Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

4 saker som introverta önskar att alla visste

Som chef måste du kunna leda flera olika typer av människor.

Kommunikation
Publicerad

Det är lätt att premiera en chef eller en medarbetare som är extrovert i sin natur. De hörs ofta mest och har inga problem att ta för sig. Men det kan finns många fördelar att vara introvert, vilket Chef tidigare har skrivit om.

Det finns en rad exempel på ledare varit mer inåtvända – och uträtat stordåd. Bill Gates och Mark Zuckerberg är två färska exempel. Om du som chef är extrovert som person behöver du lära dig mer om hur introverta fungerar för att kunna leda dessa på bästa sätt.

Inc.com har plockat ihop en lista med 4 saker du bör känna till.

1) Du pratar (troligen) för mycket

En av introvertas många goda egenskaper är att de är goda lyssnare. Men bara för att du har någon framför dig som sitter tyst och lyssnar behöver inte det en extrovert säger vara intressant. Fundera, utifall du har pratat oavbrutet i flera minuter, om det här är av intresse för mottagaren?

2) Försök inte ”omvända” introverta

Även om du säkert menar väl med att säga på ett medarbetarsamtal: ”Du borde prata mer och ta för dig” kan det landa fel. Det du säger är att personens sätt att vara är det felaktiga sättet och det extroverta sättet är det ”normala”. Vänd istället på det och fundera vilka introverta egenskaper som kan gynna arbetsgruppen.

3) Var öppen för distansarbete

I dag sitter många av oss i öppna kontorslandskap. Men det passar inte alla. Har du en medarbetare som är som mest produktiv när den får jobba hemifrån ibland? Var öppen för att det kan vara en lämplig lösning. Att tvinga medarbetare sitta på en viss plats hela tiden känns förlegat om tjänsten inte kräver det.

4) Ta inte för givet att någon är ensamvarg

Bara för att man introvert behöver man inte vara en blyg ensamvarg som söker sig bort från all form av social kontakt. I stället för en stor vänskapskrets kanske man har en sluten krets av kompisar och familj där man trivs.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden