En hand håller upp vad som ser ut att vara en kristallkula. I bakgrunden en solnedgång.

6 trender som formar arbetslivet efter sommaren

Nu har vi genomlevt över ett år i coronatider. Vad har året som gått fört med sig och vad kommer vi komma tillbaka till efter sommaren?

Här är 6 trender om de kommande årens arbetsliv, förutspådda av det stora, amerikanska undersökningsföretaget Gartner, som har utfört ett flertal olika undersökningar under pandemin och de senaste åren, skriver Harvard Business Review.

  • Arbetsgivare kommer inte enbart att hantera de anställdas arbetsliv utan även deras privatliv. Det har blivit tydligt under pandemin att arbetsgivare som stödjer de anställda även i deras privatliv får anställda som både mår bättre och levererar bättre. Det visar en undersökning som Gartner gjorde 2020. De arbetsgivarna hade en ökning på 23 procent av anställda som rapporterade att de hade fått bättre psykisk hälsa. 17 procent hade också fått en bättre fysisk hälsa. Det handlar till exempel om att stödja anställda som inte mår bra psykiskt eller som har ekonomiska problem.
  • Fler företag kommer att visa var de står i aktuella samhällsfrågor. De senaste åren har allt fler velat arbeta för arbetsgivare vars värderingar stämmer överens med deras egna. Under 2020 blev det ännu fler: 74 procent av de anställda förväntar sig att deras arbetsgivare ska vara aktiv i samhällsdebatten, enligt Gartner. Många förväntar sig även att arbetsgivaren ska göra mer än att bara visa var de står. Och det intressanta är att de arbetsgivare som har använt sina resurser för att aktivt påverka i samhällsfrågor också har blivit belönade med mer engagerade medarbetare.
  •  Lönegapet mellan könen riskerar att bli större. Många företag har redan börjat använda sig av olika former av hybridkontor: Några anställda jobbar hemifrån, andra på kontoret, någon kanske sitter på en co-working space eller på landstället. Enligt undersökningar är män mer benägna att återvända till kontoret medan kvinnor i större utsträckning vill fortsätta jobba hemifrån. Enligt Gartner tror mer än hälften av cheferna att anställda som jobbar på plats är mer produktiva än de som arbetar på distans,även om det faktiskt finns siffror som pekar på motsatsen. Vi kan alltså att hamna i en situation där chefer ger medarbetare på plats högre lön än de som jobbar på distans, vilket riskerar att slå mot kvinnor som grupp.
  • Det blir större flexibilitet inte bara gällande var folk arbetar utan även när. Det kommer att finnas fler jobb där anställda bedöms efter resultat snarare än efter att de arbetat ett visst antal timmar. Enligt en undersökning gjord av Gartner förra året var endast 36 procent av de anställda högpresterande på arbetsplatser med den klassiska 40-timmarsveckan. Arbetsplatser som istället erbjöd de anställda flexibilitet gällande när, var och hur mycket de arbetade ansåg att 55 procent av de anställda var högpresterande.
6trenderinomledarskap

Läs också: De 6 hetaste trenderna inom ledarskap just nu

  • Fler arbetsgivare kommer att hyra in personal som har den kompetens de efterfrågar. De senaste åren har det skett en ökning med 33 procent av antalet kompetenser som arbetsgivare efterfrågar i jobbannonser. En del företag kommer istället för att anställa hyra in personal med rätt kompetenser under de aktuella tidsperioderna eller samarbeta med andra arbetsplatser och under kortare perioder hyra in personal som har de kunskaper som krävs.
  • Städer kommer att tävla mer och mer om att attrahera individuell arbetskraft snarare än att försöka få företag att flytta till deras stad. Det är en konsekvens av den nya tidens distansarbete som möjliggör för allt fler att bo på en plats och arbeta på en annan.
Collage: Ett glas vin, Anders Tegnell och en mailbox med 3 olästa mejl

Läs också: 3 trender i veckan: Mejl, missbruk och Tegnell

Relaterade artiklar

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.

Camilla Åkerström som sitter på en trädgren.
Karriär

Chefen som blev trädgårdsdesigner: ”Måste tänka i nya banor”

Att det blir svårare att hitta nytt jobb med åren, det visste hon. Men inte att det skulle vara så här kämpigt. Så inköpschefen Camilla Åkerström sadlade om – och blev trädgårdsdesigner.

Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.
Karriär

Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70 år”

För den som vill byta karriär senare i livet kan konsultbranschen vara en lösning. ”Erfarenheten är en trygghet – därför använder vi oss mest av äldre konsulter”, säger Michael Gabrielsson, partner i Scandinavian Executive.

Illustration med en kvinna som står och tittar på en gräsmatta på andar sidan staketet som är grönare.
Karriär

Chefs undersökning: Var fjärde chef vill byta bransch

Sveriges chefer är nöjda med sin hittillsvarande karriär – men 35 procent är oroliga över fortsättningen. Närmare en fjärdedel vill byta bransch eller yrkesområde, visar Chefs undersökning.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Illustration av man som håller upp ena handen i en nej-gest mot en ren.
Karriär

Gärna Norrlandsjobb – men på distans

Löneförhöjning räcker inte – men med erbjudande om distansarbete kan fler ingenjörer tänka sig att ta ett jobb i en annan del av landet.