Micael Bydén, Cissi Elwin och Anders Tegnell (collage)
FOTO: Karina Ljungdahl (collage)

Toppchefernas ledarskapstrender – på Chefdagen

Anders Tegnell, överbefälhavare Micael Bydén och Google-chefen Anna Wikland var några av de 21 toppchefer som gästade Chefdagen i torsdags. Här är trenderna från dagen.

2020 är året då ledarskapet prövas på allvar, i företag, i offentlig verksamhet och på högsta nationella nivå. Och den som inte övat krisledarskap innan har fått praktisera det i skarpt läge.

På Chefdagen berättade 21 toppchefer och experter om sina erfarenheter av krisen och den stora frågan: Vad har vi lärt oss och vad behöver vi lära oss i framtiden? Chef-redaktionen har samlat trenderna du behöver ha koll på:

1. Vi vill vara tillsammans – även online

Att antalet google-sökningar på ordet ”hemleverans” har ökat enormt är kanske inte så förvånande. Men Anna Wikland, Sverigechef på Google, berättade att även sökningar på Youtube kopplat till ”med mig” har ökat, till exempel ”träna med mig,” ”laga mat med mig”, ”plugga med mig”.

När vi varit isolerade på grund av coronakrisen vill vi ändå ha sällskap med andra i det vi gör.

”Där ser vi hur online-verktyg har blivit som en livlina för många den här tiden, oavsett om det handlar om att ha kontakt med nära och kära, att kunna fortsätta arbeta eller plugga eller vad det nu än kan vara”, säger Anna Wikland.

2. Scanias koncernchef lägger 30 procent av sin tid på kompetensutveckling

Hur många gånger har vi inte hört nu att kompetensutveckling och lärande är ett måste på alla organisationer? Men Pär Lager, lärandeexpert och ledarskapscoach, gav oss konkreta siffror på hur illa det faktiskt är ställt – och vad vi måste göra för att hänga med i kunskapsutvecklingen.

  • Halveringstiden för kunskap är nu nere på fem år. Det betyder att det vi lär oss i dag är bara värt 50 procent om fem år.
  • 54 procent av arbetskraften kommer att behöva kompetensutveckla eller omskola sig inom fem år bara för att kunna utföra sina jobb.
  • 50 procent av jobben kommer att försvinna inom de närmaste åren. I Sverige motsvarar det 2,5 miljoner människor. Hälften av landets chefer blir 200 000 som måste uppdatera sig.

Samtidigt har coronakrisen faktiskt fått oss att tvärvända utvecklingen till det positiva: De som deltagit i en så kallad Mooc (Massive Open Online Course) har ökat med 600 procent nu under vår och höst.

Henrik Henriksson, koncernchef på Scania, berättade för Cissi Elwin att han ägnar cirka 30 procent av sin tid till att lära sig nytt. Även Anna Wikland sa att hon la en bestämd tid varje vecka på utveckling av lärande.

3. Chefen aldrig haft så stort ansvar för lärande och utveckling som nu

Det är chefen som har det slutgiltiga ansvaret för att organisation är i ständigt lärande. Flera talare tog upp en förskjutning i ansvaret för lärande och utveckling: Från att HR haft ett tydligt ansvar är det nu chefen och medarbetaren själv som gör upp sin personliga kompetensutvecklingsplan.

4. Chefen behöver inte veta mest och bäst

När publiken frågade Anna Wikland vilket hennes största misstag var sa hon att det var att som chef tro att man måste kunna mest eller vara bäst.

”Så var jag väldigt mycket för tio år sedan när jag var ny chef. Men man lär sig av det. Man inser att poängen är snarare att få in andra väldigt duktiga medarbetare som kan mycket inom sina områden så man blir ett bra team.”

Även Anders Tegnell betonade gång på gång att trots att han utåt sett blivit frontfigur för Sveriges strategi under coronakrisen sker alla beslut och kunskapshämtning tillsammans med hela Folhälsomyndigheten.

Collage av en kalender, två barn som leker med jobba hemma-kit och studieböcker

Läs också: De 3 viktigaste trenderna inom ledarskap och karriär – just nu

5. Att öva inför kris

”Det enda man vet om en kris är att om man inte har övat och bestämt vem som ska göra vad så är man inte förberedd”, sa överbefälhavare Micael Bydén på scenen, och betonade vikten av övning inför svåra situationer – även fast man inte vet vad som kommer att hända.

”Att hantera det akuta samtidigt som man blickar framåt och planerar”.

Biljanas Pehrsson, vd på Kungsleden, beskrev hur även chefen måste träna och öva inför kriser, eftersom hen får en ännu viktigare roll i osäkra lägen.

”Behåll lugnet. I kris tittar alla på sin chef. Om man blir uppstressad sprids det vidare. Det handlar om träning.”

Anders Tegnell och Cissi Elwin på Chefdagen 2020

Läs också: Anders Tegnell: ”Okej att jobba på kontoren – men med förnuft"

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Två personer vid skrivbord, med orden
Hälsa

Här är orden från chefen – som skrämmer medarbetarna mest

Genom att anställda fick ha en pulsklocka på arbetstid undersöktes vilka ord från chefen som fick medarbetarnas puls att rusa.
Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

Vad gör vi av alla corona-valpar när vi återgår till kontoren?
Karriär

Veckans trendspaning: Vad ska arbetsgivarna göra med alla corona-valpar?

”Jaså har du också blivit med corona-valp?” frågar vi numera varandra på redaktionen. Och det är inte bara vi. Husdjursförsäljningen har gått upp så mycket att det till och med är smådjursbrist på vissa håll.
Björn Frantzén i närbild, med Cissi Elwin i bakgrunden
Karriär

Björn Frantzén: ”Skjut in en flaska champagne för att få dem att jobba hårdare”

När en deadline bara måste nås. När du som chef måste pressa på. Då är det viktigt att visa uppskattning för arbetet som görs, säger stjärnkocken Björn Frantzén.
Daniel Ek
Ledarskap

Daniel Ek: ”Jag kommer att framstå som otroligt lat jämfört med vissa ledare”

I en sällsynt intervju öppnar sig medieskygga Spotify-vd:n Daniel Ek och ger sin syn på ledarskap. Läsning, promenader och noggranna förberedelser inför varje enskilt möte är grundläggande för superledaren.
Siri Wikander
Ledarskap

Siri Wikander: "5 steg mot en lärande organisation"

Coronapandemin satte strålkastarljuset på det vi egentligen vetat länge; för att våra organisationer ska klara av dagens och framtidens utmaningar behöver vi skapa förutsättningar för ständigt lärande och utveckling Siri Wikander tar dig dit i fem konkreta steg. 
kompass-2
Annonssamarbete Chef + Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Johannes Schildt på Kry
Hälsa

Kry-chefen bryter tystnaden

Nu bemöter vd:n för nätläkarplattformen Kry den allvarliga kritik som riktats mot bolaget för att dränera den vanliga vården på resurser.