ballonger-3

10 kreativa sätt att satsa på medarbetarnas hälsa

Under ett år av oro har en av arbetsgivarens viktigaste uppgifter varit att få medarbetare att må bra. Och det har gjorts på ovanligt kreativa sätt.

Kanske har det aldrig varit viktigare för företag och organisationer att hitta sätt att förstå och främja hälsan hos sina medarbetare. Många har permitterats eller förlorat jobbet, en stor del av har fått ställa om till hemarbete och alla befinner vi oss fortfarande i en pandemi utan tydligt slut.

För att verkligen få medarbetarna att må bra på riktigt har flera arbetsgivare hittat på nya, innovativa lösningar. Amerikanska affärstidningen Forbes har listat 10 kreativa exempel på hur företag stöttar sina medarbetares hälsa:

1. Utöka hälsoförmåner till familjmedlemmar

För att medarbetarna ska må bra måste även deras familjer må bra, resonerade karriärföretaget Resume.ios hr-chef Rolf Bax. Han utökade därför förmåner som rådgivning och rabatt på hälsoappar även till att gälla medarbetarnas anhöriga. Hittills har drygt 50 procent av de anställda utnyttjat de nya förmånerna.

2. Gör psykisk och mental hälsa till en KPI

På mjukvaruföretaget Aloa sätter alla medarbetare hälsomål – som är lika viktiga att nå som andra KPI:er. ”När vi gör våra vecko-avstämningar värderar vi dessa mål lika högt som våra affärsmässiga KPI:er. Om jag inte mediterar 7 gånger i veckan betyder det lika mycket som om jag inte når mitt säljmål”, säger Aloas medgrundare David Pawlan. Syftet, menar han, är att signalera till de anställda att ta sin hälsa på allvar.


3. Stötta föräldrarna – med digitala verktyg för barn

Att jobba hemma samtidigt som barnen har distansundervisning eller kommer hem tidigt från skolan kan vara en tuff nöt att knäcka. Finansföretaget John Hancock lanserade i januari därför initiativet ”Project: Get It Done Together”: digitala aktiviteter efter skolan för barn. Här finns bland annat bokklubbar, matlagningsfilmer och mindfulnessövningar för barn upp till 13 år.

4. Gör mental och psykisk hälsa till en tydlig värdering

På företaget LifeLabs Learning är vikten av psykisk hälsa inbyggt i kärnvärderingarna. En av värderingarna är till exempel ”Be Kind to Your Mind”. Här förväntas man inte svara på mejl eller vara tillgänglig utanför arbetstid förutom en frivillig och roterande jour. Deltagarna i jouren får extra semesterdagar för besväret.

Chef har tidigare skrivit om bostadsbolaget Mimer, där satsningen på hälsa och välmående är en tydligt uttalad värdering och strategi. Här får de anställda mer semester om de tränar, hälsocoacher finns att tillgå och nästa steg är träning för de som i dag tränar minst: ”16 weeks of health”.

Wivecka Ljungh, Bostadsbolaget Mimer

Läs också: Företagets nya friskvårdssatsning: ”16 weeks of health”

5. Ställ om till målstyrt arbetssätt

Flexibla tider förknippas ofta med kontorsarbete, och inte med arbeten som måste göras på en särskild plats. Men på det australiensiska städbolaget Calibre Cleaning kan alla själva bestämma när de jobbar. ”Våra team behöver inte rapportera in ett särskilt antal timmar per dag. I stället fokuserar vi på att våra mål nås per vecka”, säger grundaren Rocky Voung. I den senaste medarbetarundersökningen gav de anställda högsta betyg på frågan om de kände sig uppskattade – och 100 procent skulle rekommendera företaget till en vän.

6. Skapa en fond

En av de allra mest påfrestande faktorerna mentalt är att inte kunna betala räkningarna. På rekryteringsbyrång Jobot har vd:n Heidi Golledge skapat en akutfond för varje anställd att använda vid behov. Fonden kan användas för mat, hyra eller något annat som blivit kritiskt, exempelvis om en partner förlorat jobbet på grund av pandemin.

