4 tips för att hitta drömjobbet på Instagram

En färsk rapport från hr-analysföretaget Jobvite visar en uppseende­­väckande ökning för Instagram som rekryteringskanal.

Karriär
Publicerad
Illustration: Kristin Lidström

37 procent av rekryterarna säger sig nu använda sig av Instagram i jakten på nya talanger, en ökning med 20 procent sedan 2017.

”Det handlar om ett ökat fokus på personligt varumärke, närvaro och arbetsgivarvarumärke”, säger Jobvites Kelly Lavin till sajten Fast Company.

Här är fyra enkla sätt att använda Instagram för att gå vidare i karriären:

1. Framhäv din kompetens

Det är viktigt att skildra värderingar, kompetens, yrkesframgångar och erfarenhet. Glöm därför inte att lägga ut bilder från konferensen du så framgångsrikt rodde i land.

2. Granska arbetsgivaren

Instagram-flödena ger en chans att i förväg få en glimt av hur det står till med exempelvis mångfald, inkludering och flexibilitet hos en tilltänkt arbetsgivare, och få en bakgrund i stort inför en eventuell intervju.

3. Interagera

När ditt konto väl är i form, gäller det att följa de organisationer du intresserar dig för och interagera med dem på Instagram – ett bra men lite underskattat sätt att knyta tidiga kontakter och så smått lära känna nyckelpersoner och rekryterare. Inga överdrifter, nöj dig med att gilla inlägg och bidra med någon insiktsfull reflektion.

4. Låt algoritmerna jobba åt dig

Ju mer du följer organisationer av ett visst slag, desto mer hjälper Instagram dig på traven. Plattformen kommer att lämna förslag på liknande organisationer att följa, vilket är ett bra sätt att hålla koll på branscher och trender.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden