Cecilia Beck Friis, vd för Hemnet
Foto: Hemnet/Unsplash

Veckans dilemma: ”Jag vet saker de andra i min ledningsgrupp inte vet – hur ska jag göra?”

Ställ krav uppåt och var tydlig med att ett icke-beslut också är ett beslut. Det rådet ger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis till en chef som måste hålla information hemlig i sin egen, allt mer frustrerade, ledningsgrupp.

I varje avsnitt av podden Chef Dilemma får dagens gäst svara på ett chefsdilemma från en lyssnare:

Veckans chefsdilemma:
”Jag är vd i ett bolag som ingår i en koncern. Där sitter jag också med i koncernledningen. Framöver kommer det göras stora förändringar i bolagsstrukturen, som kommer påverka vårt bolags inriktning jättemycket. Men det här är det ju bara jag som vet om hos oss. Så min sits i min egen ledningsgrupp är just nu väldigt märklig. 

Jag är bakbunden. 

Jag försöker bland annat förhala ett viktigt beslut, som för alla andra i min ledning är självklart att ta. Och som skulle ha varit självklart för mig också – om jag inte visste vad som väntar bakom hörnet. 

Det här skapar konflikter, tar energi och börjar undergräva förtroendet för mig i min ledningsgrupp. Och nu tycks processen i koncernledningen dra ut ännu mer på tiden. 

Hur kan jag hantera det här i min ledningsgrupp?”

Svar från Cecilia Beck-Friis, vd Hemnet, i ledarskapspodden Chef Dilemma:
”Som chef befinner man sig ofta i situationer där man har mer information än andra. Det kan fungera under en tid: man kan balansera upp det, väga sina ord och guida verksamheten. Men drar det ut på tiden blir det svårt. Då blir risken att man undergräver ett förtroende och att det blir splittrat.”

”Jag tror på att ha en rak och transparent dialog om det här i koncernledningen. Lyft frågan där och diskutera igenom konsekvenserna du ser, så att du inte hamnar i bakgrunden per automatik och väntar in något. Driv frågan aktivt där, var proaktiv.”

”Det beror såklart på vilken fråga det är och hur känsligt det är, men om det går så signalera och kommunicera med din ledningsgrupp att det finns saker som kommer att hända. Lugna lite, men försök ändå att på något sätt kommunicera att något kommer att hända.”

”Men våga ställa krav i koncernledningen och var väldigt tydlig med vilka konsekvenser det får om man inte sätter ner foten. Det är lätt att tro att vissa saker bara kan fortsätta i evighet, men det går inte, det kan få oanade konsekvenser.

Man undergräver förtroendet för chefen, man tappar styrfart, folk blir missnöjda, man tappar tillit till varandra.”

”Ett icke-beslut är också ett beslut. När man inte fattar ett beslut, så är det också ett beslut, som får konsekvenser. Ibland när man väntar in ett nytt beslut så tänker man inte på vad konsekvenserna blir om det drar ut på tiden eller om man inte tar beslutet alls.”

Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet

Läs också: Hemnets vd: ”Jag bestämde mig för att inte gå till jobbet på åtta månader”

mpuff
Prenumerera på Chef

Få den bästa starten på det nya året

Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång 2021.

Relaterade artiklar

Cecilia Rosquist, distriktschef på Kone
Beslutsfattande

Cecilia Rosquist: ”Jag har fått driva många spännande förändringsprojekt”

Att distriktschefen Cecilia Rosquist skulle hamna i hissbranschen var inget hon räknat med. Eller att hissar kunde framkalla så starka känslor.
Att snabbt kunna hjälpa till i coronakrisen, bland annat med att paketera handsprit, ökade engagemanget hos medarbetare, menar Anna-Lena Strömsten på Scania.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

”Att hjälpa till finns i Scanias DNA”

En tvärnit i verksamheten startade en positiv kedjereaktion hos Scania. Att hjälpa till under pandemin har gett både ett innovationslyft och ny stolthet. ”Jag ser en nytändning hos medarbetarna”, säger Anna-Lena Strömsten, Head of People Development, hos lastbilstillverkaren.
Åsa Paborn är direktor på Stockholms Stadsmission och träffade Cissi Elwin i senaste avsnittet av Chef Dilemma
Beslutsfattande

Chefen för Stockholms Stadsmission: ”Vi ser nya grupper som behöver ökat stöd”

Pandemin drabbar Stockholm hårt, med ökande utslagning och matfattigdom. Åsa Paborn, ny direktor för Stockholms Stadsmission, har fått en tuff jobbstart med distansjobb och slutkörda medarbetare. ”Men ljuset överväger”, säger hon i podden Chef Dilemma.
Porträtt av Håkan Lundstedt samt skiss av den nya fabriken i Ockelbo.
Beslutsfattande

Synsam flyttar produktionen till Sverige: ”Det här beslutet kräver mod”

Det är definitivt en trend vi ser, säger forskare och analytiker. Allt fler företag tar hem produktionen till Sverige.
Charlotte Forssander, arbetsrättsexpert på Vinge
Arbetsrätt

Las-förhandlingarna: så påverkas du som chef

Sedan förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare havererat är det nu politikerna som kan behöva göra upp om nya spelregler på arbetsmarknaden. Det liggande förslaget kan få stora konsekvenser – inte minst för chefer.
chefenfridahallgren
Beslutsfattande

Chefen i rampljuset i absurd och komisk pjäs

Nya teaterföreställningen ”Chefen” borrar djupt i det absurda och mörkt humoristiska i chefsrollen.
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

grafiker-till-webben-uppsa%cc%88gningar_rityta-1
Beslutsfattande

Nästan var femte chef säger upp på grund av corona

Nästan var femte chef har sagt upp, eller kommer att tvingas säga upp, medarbetare på grund av coronapandemin, visar Chefs undersökning.