Toppstyrelse klar till Chefakademin

Det nystartade bolaget Chefakademin, där mediabolaget Chef och utbildningsbolaget Mgruppen gått samman, har i ett slag blivit dominerande på marknaden för chef- och ledarskapsutbildningar. Nu rekryterar man en ny styrelse med imponerande tyngd.

Om Chefakademin
Text: Redaktionen
Publicerad
Kia Orback Pettersson tillträder som styrelseordförande i nya bolaget Chefakademin.

Ny ordförande blir Kia Orback Pettersson som har lång erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandel, media och fastighetsbranschen. Kia Orback Pettersson tar även med sig erfarenheter från dryga 30-talet styrelseuppdrag och är idag bland annat ordförande för Sveriges Television.

”Insikten om ledarskapets betydelse har vuxit till en självklarhet i hela näringslivet. Att alla ska ha en bra chef är inte bara något som rör medarbetare och företag, det är viktigt för hela vårt lands konkurrenskraft. Att få vara delaktig i detta spännande skede i Chefakademins utveckling känns jätteroligt”, säger Kia Orback Pettersson.

Nya ledamöter blir Maria Croon, vd Svensk travsport, och Maria Distner, Head of Learning and Culture, Liber AB.

Maria Croon har en bakgrund som bland annat VP Sales och Business Development på Bonniers och vd på Forma Publishing Group och vd Mitt i AB. Maria Croon har också gedigen erfarenhet av styrelsearbete.

Maria Distner har en bakgrund som bland annat vd på Hyper Island och Head of Talent Evolution på Tengboms arkitektbyrå.

 

Ägarrepresentanter i styrelsen blir Andreas Miller, styrelseordförande för ägarbolaget Ledarna chefsservice LCS AB, och Pia Lindström, marknadschef Ledarna.

”Bildandet av Chefakademin är ett led i strävan mot visionen att alla har en bra chef. Vår ambition är att Chefakademin ska bli det ledande och självklara valet inom chefsutveckling på den svenska chefsmarknaden. Med den nya styrelsen har vi alla förutsättningar att nå dit”, säger Andreas Miller, ordförande Ledarna och styrelseordförande för ägarbolaget Ledarna chefsservice LCS AB.

Cissi Elwin, vd Chefakademin, ser fram emot att börja jobba med den nya styrelsen, som tillträder 1 oktober.

”Det här är ett riktigt stjärngäng! Tillsammans med dem och med all den kompetens som finns hos medarbetarna har vi alla förutsättningar att nå vårt mål att bli ledande på marknaden för Chef och ledarskapsutbildningar.  Och att fullt ut leva upp till vår mission att utveckla morgondagens ledarskap för att alla ska ha en bra chef”, säger Cissi Elwin, vd Chefakademin.

Sommaren 2021 fusionerades mediebolaget Chefgruppen Stockholm AB och utbildningsbolaget Mgruppen Svenska Managementgruppen AB. Bolagets nya namn är Chefakademin. Chefakademin blir ett av Sveriges ledande utbildnings- och utvecklingsföretag för chefer och ledare på alla nivåer. Vår ambition är att bli det självklara valet för dig som söker chef- och ledarskapsutveckling, genom hela vårt utbud av utbildningar i olika längd och format, smarta tjänster, tidningen Chef och Chef.se, sammanfattningar av de viktigaste ledarskapsböckerna, poddar och event.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden