74. Ulf Adelsohn vill bada i en kärnreaktor

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

14 augusti 1985. Budskapet på Moderaternas valaffisch är ”Välj valfrihet”. Kort och slagkraftigt. Partiledaren Ulf Adelsohn väljer att ta det bokstavligt: Under ett besök på kärnkraftverket Forsmark säger han att han gärna skulle bada i reaktorns kylvatten.

”Varför? Därför att det är ofarligt!”, säger han till en förbluffad reporter på Sveriges radio – och knyter därmed an till sin företrädares utspel under kärnkraftsdebatten i slutet av 1970-talet, då Gösta Bohman hävdade att kärnkraft ”inte är farligare än att cykla”.

 

Vill du läsa hela texten?


Köp boken 100 ögonblick som förändrade ledarskapet i Sverige
(läs mer om boken genom att klicka på länken).

Beställ boken här:

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden