davos-sajt_intervjuperson
Kongresscentret i Davos under WEF, World Economic Forum.

Fem lärdomar från ledarskapseliten

Nu är Världsekonomiskt forum igång, den årliga internationella konferensen där ledarskapseliten sätter agendan. Här är lärdomarna du kan ta med dig som chef.

För andra året i rad har Världsekonomiskt forum, WEF, skrotat planerna på en ”vanlig” konferens i Davos i schweiziska alperna, där världens ledare och ekonomiska elit traditionellt brukar sammanstråla för en veckas agendasättande samtal i januari varje år. På grund av den fortsatta osäkerheten kring coronapandemin sker årets WEF-forum online och via så kallade plenarium, där eliten ger sin syn på tillståndet i världen och vart vi är på väg. Här är några av de högoktaniga spaningarna – och vad du kan ta med dig som chef.

1 Fortsatt global osäkerhet – skapa en allvädersorganisation. Den fortsatta turbulensen kring covid 19-pandemin och akuta, långsiktiga megatrender som har med klimatförändringarna att göra innebär ett svårnavigerat klimat för chefer på alla nivåer. Genom robusta ”allvädersorganisationer” kan ledare ändå rida ut stormarna och samtidigt få verksamheten att blomstra. ”En specifik rekommendation till företagen är att utveckla förmågan till anpassning, snarare än att jaga det perfekta framgångsreceptet. Flexibilitet reducerar utsattheten inför oväntade störningar och möjliggör maximering av dina framtida valmöjligheter”, fastslår WEF.

2 Ikigai – det nya sättet att leda. Ikigai är ett japanskt ord som betyder ”anledning att finnas till”. I en värld som domineras av jakten på framsteg och där chefer ofta lägger minst tid på det de värdesätter mest, kan den uråldriga ikigai-filosofin vara vägen till ett mer nyanserat och värderingsfokuserat ledarskap: lyssna i stället för att prata, öppenhet för nya insikter och lärdomar, generositet och äkthet i allt man gör.

”Ikigai uppstod som en väg för människor att finna sin rätta kallelse i livet. Ledare kan applicera samma princip i en mycket större skala, till gagn för sina organisationer, genom att identifiera den ljuva punkt där personliga passioner och talanger möter det som världen har behov av och beredd att betala för”, enligt WEF.

vd

Läs också: Så tänker toppcheferna 2020: Hot, strategier och skepsis

3 Förbättra medarbetarupplevelsen nu. Dagens utmaningar innebär en unik möjlighet till omprövning av företagens medarbetarstrategier. Tillit, självständighet och individualisering är nyckelord kring medarbetarnas förändrade förväntningar och en lyckosam övergång till ”framtidens arbetsplats”.  ”Människor vill i allt högre grad arbeta för företag som står för sina värderingar och möter individuella behov”, konstaterar WEF.

4 Mer regional produktion. De kärvande globala försörjningskedjorna under pandemin är bara en försmak av hur klimatförändringarna kan komma att påverka världshandeln. Regionalt samarbete och mer lokal produktion skulle kunna öka motståndskraften mot störningar, men det kräver omfattande investeringar i digital teknik och annan infrastruktur.

5 Empati lockar talang. ”Företagsempati” är lösenordet för det nya sättet att locka och behålla eftertraktad talang. Konceptet är nära besläktat med emotionell intelligens: förmågan att knyta an till och reglera känslor, både egna och andras. ”När de anställda känner sig lyssnade till, förstådda och omhändertagna, desto större blir deras benägenhet att jobba hårt, ta risker och hjälpa andra att lyckas”, heter det från Världsekonomiskt Forum.

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.

Läs också: Toppchefernas bästa förändringstips

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

mall-webb-bild-kopiera
Ledarskap

Framtidens kvinnliga ledare 2022: "Man behöver inte vara den traditionella ledaren"

Under tisdagen utsåg Sveriges chefsorganisation Ledarna Framtidens kvinnlig ledare 2022. Vinnaren blev Jenny Jonsson som både är vd på fastighetsbolaget ByggVesta och medgrundare och ordförande i Yalla Rinkeby, ett projekt för kvinnor som befinner sig långt från arbetsmarknaden. ” Det betyder väldigt mycket att kunna vara en förebild för andra unga kvinnor som eftersträvar att bli ledare och ta chefspositioner”.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Prispokaler
Ledarskap

Sveriges Radio utsedd till den mest jämställda arbetsplatsen

Vad har Uniper, Sveriges Radio och Sveriges Riksbank gemensamt? Samtliga toppar varsin kategori i Nyckeltalsinstitutets årliga kartläggning över 2021 års mest attraktiva, jämställda respektive hälsosamma arbetsgivare i Sverige. Resultatet grundar sig på drygt 650 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor.

miat-768x432
Ledarskap

Fem sätt att hantera oro och växa som chef

Knappt hälften av cheferna känner sig emellanåt som en bluff, visar Chefs undersökning. Mia Törnblom säger att det inte är så konstigt om man känner att man tappat lite lite självkänsla i rollen som ledare under pandemin. Här ger hon fem tips på sätt att hantera oro som dessutom kan få dig att växa som chef. 

Collage med bokomslag på ett träbord med påskägg och påskblommor.
Ledarskap

Glad påsk önskar redaktionen med dessa boktips

Påsken kan vara den mest avkopplande ledigheten vi har. Inga julklappar som ska jagas och ingen lång semester som ska planeras. Nu ska det ätas godis och njutas. Samtidigt som du gräver efter godbitarna i påskägget har vi på redaktionen grävt fram godbitarna från våra bokhyllor. Glad påsk och glad läsning önskar vi med tipsen här nedan!

sabunimadestam1
Ledarskap

Statsvetaren om vilken ledarstil Liberalerna nu behöver

Under fredagen kom beskedet att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni fattat beslutet att avgå. Med fem månader kvar till valet blir det Johan Pehrson, Liberalernas gruppledare i riksdagen, som nu tar över arbetet som ny partiledare. Statsvetaren Jenny Madestam ger sin bild av vad som krävs av den nya ledaren i det här läget och vilka egenskaper som gör att en ledare går hem i stugorna.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Ett finger med ett snöre som påminner
Ledarskap

Många medarbetare? Här är bästa minnesteknikerna

Kommer du ihåg de där detaljerna kring vad en av dina medarbetare berättade om sin semester så att du kan återkoppla och få medarbetaren att känna sig sedd? Vi blir allt sämre på att utnyttja hjärnans minneskapacitet.