guldaa

3 tips: Guldläge att byta jobb – så ska du göra

Bristen på kvalificerad arbetskraft har sällan varit så stor som nu. Guldläge för dig som vill få fart på karriären – men se upp för fällorna. Här är bästa tipsen från ledarskapsutvecklaren Christina Werner.

Högtrycket på svensk arbetsmarknad ser ut att hålla i sig även under nästa år. Sysselsättningen väntas öka med hela 140 000 personer under 2018 och 2019, visar Arbetsförmedlingens senaste prognos.

Samtidigt som arbetsgivarna skriker efter folk, råder stor brist på arbetskraft och ”rätt” kompetens. Hetast på arbetsmarknaden är folk med längre utbildning, vilket inkluderar många chefer.

”Det märks att det går lättare för vissa chefsgrupper att hitta nya jobb. De blir oftare kontaktade med jobbförslag och fler jobb finns ute på arbetsmarknaden. Ekonomichefer, it-chefer och andra som kan digitalisering har ovanligt många jobb att välja på. Mindre efterfrågade är exempelvis marknadschefer utan större erfarenhet av digitala medier”, säger Christina Werner, ledarskapsutvecklare på Ledarna.

I jakten på bristpersonal nödgas arbetsgivarna ibland lätta på kompetenskraven för att överhuvudtaget få in några ansökningar. Det kan innebära guldläge för dig som är sugen på en nystart i karriären, vill växla spår och testa nytt.

”Våga söka jobb som du är intresserad av men som ligger lite bortom det du sysslat med tidigare”, säger Christina Werner.

Ett tidlöst knep, extra användbart på en glödhet arbetsmarknad, är att lista dina så kallade transferkunskaper. Det vill säga meriter som inte omedelbart uppfyller arbetsgivarens kravprofil, men som ändå kan göra dig lämpad för rollen du intresserar dig för.

Vad är du bra på? Vilka prestationer är du mest stolt över? Hur har du använt de kunskaper du har?

Ett gott intryck i dessa avseenden kan uppväga någon av de efterfrågade kompetenser som saknas i ditt cv, tipsar Christina Werner.

Är du därtill flexibel, ambitiös, diplomatisk och kommunikativ är chansen stor att jobbet blir ditt.

Att lyfta fram den goda tillgången på alternativa jobb som argument i nästa lönesamtal vill Christina Werner avråda från. Det kan uppfattas som utpressning, eller att du redan är på väg bort. Varning för dålig stämning.

”Att förhandla om lön och bättre förmåner enbart med argumentet att du är efterfrågad på arbetsmarknaden är inte att rekommendera. Om du däremot förbereder dig extra noga inför nästa lönesamtal, är extra tydlig kring din kompetens och vad du bidragit med, skickar du ett mer subtilt men ändå lättfattligt budskap om att du kanske är svår att ersätta”, menar Christina Werner.

Så här agerar du:

1) Våga söka

Nu finns chans att byta spår, även till jobb som ligger lite bortom dina tidigare erfarenheter.

2) Lista dina transferkunskaper

Ambition och goda resultat kan uppväga kompetens som saknas i ditt cv.

3) Tänk ett extra varv

Måste du byta jobb bara för att många finns lediga?

jobbaover

Läs också: Därför kan mycket övertid sabba karriären

Som alltid vid tankar om karriärskiften gäller det att ha uppsikt över vilka tjänster som kommer ut, vilka som stämmer med dina planer och situationen på din del av arbetsmarknaden i stort.

”Underhåll ditt nätverk och fråga eventuellt dina kontakter om vilka rekryteringsbehov de har.”

Christina Werner tillägger:

”Ha inte för bråttom att hoppa på ett nytt jobb bara för att det finns många lediga tjänster inom vissa branscher just nu. Det ska stämma med vad du vill, och vart du vill ta vägen i ditt nästa karriärsteg.”

Enligt Arbetsförmedlingen väntas sysselsättningen fortsätta öka inom alla närings-grenar utom jord- och skogsbruk under nästa år.

missnojd

Läs också: 3 tips: Missnöje på jobbet – så ska chefen agera

Relaterade artiklar

studien1234
Karriär

Harvardstudie: Kvinnliga chefer är mer högpresterande

Bättre på att ta initiativ och mer resultatfokuserade. På hela 17 av 19 punkter rankas kvinnliga chefer högre än sina manliga kolleger, visar en ny studie från Harvard University. 
klyscha
Karriär

Här är klyschorna du vill undvika i jobbansökan

Lägg lite möda på formuleringarna nästa gång du söker jobb. Det kan hjälpa dig att sticka ut från mängden, enligt karriärrådgivaren Jessica Dinkel.
Fredrik Wallin är häkteschef på Kronobergshäktet.
Karriär

Häkteschefen: ”A$AP Rocky-ryktena fick eget liv på nätet”

Han hamnade i hela världens blickfång över en natt – och hans arbetsplats kommenterades av USA:s president Donald Trump. Chef träffade Kronobergshäktets chef Fredrik Wallin i efterspelet av A$AP Rocky-affären.
Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.
Karriär

Stor pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.
Kreativitet kan utgöra ett hinder för karriären.
Karriär

Checklista: Är du för kreativ för ditt eget bästa?

Kreativitet och förmågan att ”tänka utanför boxen” lyfts ofta fram som ett måste för att lyckas – titta bara på Elon Musk. Men kan stark kreativitet tvärtom lägga krokben för karriären?
Entreprenörer som är 45 år eller äldre har större chans att lyckas.
Karriär

Erfarenhet vinner: Bäst läge för nystart efter 45

40+ och trött på dina invanda rutiner? Då kan det vara dags att byta bana - det är inte för sent. En studie visar att de mest framgångsrika entreprenörerna är i snitt 45 år när de startar sin verksamhet.
Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap än sina manliga motsvarigheter.
Karriär

Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap

Enligt en ny amerikansk studie betraktas kvinnliga chefer som mer effektiva än sina manliga kollegor oavsett nivå och funktion – även inom manligt dominerade områden.
Många chefer fattar beslut om karriären under semestern.
Karriär

2 av 3 chefer tar karriärbeslut på semestern

En ny undersökning från ManpowerGroup visar att semestern är en tid då många passar på att fatta karriärsbeslut och söker nytt jobb – inte minst chefer.