3 trender inom organisationers kompetensutveckling under 2020

3 trender för lärande företag 2020

Med ett allt längre arbetsliv och förändrade yrkesroller har behovet av vidareutbildning aldrig varit större. Såhär tror edX vd Anant Agarwal att 20-talet kan komma att präglas av ny kunskap.

Arbetslivet väntas genomgå kraftiga omvälvningar under de kommande åren, som ett resultat av att digitalisering, automatisering och AI börjar förändra många yrkesroller i grunden. Förmågan att anpassa sig och lära nytt kan komma att bli avgörande för konkurrenskraften, och som Chef tidigare rapporterat sackar Sverige efter på detta område i en internationell jämförelse.

För att klara de stora utmaningarna menar ledande utbildningsexperter som Josh Bersin, grundare av konsultbyrån Bersin by Deloitte, att kontinuerligt lärande måste bli en del av vardagen på jobbet.

”Hur vi än försöker så finns det inget som kan vända utvecklingen mot allt längre livslängd, kortare anställningar och den ständiga pressen att bemästra ny teknik. Men organisationer kan göra det lättare för sig genom att aktivt stödja människors kompetensskifte och karriärutveckling i arbetsgivarprogram”, skriver Josh Bersin i Deloitte Review.

lager

Läs också: Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Att skiljelinjen mellan arbete och utbildning kommer fortsätta att bli allt suddigare under 2020 spår även Anant Agarwal, vd för utbildningsplattformen edX, i affärsmagasinet Forbes. Bakom den icke vinstdrivande onlinesatsningen edX står de ansedda universiteten Harvard och MIT, och har hittills har man utbildat omkring 20 miljoner studenter på universitetsnivå.

Dessa utbildningstrender tror Anant Agarwal att vi får se år 2020:

  • Ökade investeringar i utbildning

När organisationer inser värdet av det humankapital man besitter, kommer man också att lägga mer pengar på flexibel kompetensutveckling för sina anställda – inte minst de vars arbetsuppgifter är på väg att tas över av tekniken.

Som en del i sitt sociala ansvarstagande kommer företag att genom olika interna program träna sina anställda för nya arbetsuppgifter, eller hjälpa dessa att förbli anställningsbara på arbetsmarknaden.

  • Kraftig tillväxt för yrkesinriktade onlinekurser

De tekniska framstegen riskerar att fördjupa inkomst- och utbildningsklyftorna, och då särskilt bland anställda inom okvalificerade yrken.

Här kommer lättillgängliga onlineutbildningar där människor kan tillägna sig praktiska kunskaper som svarar direkt mot marknadens behov att spela en stor roll. Som följd kommer utbudet av specialiserade yrkesprogram och diplomeringar att öka.

moocs

Läs också: Bli smartare med MOOC:s – helt gratis

  • En livslång lärandekultur får fäste

Hittills har företagsutbildningar ofta bestått i punktvisa insatser där ett kompetensbehov har identifierats, med syfte att de anställda ska kunna nå målen. Under 2020 tror Anant Agarwal att vi kommer att få se ett fokusskifte bort från sådant kortsiktigt vinsttänkande.

Istället blir personalen den viktigaste tillgången, och genom att bygga helhetskulturer som tar ansvar för de anställdas ständigt pågående utveckling bygger organisationer lojalitet bland de anställda.

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.