Studie: Därför har chefen samarbetsproblem

Samarbete är en självklar förutsättning för en framgångsrik verksamhet. Ändå är det inte helt ovanligt att målinriktade ledare som har fått slå sig fram har svårt att samarbeta med andra, enligt en undersökning.

Kommunikation
Publicerad

En målinriktad individualist som har fått kämpa sig upp till en topposition och vars intensiva sätt skiljer ut denne från andra ledare. Som gång på gång levererar fantastiska resultat – men inte lyckas få till ett lyckosamt samarbete med andra.

Det är egentligen inte illa menat från chefens håll. Denne har bara svårt att se det ”naturliga” i en samarbetsprocess. Det skriver Harvard Business Review (HBR), efter att ha genomfört en undersökning i ämnet ledarskap och samarbete.

Hela 39 procent i studien menar att kollegor i organisationen inte jobbar ihop tillräckligt mycket. Anledningar till att samarbeten blir fruktlösa? Enligt svaren beror det på avdelningar som arbetar i silos (67 procent), brist på chefers samarbetsvision (32 procent) och att seniora ledare inte vill ge upp kontrollen (32 procent).

Går det då att göra något åt saken?

Ja, understryker Ron Carucci och Velasquez, i HBR. Men innan chefen kan ändra sitt beteende, behöver hen förstå varför denne har så trixigt att få till det från första början.

5 anledningar: Därför har chefen samarbetsproblem

1) Allt för tävlingsinriktad och svårt för att bli överglänst.

2) Van vid hierarkier och att jobba i egna silos.

3) Mer fokus på resultat än relationer.

4) Har svårt att lita på att andra kan göra jobbet.

5) Vet inte hur – har aldrig lärt sig samarbete.

6 åtgärder: Det här kan chefen göra åt saken

1) Vara öppen för förändring och nya idéer.

2) Skaffa en hobby där chefens meriter inte räknas och där hen kan vara ”som alla andra”.

3) Bli någon som kollegor kan lita på och räkna med.

4) Vara generös med sin tid och hjälpa andra på jobbet – utan att förvänta sig något tillbaka.

5) Låta andra medarbetare skina – och ge kredd.

6) Be andra om råd.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden