5 skäl till varför du ska anställa en introvert

Extroverta eller introverta medarbetare. När du formar ditt arbetslag kan det vara klokt att fundera hur den ser ut på din arbetsplats idag.

Karriär
Publicerad

Som chef på jakt efter nya medarbetare är det lätt hänt att du faller för personer som är lika dig. Men om du av naturen har mer extroverta drag finns det då en risk att du går miste om introverta persontyper – trots att de sitter på många styrkor.

Tidningen Fast Company har med hjälp av amerikansk forskning tittat närmare på vad som utmärker introverta i kniviga arbetssituationer och hittat skäl till varför du som är på rekryteringsjakt bör bredda din bild.

Här är skälen till varför introverta sticker ut i jobbsituationer:

1) Introverta är mer kreativa

Ja, i alla fall om man ska tro en vetenskaplig artikel publicerad av det amerikanska psykologförbundet. Här har man fokuserat på förmågan att komma med kreativa lösningar på svåra problem under press.

2) Introverta är bättre på att ta din kritik

Genom att studera hur introverta och extroverta reagerar på positiv, negativ och mer neutral kritik kom man fram till att introverta generellt är bättre på att bearbeta feedback från chefen.

3) Introverta är enklare att motivera

Att ge en person med introverta drag beröm har större effekt än om du uppmärksammar en extrovert på samma sätt, enligt en artikel i Journal of Educational Psychology.

4) Introverta är bättre på att hålla deadlines

Enligt forskning vid University of Maryland är introverta bättre på att hålla huvudet kallt trots tuffa deadlines. Detta eftersom de är bättre på att tänka långsiktigt och därför enklare kan hålla en tidsfrist.

5) Introverta tänker före de pratar

Om stereotypen av en extrovert är en person som pratar fort och öppnar munnen innan de kommit fram till en slutsats är introvert motsatsen. De tar sig helt enkelt tid att fundera och komma fram till sakliga argument i möten.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden