cvnobb

7 skäl till att ditt CV blev nobbat när du sökte jobb

Sökte du ditt drömjobb – men fick inget svar? Här är några potentiella anledningar till att ditt CV sorterades bort.

Många går i tankar om ett nytt chefsjobb. Men ibland kan det kännas som att det inte spelar någon roll hur många ansökningar man skickar in – svaren uteblir ändå.

Det kan finns logiska förklaringar till att ditt CV väljs bort, saker som du inte själv tänkt på. Forbes har tittat på frågan och hittat 7 vanliga fallgropar.

1) Irrelevant fakta om din karriär

Ett CV kan vara långt, väldigt långt. Om du dessutom är i 50-årsåldern eller äldre lär du ha erfarenheter som fyller flera A4-sidor. Men du måste ställa dig frågan om allt verkligen är relevant för tjänsten du söker?

Andra fallgropar är:

  • Erfarenheter från jobb som ligger långt tillbaka i tiden
  • Erfarenheter som saknar relevans för tjänsten
  • Att skriva ut hobbys och intressen – spara det till det personliga brevet

2) Det saknas viktiga nyckelord

Desto större företag – desto fler personer lär skanna av ditt CV innan det når den ansvariga personen. Därför är det viktigt att det finns rätt nyckelord i texten som gör dig relevant för chefsjobbet. Gör din research och läs jobbannonsen noga.

3) Bilden av dig hänger inte ihop

När du söker jobb kollar arbetsgivaren på helhetsbilden. Förutom ditt CV måste du ha koll på ditt personliga brev och dina referenser. Hur ser det ut på din Linkedin? Se till att allt hänger ihop för att inte så ett frö av osäkerhet hos arbetsgivaren som gör att du blir bortvald innan en intervju.

Dags att byta jobb?

Läs också: 8 säkra tecken på att du bör byta jobb

4) Olämpliga inlägg på sociala medier

Att ha ett professionellt konto som är kopplat till ditt yrke på Twitter, Linkedin, Facebook eller Instagram kan vara ett stort plus och värt att lyfta fram i ditt CV. Men om du har en helt annan inriktning där eller skriver olämpliga inlägg kan det få en arbetsgivare att dra öronen åt sig. Håll koll på vad du skriver och hur det kan uppfattas av andra!

5) Du lyfter inte fram vad du kan bidra med

Det är viktigt att lyfta fram vad du kan göra om du får den sökta tjänsten. Även om frågan lär ställas på en eventuell intervju kan det vara en god idé att redan i din ansökan berätta om dina färdigheter kopplat till den utlysta chefstjänsten. Försök vara så konkret som möjligt. Kanske blev din tidigare avdelning 25 procent mer lönsam förra året? Skriv det!

6) Ditt CV känns slarvigt

En text med stavfel och konstig meningsuppbyggnad känns inte professionell. Om du är osäker på språket – be en kompis eller en familjemedlem ta en titt på CV:t innan du skickar in det.

7) Anpassa design efter arbetsgivare

Söker du en tjänst med kreativa arbetsuppgifter kan du briljera med CV-designen. Annars är det bästa rådet att hålla det enkelt, men snyggt. CV:t ska vara enkelt att läsa och lätt att överblicka för personen som senare får det i sin hand.

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.