10 tecken på missbruk.

10 tecken på missbruk vid distansarbete

På videomöten kan ingen känna lukten av alkohol på andedräkten eller se om det är whisky i kaffekoppen. Hemarbete kan öka risken för missbruk, larmar företaget Alna, som arbetar med skadligt bruk i arbetslivet.

För personer med missbruksproblematik är arbetet och arbetsplatsen ofta en viktig faktor när det gäller att kontrollera sin alkoholkonsumtion eller andra beroenden. När mycket av arbetet sker på distans är det svårare, säger Ingela Eriksson på företaget Alna, som jobbar mot skadligt bruk i arbetslivet.

”Hemarbete är en riskfaktor i sig sedan innan, och om det blir väldigt långa perioder som det har varit nu blir det extra problematiskt”.

På en arbetsplats finns oftast en restriktiv hållning till alkohol, och riktlinjer som säger att det inte är tillåtet att dricka eller att vara påverkad på jobbet. Arbetsgivaren har dessutom ansvar att se till att alla är arbetsföra och inte utgör en risk på arbetsplatsen.

”Värderingar på arbetet är väldigt viktiga för individer med skadligt bruk eller beroendeproblematik. Jobbet är ofta det absolut sista man vill förlora. Studier visar att en restriktiv och tydlig alkoholpolicy som alla känner till och lever efter har stor påverkan på människors alkoholkonsumtion”, säger Ingela Eriksson.

Under mars till juni ökade antalet samtal till Alna med 30 procent jämfört med samma period förra året. Även under början av hösten har de sett en ökning.

”Framför allt har vi hittills sett en ökning av återfallen. Många som har haft problem tidigare har återfallit i gamla mönster, kanske i brist på rutiner och att inte träffa kollegor och chefer.”

Även företagshälsan Previa har märkt av en ökning av återfall i missbruk under pandemin, rapporterar TT. Man har också sett att en större andel av de drogtester som utförs på anställda på företag som anlitar Previa har visat positivt resultat under första halvåret i år jämfört med tidigare år.

Alna har tagit fram en lista på signaler och beteenden som kan vara tecken att hålla koll på om man som chef eller kollega misstänker att någon som hemarbetar har problem med missbruk.

Här är några av punkterna på listan. Var uppmärksam på om din medarbetare eller kollega uppvisar något av följande tecken:

10 tecken på skadligt bruk eller beroendeproblematik

  1. Förändrad prestation, kapacitet och/eller ojämn arbetskvalitet.

2. Ökad sjukfrånvaro samt ökad kort- och långtidsfrånvaro. Ofta uppstår ett mönster i korttidsfrånvaro där frånvaron är kopplad till lön eller helg. Vid sjukfrånvaro är det ofta svårverifierade åkommor som migrän, magont och ryggont.

3. Irritation/humörsvängningar/känslomässiga variationer och hamnar lätt i konflikter.

4. Uppvisar onormal trötthet.

5. Söker semesterdagar eller tjänstledighet samma dag eller i efterhand.

6. Har önskat förskott på lön minst två tillfällen senaste året.

7. Missköter tider, till exempel tänjer på flextiden eller försvinner från arbetsplatsen. Missar eller slarvar med tider eller deadlines.

8. Kontaktar chefer eller kollegor på kvällar/helger/nätter via mejl eller telefon.

9. Upplevs okoncentrerad i samtal och möten.

10. Ser ovårdad ut, opassande klädsel, opassande bakgrund i videomöten Låter kameran vara avstängd vid videomöten/bidrar inte på möten.

Källa: Alnas checklista för chefer

Signaler på risk- eller missbruk kan vara liknande om en person inte mår bra av andra orsaker, till exempel  stress, psykisk ohälsa, separation, skilsmässa eller sjukdom i familjen, vilket gör att det kan vara svårt att veta vad medarbetaren drabbats av – och få chefen att tveka. Hur ska man veta om det verkligen är missbruk eller något annat?

”Vi brukar rekommendera att inte försöka ställa en egen diagnos som chef, utan att i stället agera så fort man känner en oro eller ser tecken på att en medarbetare inte mår bra. Boka ett möte och fråga hur personen mår. Berätta om din egen upplevelse av oro och erbjud hjälp och stöttning vid behov. Man behöver inte ha bevis för det ena eller det andra, utan det viktiga är att prata med medarbetaren så fort som möjligt”, säger Ingela Eriksson.

Det här kan du göra som chef

Två personer i möte
  • Ta samtalet så fort som möjligt när du känner oro.
  • Fråga hur personen mår.
  • Berätta om din upplevelse av oro.
  • Anklaga inte.
  • Erbjud hjälp och stöttning.

Du kan också vända dig till Alna för rådgivning.

Julbord med dryck

Läs också: En av tio undviker julbordet – kollegorna dricker för mycket

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

somnwebb
Hälsa

Sov dig till en bättre karriär

Sömnbrist går inte bara ut över hälsan. Den gör dig också mindre attraktiv på arbetsmarknaden. Forskaren Tina Sundelin förklarar sambanden – och hur du kan sova dig till en bättre karriär. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
samtalstodwebb
Hälsa

Här erbjuds de anställda kostnadsfri terapi

Bauhaus erbjuder alla sina anställda en kostnadsfri och helt anonym digital psykologtjänst. De stod därför rustade när behovet ökade i samband med kriget i Ukraina. 

webb-grafiken-nummer-3_intervjuperson-2
Hälsa

Chefs undersökning: Om rädslan att vara en bluff

Knappt hälften av cheferna känner sig emellanåt som en bluff, visar Chefs undersökning. Det hör till när man är högpresterande, säger de experter vi pratat med. I stället anser de att det är mycket illavarslande att lika många saknar feedback och bekräftelse hos sin högre chef. Och att ännu fler känner sig ensamma.

Person som promenerar längs med ett fält med gula blommor
Hälsa

10 000 steg – en marknadsföringsbluff

Har du försökt föregå med ett gott exempel och peppat dina medarbetare att gå sina 10 000 steg genom olika hälsosatsningar? Nu visar det sig att det inte är helt korrekt. Forskarna presenterar en ny siffra att förhålla sig till, rapporterar tidningen Quartz.

halsawebb
Hälsa

Gemensam identitet motar den berömda väggen

Vad kan du som chef göra för att minska risken för utbrända medarbetare? En studie publicerad i International Journal of Environmental Research and Public Health har bland annat kommit fram till att en gemensam identitet är en nyckel till framgång.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
man som håller sin hand vid ryggslutet
Hälsa

Sifoundersökning: 18 procent har fått fysiska besvär av hemarbete

Har du också fått gamnacke och spända axlar av att arbeta vid ett barnskrivbord eller i köket? Du är inte ensam. Av de som jobbat hemifrån under pandemin, helt eller delvis, har 18 procent har fått fysiska besvär. Det visar en ny Sifoundersökning på uppdrag av förvaringsföretaget Elfa