10 000 steg – en marknadsföringsbluff

Har du försökt föregå med ett gott exempel och peppat dina medarbetare att gå sina 10 000 steg genom olika hälsosatsningar? Nu visar det sig att det inte är helt korrekt.

Hälsa
Publicerad
Person som promenerar längs med ett fält med gula blommor

För dig som utmanats i stegtävlingar att gå minst 10 000 steg för bästa hälsan och ett långt liv kommer nu ny  information. Den siffran har visats sig vara rent hittepå av Yamasa Clock and Instrument Company i Japan som till olympiaden i Tokyo, 1964, lanserade en pedometer kallad Manpo-kei som kan översättas till 10 000 steg.

Nu har forskarna landat i en betydligt mer lättuppnåelig – och korrekt siffra på cirka 6 000 steg lite beroende på ålder, rapporterar tidningen Quartz.

Är man över 60 år minskar man risken att dö i förtid redan vid 6 000 till 8 000 steg, medan yngre kan behöva gå lite längre, mellan 8 000 till 10 000 steg per dag.  

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden