Micael Bydén, Cissi Elwin och Anders Tegnell (collage)
FOTO: Karina Ljungdahl (collage)

Toppchefernas ledarskapstrender – på Chefdagen

Anders Tegnell, överbefälhavare Micael Bydén och Google-chefen Anna Wikland var några av de 21 toppchefer som gästade Chefdagen i torsdags. Här är trenderna från dagen.

2020 är året då ledarskapet prövas på allvar, i företag, i offentlig verksamhet och på högsta nationella nivå. Och den som inte övat krisledarskap innan har fått praktisera det i skarpt läge.

På Chefdagen berättade 21 toppchefer och experter om sina erfarenheter av krisen och den stora frågan: Vad har vi lärt oss och vad behöver vi lära oss i framtiden? Chef-redaktionen har samlat trenderna du behöver ha koll på:

1. Vi vill vara tillsammans – även online

Att antalet google-sökningar på ordet ”hemleverans” har ökat enormt är kanske inte så förvånande. Men Anna Wikland, Sverigechef på Google, berättade att även sökningar på Youtube kopplat till ”med mig” har ökat, till exempel ”träna med mig,” ”laga mat med mig”, ”plugga med mig”.

När vi varit isolerade på grund av coronakrisen vill vi ändå ha sällskap med andra i det vi gör.

”Där ser vi hur online-verktyg har blivit som en livlina för många den här tiden, oavsett om det handlar om att ha kontakt med nära och kära, att kunna fortsätta arbeta eller plugga eller vad det nu än kan vara”, säger Anna Wikland.

2. Scanias koncernchef lägger 30 procent av sin tid på kompetensutveckling

Hur många gånger har vi inte hört nu att kompetensutveckling och lärande är ett måste på alla organisationer? Men Pär Lager, lärandeexpert och ledarskapscoach, gav oss konkreta siffror på hur illa det faktiskt är ställt – och vad vi måste göra för att hänga med i kunskapsutvecklingen.

  • Halveringstiden för kunskap är nu nere på fem år. Det betyder att det vi lär oss i dag är bara värt 50 procent om fem år.
  • 54 procent av arbetskraften kommer att behöva kompetensutveckla eller omskola sig inom fem år bara för att kunna utföra sina jobb.
  • 50 procent av jobben kommer att försvinna inom de närmaste åren. I Sverige motsvarar det 2,5 miljoner människor. Hälften av landets chefer blir 200 000 som måste uppdatera sig.

Samtidigt har coronakrisen faktiskt fått oss att tvärvända utvecklingen till det positiva: De som deltagit i en så kallad Mooc (Massive Open Online Course) har ökat med 600 procent nu under vår och höst.

Henrik Henriksson, koncernchef på Scania, berättade för Cissi Elwin att han ägnar cirka 30 procent av sin tid till att lära sig nytt. Även Anna Wikland sa att hon la en bestämd tid varje vecka på utveckling av lärande.

3. Chefen aldrig haft så stort ansvar för lärande och utveckling som nu

Det är chefen som har det slutgiltiga ansvaret för att organisation är i ständigt lärande. Flera talare tog upp en förskjutning i ansvaret för lärande och utveckling: Från att HR haft ett tydligt ansvar är det nu chefen och medarbetaren själv som gör upp sin personliga kompetensutvecklingsplan.

4. Chefen behöver inte veta mest och bäst

När publiken frågade Anna Wikland vilket hennes största misstag var sa hon att det var att som chef tro att man måste kunna mest eller vara bäst.

”Så var jag väldigt mycket för 15 år sedan när jag var ny chef. Men man lär sig av det. Man inser att poängen är snarare att få in andra väldigt duktiga medarbetare som kan mycket inom sina områden så man blir ett bra team.”

Även Anders Tegnell betonade gång på gång att trots att han utåt sett blivit frontfigur för Sveriges strategi under coronakrisen sker alla beslut och kunskapshämtning tillsammans med hela Folhälsomyndigheten.

