guldaa

3 tips: Guldläge att byta jobb – så ska du göra

Bristen på kvalificerad arbetskraft har sällan varit så stor som nu. Guldläge för dig som vill få fart på karriären – men se upp för fällorna. Här är bästa tipsen från ledarskapsutvecklaren Christina Werner.

Högtrycket på svensk arbetsmarknad ser ut att hålla i sig även under nästa år. Sysselsättningen väntas öka med hela 140 000 personer under 2018 och 2019, visar Arbetsförmedlingens senaste prognos.

Samtidigt som arbetsgivarna skriker efter folk, råder stor brist på arbetskraft och ”rätt” kompetens. Hetast på arbetsmarknaden är folk med längre utbildning, vilket inkluderar många chefer.

”Det märks att det går lättare för vissa chefsgrupper att hitta nya jobb. De blir oftare kontaktade med jobbförslag och fler jobb finns ute på arbetsmarknaden. Ekonomichefer, it-chefer och andra som kan digitalisering har ovanligt många jobb att välja på. Mindre efterfrågade är exempelvis marknadschefer utan större erfarenhet av digitala medier”, säger Christina Werner, ledarskapsutvecklare på Ledarna.

I jakten på bristpersonal nödgas arbetsgivarna ibland lätta på kompetenskraven för att överhuvudtaget få in några ansökningar. Det kan innebära guldläge för dig som är sugen på en nystart i karriären, vill växla spår och testa nytt.

”Våga söka jobb som du är intresserad av men som ligger lite bortom det du sysslat med tidigare”, säger Christina Werner.

Ett tidlöst knep, extra användbart på en glödhet arbetsmarknad, är att lista dina så kallade transferkunskaper. Det vill säga meriter som inte omedelbart uppfyller arbetsgivarens kravprofil, men som ändå kan göra dig lämpad för rollen du intresserar dig för.

Vad är du bra på? Vilka prestationer är du mest stolt över? Hur har du använt de kunskaper du har?

Ett gott intryck i dessa avseenden kan uppväga någon av de efterfrågade kompetenser som saknas i ditt cv, tipsar Christina Werner.

Är du därtill flexibel, ambitiös, diplomatisk och kommunikativ är chansen stor att jobbet blir ditt.

Att lyfta fram den goda tillgången på alternativa jobb som argument i nästa lönesamtal vill Christina Werner avråda från. Det kan uppfattas som utpressning, eller att du redan är på väg bort. Varning för dålig stämning.

”Att förhandla om lön och bättre förmåner enbart med argumentet att du är efterfrågad på arbetsmarknaden är inte att rekommendera. Om du däremot förbereder dig extra noga inför nästa lönesamtal, är extra tydlig kring din kompetens och vad du bidragit med, skickar du ett mer subtilt men ändå lättfattligt budskap om att du kanske är svår att ersätta”, menar Christina Werner.

Så här agerar du:

1) Våga söka

Nu finns chans att byta spår, även till jobb som ligger lite bortom dina tidigare erfarenheter.

2) Lista dina transferkunskaper

Ambition och goda resultat kan uppväga kompetens som saknas i ditt cv.

3) Tänk ett extra varv

Måste du byta jobb bara för att många finns lediga?

jobbaover

Läs också: Därför kan mycket övertid sabba karriären

Som alltid vid tankar om karriärskiften gäller det att ha uppsikt över vilka tjänster som kommer ut, vilka som stämmer med dina planer och situationen på din del av arbetsmarknaden i stort.

”Underhåll ditt nätverk och fråga eventuellt dina kontakter om vilka rekryteringsbehov de har.”

Christina Werner tillägger:

”Ha inte för bråttom att hoppa på ett nytt jobb bara för att det finns många lediga tjänster inom vissa branscher just nu. Det ska stämma med vad du vill, och vart du vill ta vägen i ditt nästa karriärsteg.”

Enligt Arbetsförmedlingen väntas sysselsättningen fortsätta öka inom alla närings-grenar utom jord- och skogsbruk under nästa år.

missnojd

Läs också: 3 tips: Missnöje på jobbet – så ska chefen agera

Relaterade artiklar

linkedinputs
Karriär

9 tips för att fräscha upp din Linkedin-profil

Oavsett om coronakrisen fått dig att spana efter nytt jobb eller ej, kan det vara klokt att regelbundet uppdatera din profil på Linkedin.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Teckning av en fylld plånbok
Karriär

Lönen viktigare för kvinnor än för män

Vill du rekrytera kvinnor? Se då till att erbjuda ett större lönekuvert.
Person som ser glad ut efter att ha fått feedback digitalt
Karriär

Så ger du feedback – som boostar karriär och prestation

Feedback boostar karriär och prestation – både för den som ger och tar emot. Men vilken typ av feedback fungerar bäst? Hjärnforskaren Alva Appelgren har undersökt sambandet.
distansarbete
Arbetsmiljö

Distansarbetet har ökat – med 400 procent

Under coronakrisen har distansarbetet ökat med mer än 400 procent i yrkesgruppen som har förutsättningar att jobba hemifrån, visar en ny undersökning. 39 procent av de som jobbar hemma är mer nöjda med sin arbetssituation än tidigare – men en majoritet saknar fikastunderna.
Foto: Mikael Fritzon / TT
Karriär

Så påverkar corona vår syn på yrkens status

Kraftigt ökad synlighet i media, balkongapplåder och snabbspår som utbildar hundratals frivilliga. Men betyder det att yrken i coronakrisens frontlinje kommer att få höjd status på sikt?
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Pilot och doktor är två av de yrken som anses ha högst status
Karriär

Här är de 10 yrkena med högst status

Yrken med hög status sammanfaller ofta med lönenivån – men inte alltid. Här är de yrken som har högst status, enligt en ny undersökning.