Kvinna i blått som har superhjälte-skugga

10 tips för att motivera dina medarbetare

Du som ledare och chef kan få dina medarbetare att hitta sin egen blixtrande motivation – och därmed utnyttja hela sina potential.

Att känna sig behövd och uppskattad, att få utvecklas, samarbeta med kollegor och att få egen frihet är viktigt för motivationen. För dig som chef gäller det att skapa förutsättningar för medarbetarna att hitta sin egen inre motivation.

Under en vår av oro och corona-turbulens har detta för många chefer och ledare varit extra svårt. Hur kan du som chef motivera dina medarbetare när det till exempel är extra hård belastning, som för vårdpersonal och pedagoger, eller när ledarskapet plötsligt ska bedrivas från en dator hemifrån?

I pr-byrån Westanders bok ”Ledarskapshandboken 2021” finns tips på hur du som ledare gör för att hitta dina medarbetares inre motivation och självledarskap:

  1. Skapa tydliga ansvarsförhållanden

Låt dina medarbetare styra sitt eget arbete genom att varje arbetsuppgift bara har en ansvarig. Otydligt ansvar leder till osäkerhet, stress och konflikter.

2. Visa tillit

Ge frihet till dina medarbetare att själva bestämma hur de ska nå målen för de egna arbetsuppgifterna. Det ökar motivationen. Visa också att du litar på dem när det gäller tidsanvändning och val av arbetsgrupper.

3. Detaljstyr aldrig

Om du har delegerat en uppgift, låt då medarbetaren ta ansvar för den utan att du går in och tar över. Erbjud i stället stödjande coachning, ge återkoppling och betona att det är medarbetaren som bestämmer.

deepworkny

Läs också: Deep work: 5 regler – för att få din hjärna att prestera på max

4. Tillåt misslyckanden

På en arbetsplats som tillåter misslyckanden är det lättare att våga göra nya saker och att lära av sina misstag.

5. Bygg en feedbackkultur

Främja en kultur där alla, både du och dina medarbetare, är generösa med beröm och ger konstruktiv kritik. Återkoppling bidrar till ständig kompetensutveckling och upskilling.

6. Främja förändring

Uppmuntra till ständig förnyelse av arbetsmetoder, processer och rutiner. En stark förändringskultur sporrar medarbetare till personlig utveckling och motiverar dem.

7. Ha höga förväntningar – och visa dem

Tydliggör dina förväntningar på medarbetaren genom att delegera uppgifter som går utanför hens bekvämlighetszon. Det är jobbigt att förlora fotfästet, men också lustfyllt att utvecklas.

lonera13

Läs också: Forskning: Orättvis lön på jobbet – förödande för motivationen

8. Betona ert syfte och ert ”why”

Prata om syftet med att ni finns till och hur ni alla bidrar till samhället och målen. Det är engagerande att sträva mot ett gemensamt högre mål.

9. Utveckla värdegrunden

Ta fram en värdegrund som tydligt pekar ut vilka värderingar som ska vägleda det dagliga arbetet.

10. Uppmuntra samarbete

Säkerställ att organisering, lönekriterier och andra processer på arbetsplatsen främjar samarbete och inte konkurrens. Ett effektivt samarbete mellan engagerade kollegor skapar arbetsglädje.

Kvinna som har händerna vid tinningarna

Läs också: Forskning: Övermäktiga krav får chefer att sluta

Relaterade artiklar

Doftljus från designbyrån R/GA:
Arbetsmiljö

Saknar du doften av varm skrivare och kontor? De här doftljusen är för dig

Ett syrefattigt grupprum efter en lång workshop, eller en bunt papper som fortfarande är varm efter utskriften – det är två av dofterna i den nya doftljuskollektionen som får oss att minnas kontoren.
Anna Svedman på SPP hjälper företag undvika dyra missar vid utlandsjobb.
Annonssamarbete Chef + SPP

Se upp med onödiga pensionsmissar vid utlandsjobb

Planerar ditt företetag att expandera globalt? Undvik då onödiga missar och fallgropar för medarbetare som jobbar utomlands. Det är enklare än du tror.
Åsa Edlund Jönsson på SVT
Ledarskap

Vad gör sportchefen utan sport?

Tävling efter tävling ställdes in på grund av corona, och SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson blev nervös. Hur skulle de fylla tablån? Men både hon och redaktionen visade sig sitta på en guldgruva av nya idéer.
chefsstodupskilling
Motivation

Så coachar du dina medarbetare – till effektivt lärande

En ny studie visar att din roll som chef kan vara avgörande för hur effektivt medarbetarnas lärande blir – och hur det stödet bör se ut.
Katarina Berg
Arbetsmiljö

Så funkar Spotifys nya "jobba där du vill"-koncept

Spotify lanserade i veckan sin nya jobbmix där alla medarbetare får arbeta där de önskar. Men hur går det till egentligen?

Hjärta med texten hope ritad på immig glasruta.
Ledarskap

Utan framtidstro – inget affärsresultat

Av de tio intelligenser som man listar och mäter inom emotionell intelligens är optimism den allra viktigaste, menar ledarskapskonsulten Leif Klockare på Roche Martin. 
Annonssamarbete Chef + ECIT

Knepet för att växla upp: Frigör tid för chefer

Företag som vill växla upp behöver frigöra tid och kraft för sina chefer. Då är outsourcing ett självklart val. ”Det har gett oss en extra boost”, säger Daniel Hörnqvist, vd på snabbväxande Frank Dandy.
Serena Williams
Hälsa

Planera tiden – som Serena Williams

Du kan inte klå tennisstjärnan – och investeraren – Serena Williams hastighet på hennes serv, men du kan ta upp kampen om tiden med samma app som hon.