3 sätt att byta karriär – under corona

Om förändring är skrämmande kan blotta tanken på ett karriärskifte i coronakrisens efterdyningar te sig än värre. Men det är fullt möjligt att byta karriärspår även i dessa tider. Så här gör du.

Karriär
Publicerad
Person i blå skjorta som funderar över karriärbyte

Här är vad du bör tänka på, enligt Forbes.

1. Undvik antaganden

Att tajmingen för ett karriärbyte är fel är ett enkelt men missvisande antagande att göra. I kriser ligger tvärtom ofta fröet till förändring. Kanske har coronapandemin fått dig att ompröva dina prioriteringar, eller öppnat ögonen för möjligheter du inte såg tidigare. Att många branscher går på knäna är sant – medan coronakrisen samtidigt lett till ett kraftigt uppsving för andra.

2. Nöj dig inte med research

Att googla lediga jobb, lyssna på en karriär-podcast och plöja en motivationsbok emellanåt är väl okej – men utan verklig handling kommer du aldrig att lyckas med ett karriärbyte. Sätt samman en aktionsplan över hur du ska ta dig från A till B, med mätbara mål på lång och kort sikt.

3. Ta hjälp av andra

Du behöver inte göra det helt på egen hand. Samla din ”stödgrupp” i form av vänner, familj och kanske en mentor innan du beslutar dig om och hur du ska byta karriär. Se det som en expedition, snarare än en dagsutflykt, där du behöver trovärdigt folk omkring dig för att leda dig genom djungeln och ifrågasätta dina beslut.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden