Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Studie: Barn med husdjur blir bättre chefer

Ett husdjur under uppväxten får dig inte bara att må bra – det ger dig också goda förutsättningar att bli en duktig ledare, enligt en studie. Majoriteten av de tillfrågade cheferna tror att just sällskapsdjuren haft stor del i deras framgångar.

Ledarskap
Publicerad
Barn med sitt husdjur/Chef med kostym

Att ha djur ger mycket skratt, glädje och kärlek – det är de flesta husdjursägare överens om. Men de ofta fyrbenta djuren kan ha fler fördelar än så. Personer som vuxit upp med sällskapsdjur har nämligen större chans att utveckla goda ledaregenskaper, enligt en studie gjord på uppdrag av Banfield Pet Hospital.

93 procent av de 857 tillfrågade amerikanska cheferna i undersökningen hade vuxit upp med sällskapsdjur – och hela 78 procent av dem ansåg att deras framgång i yrkeslivet delvis beror på att de hade sina djurkompisar som barn.

Anledningen sägs vara att djur ställer krav på att ägaren tar ansvar och känner empati, men också är strukturerad och kreativ.

”Att ha ansvar för ett sällskapsdjur innebär ett stort åtagande. När barn umgås med och tar ett delansvar för en fyrbent familjemedlem bidrar det till att utveckla empati och ansvarskänsla. Det formar dig som människa under din uppväxt, vilket också studier stödjer”, enligt Åsa Dufva, husdjursagronom på Royal Canin.

Nästan alla, 92 procent, av toppcheferna som vuxit upp med sällskapsdjur menar att det har hjälpt dem att bli mer disciplinerade.

Majoriteten växte upp med hund (83 procent) och/eller katt (59 procent), och 37 procent med gnagare, kaniner eller fågel. Oavsett vilket djur det handlar om menar cheferna att deras sällskapsdjur gett dem en värdefull grund då det gäller ansvarstagande, empati och kreativitet – egenskaper de tycker har haft betydelse för deras framgång som ledare.

Resultat från studien

Kreativitet
84 procent av cheferna som växte upp med ett sällskapsdjur uppgav sig vara kreativa.
77 procent av toppcheferna menar att de kommer på affärsidéer medan de rastar sitt sällskapsdjur och att det bidrar till deras kreativitet.

Struktur och disciplin
92 procent av toppcheferna som vuxit upp med sällskapsdjur menar att det har hjälpt dem att bli mer disciplinerade.
79 procent uppger att det har utvecklat deras organisationsförmåga.

Bygga goda relationer
62 procent av de tillfrågade cheferna menar att sällskapsdjur haft en positiv inverkan på deras förmåga att bygga relationer med medarbetare och kunder.
92 procent lärde sig att vara uppmärksam på kroppsspråk tack vare sitt sällskapsdjur.

Joe Biden är en av de många presidenter som haft husdjur med sig in i Vita Huset – och Biden hade hund redan som barn. Här med tyska schäfern Major. Foto: @joebiden på Instagram.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden