kia_orback_pettersson1
Kia Orback Pettersson tillträder som styrelseordförande i nya bolaget Chefakademin.

Toppstyrelse klar till Chefakademin

Det nystartade bolaget Chefakademin, där mediabolaget Chef och utbildningsbolaget Mgruppen gått samman, har i ett slag blivit dominerande på marknaden för chef- och ledarskapsutbildningar. Nu rekryterar man en ny styrelse med imponerande tyngd.

Ny ordförande blir Kia Orback Pettersson som har lång erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandel, media och fastighetsbranschen. Kia Orback Pettersson tar även med sig erfarenheter från dryga 30-talet styrelseuppdrag och är idag bland annat ordförande för Sveriges Television.

”Insikten om ledarskapets betydelse har vuxit till en självklarhet i hela näringslivet. Att alla ska ha en bra chef är inte bara något som rör medarbetare och företag, det är viktigt för hela vårt lands konkurrenskraft. Att få vara delaktig i detta spännande skede i Chefakademins utveckling känns jätteroligt”, säger Kia Orback Pettersson.

Nya ledamöter blir Maria Croon, vd Svensk travsport, och Maria Distner, Head of Learning and Culture, Liber AB.

Maria Croon har en bakgrund som bland annat VP Sales och Business Development på Bonniers och vd på Forma Publishing Group och vd Mitt i AB. Maria Croon har också gedigen erfarenhet av styrelsearbete.

Maria Distner har en bakgrund som bland annat vd på Hyper Island och Head of Talent Evolution på Tengboms arkitektbyrå.

 

Ägarrepresentanter i styrelsen blir Andreas Miller, styrelseordförande för ägarbolaget Ledarna chefsservice LCS AB, och Pia Lindström, marknadschef Ledarna.

”Bildandet av Chefakademin är ett led i strävan mot visionen att alla har en bra chef. Vår ambition är att Chefakademin ska bli det ledande och självklara valet inom chefsutveckling på den svenska chefsmarknaden. Med den nya styrelsen har vi alla förutsättningar att nå dit”, säger Andreas Miller, ordförande Ledarna och styrelseordförande för ägarbolaget Ledarna chefsservice LCS AB.

Cissi Elwin, vd Chefakademin, ser fram emot att börja jobba med den nya styrelsen, som tillträder 1 oktober.

”Det här är ett riktigt stjärngäng! Tillsammans med dem och med all den kompetens som finns hos medarbetarna har vi alla förutsättningar att nå vårt mål att bli ledande på marknaden för Chef och ledarskapsutbildningar.  Och att fullt ut leva upp till vår mission att utveckla morgondagens ledarskap för att alla ska ha en bra chef”, säger Cissi Elwin, vd Chefakademin.

Sommaren 2021 fusionerades mediebolaget Chefgruppen Stockholm AB och utbildningsbolaget Mgruppen Svenska Managementgruppen AB. Bolagets nya namn är Chefakademin. Chefakademin blir ett av Sveriges ledande utbildnings- och utvecklingsföretag för chefer och ledare på alla nivåer. Vår ambition är att bli det självklara valet för dig som söker chef- och ledarskapsutveckling, genom hela vårt utbud av utbildningar i olika längd och format, smarta tjänster, tidningen Chef och Chef.se, sammanfattningar av de viktigaste ledarskapsböckerna, poddar och event.

Relaterade artiklar

rocket
Jobba på Chef

Chefakademin söker Teamledare för utbildnings­avdelningen

Kom och jobba med oss! Chefakademin söker nu en teamledare med uppdraget att leda utvecklingen för att skapa ett gemensamt administrativt arbetssätt. Vi vill erbjuda en ännu bättre kundupplevelse och samtidigt jobba smartare, med fullt stöd i digitaliseringens möjligheter.
20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Nisha Besara.
Chefakademin

Hon blir ny chefredaktör på Chef

I januari tillträder den välkända publicisten Nisha Besara som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Chef, Nordens största ledarskapstidning på papper och webb. Nisha Besara efterträder Cissi Elwin, som får en renodlad vd-roll i det nybildade bolaget Chefakademin.

webbkurs_gdpr_1800
Om Chefakademin

Information för dig som är kund hos Chef

Mediebolaget Chef Stockholm AB och utbildningsbolaget Mgruppen kommer att gå samman under namnet Chefakademin.  Denna information berör samtliga personer som är registrerade kunder hos Chef.
Cissi Elwin, programledare för Chef Dilemma
Om Chefakademin

Succé-podden Chef Dilemma når 100 000 lyssningar

Chefs ledarskapspodd Chef Dilemma gör succé. Nu har mer än 100 000 lyssnat på hur svenska toppchefer löser sina ledarskapsutmaningar.
Cissi Elwin är chefredaktör och vd för Chef.
Om Chefakademin

Chef och Mgruppen går ihop i nytt bolag – Chefakademin

Nu går mediebolaget Chef och det anrika utbildningsbolaget Mgruppen Svenska Managementgruppen samman under namnet Chefakademin.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Cecilia Norrby, redaktionschef på Chef
Om Chefakademin

Chef ökar sina läsare - igen!

Chef är en av få tidningar som ökar på en vikande mediemarknad. Det visar den senaste mätningen från Orvesto Näringsliv, som släpptes i dag.