7. Låt medarbetarna lära sig ett instrument

Ett av de lite mer ovanliga initiativen kommer från företaget GreenPal, som ger sina anställda ett ekonomiskt bidrag för att lära sig ett nytt instrument. ”Att spela ett instrument engagerar i stort sett alla områden i hjärnan på samma gång, visar forskning. Det är som en mental workout”, säger vd:n Gene Caballero.

I Sverige startade mjukvaruföretaget Eyevinn Technology ”the commute challenge” för sina anställda, där de uppmanades att lägga den tid de vanligtvis åker till jobbet på sina intressen. Medarbetarna har bland annat ägnat sig åt morgonfiske, trumspel och cykling.

fiskare_rityta-1

Läs också: De har ersatt pendlingstiden med fiske, cykling – och trumspel

8. Arrangera lunch-roulette

Efter att flera medarbetare berättat att de inte hade pratat med en annan människa på flera dagar, bestämde sig musikföretaget Music Grotto för att starta veckovisa luncher i roulette-form. Alla anställda paras slumpvis ihop med någon annan inom företaget för en timmes lunch. ”Det har har gjort att människor som vanligtvis inte pratar med varandra fått kontakt”, säger hr-chefen Jenna Carson.

9. Starta en hälso-kanal på Slack

För att stötta sina 130 medarbetare har företaget Fearless bland annat startat en Slack-kanal för mental hälsa. Den används för att påminna varandra om att göra dagliga check-ins kring sitt mående, stötta varandra och våga be om hjälp. Det finns en kraft i att jobba genom sin sårbarhet tillsammans, menar John Foster på Fearless.

10. Walk and talk-möten

Att flytta möten utomhus har blivit allt mer populärt under pandemin. Mycket mer än vad man tror går att avhandla över telefon i promenadtakt. Onsite.fun är ett av företaget som anammat fenomenet. ”Varje onsdag har vi digitala avstämningar utomhus. Vi uppmuntrar medarbetarna att gå en promenad under mötet medan vi stämmer av hur mycket jobb som är kvar före fredag”, säger grundaren Jaume Alavedra.

På Google i Sverige färgkodas möten utifrån om man kan ha dem gåendes, har Googles Sverigechef Anna Wikland tidigare berättat för Chef. Under pandemin snittar hon själv på nästan 20 000 steg om dagen efter att ha börjat ha gå-möten.

På Chef hade vi en hälsoutmaning fyra veckor innan jul, där alla skulle gå 10 000 steg fyra dagar i veckan. Alla delades dessutom in i peppgrupper, för att heja på varandra.

Dator med hjärtan och brevo-rop flygande

Läs också: Hälsoutmaningens sista vecka: ”Peppgrupperna veckans bästa möte”

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
En kvinna håller i en klangskål. Till vänster: Person ger kvinna ett par bowlingskor.
Hälsa

Nu ska chefen avgöra vad som är friskvård

Arbetsgivaren får ett större ansvar för att bedöma vad friskvårdsbidraget får användas till. Det blir resultatet när Skatteverket tar bort den exempellista på aktiviteter som tidigare funnits. Det är den stora – och enda – nyheten kring friskvårdsbidraget 2022. 

Niklas Laninge till höger. Bild på två par vilande fötter framför en öppen brasa.
Hälsa

Så hanterar du julstressen

Sönderstressad inför jul? Gör ett beteendepsykologiskt experiment. Pandemin ger dig alla ursäkter du behöver för att tacka nej och istället hinna njuta av allt det vackra – och lämna in budgeten. Det säger beteendepsykologen Niklas Laninge. 

En ung kvinna sitter framför sin dator och äter lunch, i form av en smörgås.
Hälsa

”Missa inte de tidiga signalerna på psykisk ohälsa”

De psykiska ohälsotalen skenar. Men det måste inte vara komplicerat att sätta in åtgärder på arbetsplatsen. ”Ibland behövs det inte mer än att chefen följer upp den anställda”, säger Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.

En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.