och prestation

Feedback boostar karriär och prestation – både för den som ger och tar emot. Men vilken typ av feedback fungerar bäst? Hjärnforskaren Alva Appelgren har undersökt sambandet.
distansarbete
Arbetsmiljö

Distansarbetet har ökat – med 400 procent

Under coronakrisen har distansarbetet ökat med mer än 400 procent i yrkesgruppen som har förutsättningar att jobba hemifrån, visar en ny undersökning. 39 procent av de som jobbar hemma är mer nöjda med sin arbetssituation än tidigare – men en majoritet saknar fikastunderna.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Foto: Mikael Fritzon / TT
Karriär

Så påverkar corona vår syn på yrkens status

Kraftigt ökad synlighet i media, balkongapplåder och snabbspår som utbildar hundratals frivilliga. Men betyder det att yrken i coronakrisens frontlinje kommer att få höjd status på sikt?