Tre av fem chefer litar på beslut tagna av artificiell intelligens.

3 av 5 chefer litar på beslut fattade av AI

I en ny rapport från IT-företaget Fujitsu ger företagsledare sin bild av den digitala transformationen – där hela 60 procent sätter sin tilltro till AI-fattade beslut.

Rapporten är baserad på intervjuer med 900 chefer i mellanstora till stora organisationer inom tillverkning, hälsovård, finans, försäljning, transport och myndighet, spridda över nio länder i Nordamerika, Europa och Asien.

En övervägande majoritet – 87 procent – uppger att de påbörjat sin digitala resa, och de som kommit längst på området är företag inom finanssektorn. Rapporten visar att framgångsrik digital transformation till stor del bygger på att vårda människorna i organisationen.

Ledare som lägger stor vikt vid mångfald, inkluderande och en hälsosam balans mellan arbete och fritid, och som ger sina anställda mandat och goda förutsättningar är de som lyckas bäst med digitaliseringen.

Den ökade digitaliseringen har dock en baksida: Bland de tillfrågade cheferna ses en växande osäkerhet kring data och säkerhetsrisker. Så många som 70 procent tycker det är svårt att avgöra om information online stämmer, och ungefär lika många oroar sig för dataläckage och cyberattacker.

Chefer är särskilt utsatta för cyberbrottslighet.

Läs också: 5 tips: Så blir du inte hackad i sommar

Sju av tio misstänker också att företag kan utnyttja deras persondata utan tillstånd. Men till de varumärken som lyckats bygga upp ett förtroende känner man sig trygg med att lämna ut sina uppgifter, likaså om informationen används till att förbättra produkterna eller tjänsterna som tillhandahålls.

När det kommer till nästa steg inom digitaliseringen, artificiell intelligens, är känslorna blandade. 60 procent av cheferna säger att de tycker beslut som fattats av ett AI-system är mer rättvisa, eftersom ett sådant inte har några förutfattade meningar och därför kan göra bättre avvägningar. Men 52 procent menar motsatsen – att även om själva beslutet är neutralt, så kan den data som matats in vara färgad av mänskliga uppfattningar.

elin1

Läs också: Hon utvecklade en AI-bot – som sparar tid åt HR

På frågan huruvida det går att lita på ett beslut som fattats av en dator svarar 63 procent ja – men bara om AI:t kan redovisa på vilka grunder beslutet tagits. De flesta vill också gärna se att en människa har sista ordet innan beslutet verkställs. Det område där flest chefer är positiva till att AI bestämmer utan mänsklig inblandning är kvalitetskontroll av produkter. De ställen där man minst vill mötas av en självbestämmande AI-dator är hos läkaren – och i domstolen.

cb9-fb
Ta en smart genväg

Här är en guide för digital överlevnad

Vad krävs av ledare för att deras företag eller organisationer ska klara sig — och blomstra — i en tid när många går under? Det är den grundfråga som genomsyrar månadens Chefboken – Digital Transformation. Lyssna eller läs på 19 minuter.

Relaterade artiklar

sjalvkorande2
Beslutsfattande

Förbered dig för självkörande företag

Under några år har bilden av städer som befolkas av självkörande bilar varit ett mantra för framtiden med stort F. Men AI går som bekant bortom motorbranschen, och nu rycker även självkörande företag allt närmare. Här är tre tips på hur din verksamhet kan förbereda er.

Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

kommunchef
Beslutsfattande

Kommunchefen: ”Praktiken ger mig bättre förståelse”

Två halvdagar i månaden hjälper kommundirektören Anna Cederqvist till att plantera blommor, köra grävmaskin och besöka äldre i Vara. Att praktisera i verksamheten blev hennes eget sätt att ”spruta värderingar”.

Hélène Barnekow
Beslutsfattande

”Det går inte att jobba som förr”

Agilt ledarskap är en självklarhet för Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige, som skrivit bok om sina erfarenheter av att leda förändring.

Erik Sandström, digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen, och Anna Wikland, Sverigechef på Google.
Beslutsfattande

Ny studie: Digital oro hos 3 av 4 svenska chefer

Svenska chefer halkar efter med sin digitala kompetens i förhållande till hur snabbt arbetsmarknaden förändras.
Så kan du rädda dina misstag som chef.
Beslutsfattande

5 steg: Så gör du det bästa av läget - efter misstaget

Handen på hjärtat så har vi nog alla gjort ett par rejäla missar i yrkeslivet. Att fela är mänskligt, men det är hur vi reagerar på misstagen som spelar roll. Här är fem tips för att rädda ansiktet.
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

Så hanterar du en full inkorg efter semestern.
Beslutsfattande

Så tacklar du en överfull inkorg efter semestern

Du är tillbaka på kontoret och på glatt humör efter semestern – i tio minuter, innan du öppnat den proppfulla inkorgen. Håll tårarna borta och mejlen i schack med dessa tips.