Micael Bydén, Cissi Elwin och Anders Tegnell (collage)
FOTO: Karina Ljungdahl (collage)

Toppchefernas ledarskapstrender – på Chefdagen

Anders Tegnell, överbefälhavare Micael Bydén och Google-chefen Anna Wikland var några av de 21 toppchefer som gästade Chefdagen i torsdags. Här är trenderna från dagen.

2020 är året då ledarskapet prövas på allvar, i företag, i offentlig verksamhet och på högsta nationella nivå. Och den som inte övat krisledarskap innan har fått praktisera det i skarpt läge.

På Chefdagen berättade 21 toppchefer och experter om sina erfarenheter av krisen och den stora frågan: Vad har vi lärt oss och vad behöver vi lära oss i framtiden? Chef-redaktionen har samlat trenderna du behöver ha koll på:

1. Vi vill vara tillsammans – även online

Att antalet google-sökningar på ordet ”hemleverans” har ökat enormt är kanske inte så förvånande. Men Anna Wikland, Sverigechef på Google, berättade att även sökningar på Youtube kopplat till ”med mig” har ökat, till exempel ”träna med mig,” ”laga mat med mig”, ”plugga med mig”.

När vi varit isolerade på grund av coronakrisen vill vi ändå ha sällskap med andra i det vi gör.

”Där ser vi hur online-verktyg har blivit som en livlina för många den här tiden, oavsett om det handlar om att ha kontakt med nära och kära, att kunna fortsätta arbeta eller plugga eller vad det nu än kan vara”, säger Anna Wikland.

2. Scanias koncernchef lägger 30 procent av sin tid på kompetensutveckling

Hur många gånger har vi inte hört nu att kompetensutveckling och lärande är ett måste på alla organisationer? Men Pär Lager, lärandeexpert och ledarskapscoach, gav oss konkreta siffror på hur illa det faktiskt är ställt – och vad vi måste göra för att hänga med i kunskapsutvecklingen.

  • Halveringstiden för kunskap är nu nere på fem år. Det betyder att det vi lär oss i dag är bara värt 50 procent om fem år.
  • 54 procent av arbetskraften kommer att behöva kompetensutveckla eller omskola sig inom fem år bara för att kunna utföra sina jobb.
  • 50 procent av jobben kommer att försvinna inom de närmaste åren. I Sverige motsvarar det 2,5 miljoner människor. Hälften av landets chefer blir 200 000 som måste uppdatera sig.

Samtidigt har coronakrisen faktiskt fått oss att tvärvända utvecklingen till det positiva: De som deltagit i en så kallad Mooc (Massive Open Online Course) har ökat med 600 procent nu under vår och höst.

Henrik Henriksson, koncernchef på Scania, berättade för Cissi Elwin att han ägnar cirka 30 procent av sin tid till att lära sig nytt. Även Anna Wikland sa att hon la en bestämd tid varje vecka på utveckling av lärande.

3. Chefen aldrig haft så stort ansvar för lärande och utveckling som nu

Det är chefen som har det slutgiltiga ansvaret för att organisation är i ständigt lärande. Flera talare tog upp en förskjutning i ansvaret för lärande och utveckling: Från att HR haft ett tydligt ansvar är det nu chefen och medarbetaren själv som gör upp sin personliga kompetensutvecklingsplan.

4. Chefen behöver inte veta mest och bäst

När publiken frågade Anna Wikland vilket hennes största misstag var sa hon att det var att som chef tro att man måste kunna mest eller vara bäst.

”Så var jag väldigt mycket för 15 år sedan när jag var ny chef. Men man lär sig av det. Man inser att poängen är snarare att få in andra väldigt duktiga medarbetare som kan mycket inom sina områden så man blir ett bra team.”

Även Anders Tegnell betonade gång på gång att trots att han utåt sett blivit frontfigur för Sveriges strategi under coronakrisen sker alla beslut och kunskapshämtning tillsammans med hela Folhälsomyndigheten.

Collage av en kalender, två barn som leker med jobba hemma-kit och studieböcker

Läs också: De 3 viktigaste trenderna inom ledarskap och karriär – just nu

5. Att öva inför kris

”Det enda man vet om en kris är att om man inte har övat och bestämt vem som ska göra vad så är man inte förberedd”, sa överbefälhavare Micael Bydén på scenen, och betonade vikten av övning inför svåra situationer – även fast man inte vet vad som kommer att hända.

”Att hantera det akuta samtidigt som man blickar framåt och planerar”.

Biljanas Pehrsson, vd på Kungsleden, beskrev hur även chefen måste träna och öva inför kriser, eftersom hen får en ännu viktigare roll i osäkra lägen.

”Behåll lugnet. I kris tittar alla på sin chef. Om man blir uppstressad sprids det vidare. Det handlar om träning.”

Anders Tegnell och Cissi Elwin på Chefdagen 2020

Läs också: Anders Tegnell: ”Okej att jobba på kontoren – men med förnuft"

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

En ung kvinna står med armarna i kors framför en grupp med kollegor.
Ledarskap

”Dagens unga vill leda sig själva”

I boken Aktivt självledarskap utmanar ledarskapsexperten och organisationskonsulten Anna Tufvesson läsaren till självinsikt. Det, menar hon, är grundbulten i självledarskapet.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

En bild på årets tre stipendiater.
Ledarskap

De bryter normer om vem som kan vara ledare

I år får tre unga kvinnor ta emot stipendiet Kompassrosen av kungen. De uppmärksammas bland annat för att de arbetar för att bryta normer om vem som kan vara ledare och för att vara en förebild inom mansdominerade branscher.

Mats Alvesson till vänster. Till höger: Värdegrundsord i bubblor, som en nål är på väg att sticka hål i.
Ledarskap

Mats Alvesson: ”Vilken nytta har värdegrunder?”

I sin nya bok Värdet av värdegrund undersöker organisations- och ledarskapsforskaren Mats Alvesson tillsammans med två forskarkolleger fenomenet värdegrundsarbete. Detta är något de flesta organisationer ägnar sig åt. Men till vilken nytta? frågar sig författarna.

Petter Stordalen blir intervjuad av Cissi Elwin på Chefdagen.
Ledarskap

Petter Stordalen i exklusiv intervju: "Det har varit min värsta kris"

”Pandemin har varit mitt livs värsta kris”. På Chefdagen berättade Petter Stordalen, hotellmagnat och grundare av Nordic Choice Hotels, i en exklusiv intervju om hur ont i magen han har haft av oro för sina medarbetare. Men att kultur och tillit har varit det viktigaste även under krisen. Nu skriver han bok om vad han lärt sig. 

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.
Ledarskap

Toppchefernas bästa förändringstips

Så mycket förändringsledning på en och samma dag. På Chefdagen 2021 stod många av Sveriges främsta chefer på scen. Efter den turbulenta tid som vi genomgått har de vässat sina förmågor kring att leda i förändring. Här är deras bästa tips.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

En illustration i olika toner av orange av en man som skriker åt en person han håller i sin hand.
Ledarskap

Larmrapport: Så många chefer är destruktiva

Är ditt ledarskap destruktivt? Risken är stor att dina medarbetare tycker det. Över en tredjedel av alla yrkesverksamma svenskar anser sig ha en destruktiv chef, visar ny forskning.
”Uppseendeväckande”, säger ledarskapsforskaren Robert Lundmark.