Collage av en kalender, två barn som leker med jobba hemma-kit och studieböcker

Läs också: De 3 viktigaste trenderna inom ledarskap och karriär – just nu

5. Att öva inför kris

”Det enda man vet om en kris är att om man inte har övat och bestämt vem som ska göra vad så är man inte förberedd”, sa överbefälhavare Micael Bydén på scenen, och betonade vikten av övning inför svåra situationer – även fast man inte vet vad som kommer att hända.

”Att hantera det akuta samtidigt som man blickar framåt och planerar”.

Biljanas Pehrsson, vd på Kungsleden, beskrev hur även chefen måste träna och öva inför kriser, eftersom hen får en ännu viktigare roll i osäkra lägen.

”Behåll lugnet. I kris tittar alla på sin chef. Om man blir uppstressad sprids det vidare. Det handlar om träning.”

Anders Tegnell och Cissi Elwin på Chefdagen 2020

Läs också: Anders Tegnell: ”Okej att jobba på kontoren – men med förnuft"

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

mall-webb-bild-kopiera
Maria Geijer, affärsområdeschef, Morot & Co.
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

3 sätt att hylla medarbetarna inför semestern

Våren rusar på och semestern står för dörren. Just i år finns fler skäl än vanligt att tacka medarbetarna för det gångna arbetsåret. ”Att som chef visa sin uppskattning är ett oslagbart sätt att skapa vi-känsla”, säger Maria Geijer på Morot & Co.
Prispokaler
Ledarskap

Sveriges Radio utsedd till den mest jämställda arbetsplatsen

Vad har Uniper, Sveriges Radio och Sveriges Riksbank gemensamt? Samtliga toppar varsin kategori i Nyckeltalsinstitutets årliga kartläggning över 2021 års mest attraktiva, jämställda respektive hälsosamma arbetsgivare i Sverige. Resultatet grundar sig på drygt 650 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor.

miat-768x432
Ledarskap

Fem sätt att hantera oro och växa som chef

Knappt hälften av cheferna känner sig emellanåt som en bluff, visar Chefs undersökning. Mia Törnblom säger att det inte är så konstigt om man känner att man tappat lite lite självkänsla i rollen som ledare under pandemin. Här ger hon fem tips på sätt att hantera oro som dessutom kan få dig att växa som chef. 

Collage med bokomslag på ett träbord med påskägg och påskblommor.
Ledarskap

Glad påsk önskar redaktionen med dessa boktips

Påsken kan vara den mest avkopplande ledigheten vi har. Inga julklappar som ska jagas och ingen lång semester som ska planeras. Nu ska det ätas godis och njutas. Samtidigt som du gräver efter godbitarna i påskägget har vi på redaktionen grävt fram godbitarna från våra bokhyllor. Glad påsk och glad läsning önskar vi med tipsen här nedan!

sabunimadestam1
Ledarskap

Statsvetaren om vilken ledarstil Liberalerna nu behöver

Under fredagen kom beskedet att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni fattat beslutet att avgå. Med fem månader kvar till valet blir det Johan Pehrson, Liberalernas gruppledare i riksdagen, som nu tar över arbetet som ny partiledare. Statsvetaren Jenny Madestam ger sin bild av vad som krävs av den nya ledaren i det här läget och vilka egenskaper som gör att en ledare går hem i stugorna.

Utsikt över berget Harder Kulm i kantonen Bern, Schweiz.
Annonssamarbete Chef + Made in Bern

5 skäl att konferera i Schweiz

Aldrig har väl så många arbetsplatser varit i så stort behov av teambuilding som nu. Så varför inte stärka banden med en gemensam resa till Schweiz? Här finns gott om hållbara konferensmöjligheter och mängder med aktiviteter.
Ett finger med ett snöre som påminner
Ledarskap

Många medarbetare? Här är bästa minnesteknikerna

Kommer du ihåg de där detaljerna kring vad en av dina medarbetare berättade om sin semester så att du kan återkoppla och få medarbetaren att känna sig sedd? Vi blir allt sämre på att utnyttja hjärnans minneskapacitet.