karriarkliv

3 tips: Så tar du karriärkliv i krisen

I dagsläget kan det vara svårt att se möjligheterna till karriärkliv och jobbsökande. ”Men nu är ett lysande tillfälle att lägga in en högre växel”, säger jobbcoachen Göran Hällström.

Coronakrisen har slagit stenhårt och närmast ödelagt flera branscher, men faktum är att många sektorer expanderar och behöver nyanställa. It-sektorn spås en ljus framtid, skola, vård och omsorg rekryterar för fullt och fler behövs också inom lager och logistik, för att bara ta några exempel.

”Aktivera ditt jobbsökande när andra sitter stilla. Nu är ett lysande tillfälle att jobba i ditt nätverk och bredda dina kontaktytor”, säger Göran Hällström som är rådgivare vid TRS, ett av Sveriges cirka femton trygghetsråd som ska underlätta omställningar i arbetslivet.

”Jag tycker att många som letar jobb och karriärmöjligheter agerar ganska planlöst. Man letar lite här och där, utan tydliga mål. Chefer kan vara extra ensamma och vilsna i coronakrisens spår.  Dels på grund av den ensamhet som ligger i själva ledarskapsrollen, dels på grund av att chefer i svåra tider inte sällan blir avpolletterade utan att ha begått några fel”, säger Göran Hällström som här nedan delar med sig av sina bästa tips på hur du lägger in en extra växel i jobbsökandet just nu.

Göran Hällström: 3 tips för att söka jobb under pandemin

1. Kompetensinventera och gör planer
Ta dig tid att gå igenom och fundera över dina styrkor och tillgångar, och vad du vill använda dina kunskaper till. Gör en projektplan. Vilka målsättningar har du? När ska målen vara uppfyllda? Ta hjälp av en erfaren karriärrådgivare.

”Inte minst chefer kan ha behov av ett professionellt bollplank, just med tanke på ensamheten i yrkesrollen. Vad vill man med sitt fortsatta yrkesliv? Fortsätta som chef, specialisera sig än mer i samma bransch eller övergå till något helt annat? Att diskutera dessa frågor med någon som vågar utmana och ifrågasätta kan vara av särskild vikt just nu”.

2. Jobba med nätverk och kontaktytor
”Prata direkt med företag som du är intresserad av att jobba hos, och som du kanske läser om i tidningen i samband med att de ska expandera”.

Många förutsätter kanske att alla ens kompisar vet om att man letar jobb, och att de ska tipsa om lediga uppdrag.

”Men alla vet nog inte vad du kan och vad du kan tillföra och vill åstadkomma i arbetet. Ta dig tid att ringa och prata med vänner och bekanta. Berätta vad du vill jobba med och vad du kan, och var tydlig i ditt budskap. Utvidga ditt kontaktnät. Fråga bekantas bekanta och folk du inte redan känner om deras arbetsplats behöver anställa.”

3. Använd sociala medier
”Linkedin är ett givet verktyg, men att skriva i statusfältet på Facebook att du söker jobb kan vara minst lika effektivt. Jag vet många som fått nya uppdrag sedan deras cv delats av vänner på Facebook.”

Om du marknadsför dig under krisen, både brett och gentemot specifika arbetsgivare, är det dig man kommer att komma ihåg när stormen väl blåst över.

”När situationen väl lättar kommer alla branscher att söka folk, det kommer att vara enormt många jobbsökare på varje annons. Har du redan varit i kontakt med företaget är du steget före. Du kommer att sticka ut redan innan de går ut med en platsannons.”

Relaterade artiklar

Ung chef
Karriär

Därför slutar unga chefer

Sverige har en ovanligt låg andel unga chefer jämfört med andra länder. Bara var fjärde ledare är under 40 år. Undersökningar visar dessutom att hälften av dem funderar på att sluta.
Att snabbt kunna hjälpa till i coronakrisen, bland annat med att paketera handsprit, ökade engagemanget hos medarbetare, menar Anna-Lena Strömsten på Scania.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

”Att hjälpa till finns i Scanias DNA”

En tvärnit i verksamheten startade en positiv kedjereaktion hos Scania. Att hjälpa till under pandemin har gett både ett innovationslyft och ny stolthet. ”Jag ser en nytändning hos medarbetarna”, säger Anna-Lena Strömsten, Head of People Development, hos lastbilstillverkaren.
Therese Carlsson, vd på Buttericks
Karriär

Buttericks vd: ”Detaljhandel är min grej”

Som vd för skämtspecialisten Buttericks, förvaltar Therese Carlsson ett företag med anor. ”Jag tvekade inte när jag blev erbjuden jobbet”, säger hon.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder
Arbetsmiljö

John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Årets superkommunikatör 2019, John Mellkvist, skriver i boken "Välj din ålder" om våra förlegade attityder till ålder. Vi behöver se fördelarna med alla olika åldrar, menar han.
Uttråkad kvinna framför laptop vid ett skrivbord.
Karriär

Är du för bra för ditt jobb?

Att vara överkvalificerad är en vanlig karriärfälla. Jesper Olsson, specialist på jobbsökning, hjälper dig att ta dig ur den. ”Gör det tydligt för din chef att du är intresserad av ett större ansvar”, säger han.
illustrationdromjobbinstagram
Karriär

5 tips för att hitta drömjobbet på Instagram

En färsk rapport från hr-analysföretaget Jobvite visar en uppseende­­väckande ökning för Instagram som rekryteringskanal.
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet
Karriär

Hemnets vd: ”Jag bestämde mig för att inte gå till jobbet på åtta månader”

Cecilia Beck-Friis har hittat hem som vd. Till Hemnet. I podden Chef Dilemma berättar hon om ett jobbstopp i karriären som gav en nystart. ”Jag skulle gärna göra det igen. Hoppa ut i inget, och se vart det leder.”