lyckas

4 grundläggande förmågor för att lyckas

Från anpassningsförmåga till byggande av det egna varumärket – här är knepen för att behålla och öka din konkurrenskraft på 2020-talets arbetsmarknad.

Anpassa dig och blomstra. Gigekonomin växer och allt fler organisationer satsar på konsulter, frilansare och korttidsanställda. Det kräver medarbetare som är flexibla och snabbt kan anpassa sig till företagskulturen.

”Anpassningsförmåga sticker ut som 2020-talets mest relevanta egenskap”, säger Jason Wingard, forskare inom ledarskap och organisation vid Columbia University School of Professional Studies till Financial Times.

”Baby boomer-generationen och generation X är generellt inte särskilt flexibla. De har ofta varit på samma jobb under lång tid och vill gärna ha en stegvis förändring, medan de yngre ur millenniegenerationen och generation Z inte förväntar sig att stanna i en yrkesroll särskilt länge”, säger han.

Sundar Pichai, CEO på Google

Läs också: Googles checklista: 10 egenskaper en bra ledare har

Var kreativ. Kreativitet väntas bli en av de mest efterfrågade förmågorna i mängder av branscher, från medier till transportsektorn. Företagen efterfrågar människor som kan arbeta och vara kreativa ihop med teknologin, om det så innebär att jobba ihop med en ”cobot”, en robot-kollega. ”Kreativitet är alltid väldigt uppskattat. Kanalisera den till din egen strategi”, säger Jason Wingard.

Utveckla din emotionella intelligens. Så kallade mjuka egenskaper, som samarbetsförmåga och empati, står högt i kurs under 2020-talet, spår experterna. Coachning och mentorskap är grundläggande för effektiv ledning av ännu mer föränderliga team. Medarbetare som på djupet förstår vad arbetsgivaren behöver kan smidigt förflytta sig mellan olika arbetsgrupper.

”Vanligtvis tar det tre till fem år att bli en högpresterare. Men om du förmår att gå med strömmen, ställa rätt frågor och vinna förtroende, kan det räcka med nio månader”, säger ledarskapsprofessorn Rob Cross till Financial Times.

corona

Läs också: Coronaviruset – så agerar du som chef

Bygg ditt personliga varumärke. För att göra karriär under 2020-talet behöver du vårda ditt personliga varumärke online på grund av den ökande konkurrensen på de digitala plattformarna, särskilt bland människor som inte ses regelbundet.

”Du behöver inte bara utveckla dig själv, utan också låta människor veta vilka egenskaper du har och göra dem kända”, säger Jason Wingard.

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

Mikael Åbom, vd Fonus.
Karriär

Fonus vd: ”Jag fick en väldig respekt för livet”

Mikael Åbom, vd och koncernchef för Fonus, fick erfarenhet av branschen redan som 15-åring, när han hjälpte till vid pappans jourtransporter av avlidna. ”Jag fick en väldig respekt för livet”, säger han.

Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

karriarsagauppsig
Karriär

3 frågor du måste besvara innan du säger upp dig

Ta chansen att utvärdera din ställning på arbetsplatsen åtminstone en gång per år. Här är tre frågor du bör ställa dig innan du säger upp dig.
Sundar Pichai, CEO på Google
Karriär

Googles checklista: 10 egenskaper en bra ledare har

Vad gör en chef som får människor att trivas på jobbet, stanna kvar och prestera bra? Det har Google under mer än 10 år kontinuerligt forskat kring i Project Oxygen.

svordomar
Karriär

10 misstag ingen vill göra på anställningsintervjun

Jobbintervjuer är stressande och leder lätt till misstag hos alla inblandade. Men vilka är harmlösa, och vilka är närmast oförlåtliga? Undersökningsföretaget Yougovs brittiska del har frågat folk i alla åldrar och positioner om vad som mest sannolikt får en jobbintervju att haverera.

nyillus
Karriär

Fler kvinnor får kränkande frågor i rekryteringen

Nästan tre gånger så många kvinnor som män anser sig ha fått kränkande frågor under en anställningsintervju, visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av bemanningsföretaget Randstad. Fler än var fjärde svensk upplever samtidigt att de nekats anställning på grund av diskriminering.

Carina Kjellberg, Nordenchef på Dechra Veterinary Products, stärker sitt ledarskap med en Executive MBA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

”Här hittar du din egen väg som chef”

Carina Kjellberg stärker sitt ledarskap, på både djupet och bredden. ”Det är som att bygga lager efter lager av muskler på ett skelett”, beskriver hon Executive MBA-utbildningen på Stockholms universitet.
soffa
Karriär

Chefer har inte tillräckligt med tid för sin partner

Den svenska chefen är stressad, har krävande medarbetare och jobbar massor med övertid. Men upplever sig samtidigt ha balans i livet, visar Chefs undersökning. Hur går det ihop?