jobbintervju

3 frågor toppkandidater vågar ställa på jobbintervjun

Lyckas på jobbintervjun – genom att låna tre stycken frågor andra toppkandidater använt tidigare.

Varje jobbintervju kommer till delen när det finns möjlighet för kandidaten att ställa frågor. Detta segment slarvas ofta bort med rena faktabaserade frågor som du antingen kan ta reda på själv eller som bättre lämpar sig i ett senare skede av rekryteringsprocessen.

Det här är ditt tillfälle att ta reda på om företaget du söker jobb hos är en perfekt matchning åt båda håll. Med andra ord: Av alla företag som finns – varför ska du börja just här?

Forbes karriärexpert har plockat ut tre stycken frågor du kan ställa till rekryteraren som både ökar dina chanser att få jobbet samt säkerställer att ni är rätt för varandra.

1) Om jag blir erbjuden det här jobbet. Vilka utmaningar vill ni att jag tar tag i direkt de första 90 dagarna?

Anledningen att den här frågan imponerar på rekryterarna är för att du redan nu funderar på hur du ska lyckas om du får tjänsten. Du framstår som en problemlösare som gillar utmaningar och är resultatdriven. Det är även en smart fråga eftersom det tvingar intervjuaren att redan nu tänka på vad du skulle kunna göra på den här tjänsten – vilket är ett steg närmare till att du också får det.

Som bonus får du en beskrivning av hur dina arbetsdagar kan se ut i början. Det hjälper dig att visualisera hur det skulle vara att jobba just här.

lars1

Läs också: Tog sig tillbaka från utbrändhet – lanserar resesöktjänst med AI

2) Jag har noterat att ni är bra på att samarbeta över avdelningarna här. Vilka fler egenskaper är bra att ha för att passa in i arbetslaget?

En sak är att få jobbet gjort på ett korrekt sätt. Men en nyckel för rekryteraren är att hitta en person som också passar bra in med kollegerna. Den här frågan visar att du värdesätter en samverkan med kollegerna högt samtidigt som företaget alltid är behov av lagspelare.

Svaret på den här frågan hjälper dig även att få fördjupad kunskap om företagskulturen och vilken typ av egenskaper som värderas högt. Med andra ord får du en bättre bild av vilken arbetsplats du kommer till.

3) Är det något jag saknar bakgrunds- eller erfarenhetsmässigt för den här tjänsten?

Väldigt sällan uppfyller en person alla de kriterier som arbetsgivaren satte upp när de gick ut med annonsen. Därför är det bra att eventuella luckor i CV:t täpps igen redan på intervjun. Kanske har du haft samma tjänst – men inom en helt annan bransch? I så fall får du chansen att lugna rekryteraren efter bästa förmåga.

Även frågan kan kännas jobbig att ställa kommer det ge dig ökad insikt om vad tjänsten innebär i praktiken. Och kanske, lite närmare ett jobberbjudande på bordet.

synlig

Läs också: 3 tips: Så maxar du din synlighet på arbetsmarknaden

Missa inget – prenumerera på Chefs nyhetsbrev!

Chefs populära och kostnadsfria nyhetsbrev samlar varje vecka det bästa från Chef.se.

  • Ditt ledarskap: Senaste nyheterna om ledarskap
  • Din karriär: Tips, verktyg och inspiration
  • Din söndag: Forskning, trendspaning

Klicka här: Gå med i Chefs nyhetsbrev!

Relaterade artiklar

perfektionist1
Karriär

Våga vägra vara den perfekta chefen

Att framhålla att man är perfektionist kan verka smart och förtroendeingivande. Men se upp – en alltför noggrann chef kan också vara frustrerande för ett team.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
Bild på bokhylla i bakgrunden, i förgrunden: Amanda Lundeteg, Hélène Barnekow, Amanda Lind, Suzan Hourieh Lindberg, Lisa Gunnarsson, Hamid Zafar, Katarina Berg och Caroline Farberger
Karriär

Toppcheferna: 8 böcker som lärt oss ledarskap

Vi har frågat några av Sveriges främsta chefer: Vilken bok har inspirerat dig mest som ledare? 
greta
Hållbarhet

Retorikexperten: ”Gretas tal kan få dubbel effekt”

Greta Thunbergs känsloladdade och konfrontativa tal jämförs redan med Martin Luther Kings ”I have a dream” och andra historiska anföranden. Men talet kan uppfattas på olika sätt, säger Chefs expert Sofia Kacim.
studien1234
Karriär

Harvardstudie: Kvinnliga chefer är mer högpresterande

Bättre på att ta initiativ och mer resultatfokuserade. På hela 17 av 19 punkter rankas kvinnliga chefer högre än sina manliga kolleger, visar en ny studie från Harvard University. 
nypajobbet123
Karriär

5 frågor du ska ställa som ny på jobbet

Alla vill få en bra start på sitt nya jobb. Men hur lyckas man?
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
utsedd
Beslutsfattande

5 saker framgångsrika ledare gör helt annorlunda

Alla chefer vill leda medarbetare som är motiverade och känner att arbetet är meningsfullt. Men hur gör du för att lyckas? Här är 5 punkter som framgångsrika ledare följer.